Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Hogyan kezelheti, hozhatja létre és szerkesztheti a megnevezéseket a jegyzékében?

Ez a rész úgy van kialakítva, hogy könnyen lehessen kezelni és szerkeszteni a megnevezéseket az Ön jegyzékében.

A képernyő bal oldalán a Műveletek és Megnevezések hozzáadása fülek láthatóak, amelyek segítségével létrehozhatja a megnevezések jegyzékét és hozzáférhet a Fast Track ügyintézéshez.

 • Műveletek

  New
  Az „Új” gombra kattintva új megnevezés-jegyzéket hozhat létre. Ennél az első lépésnél Önnek ki kell választania a jegyzékhez kapcsolódó kívánt nyelvet a 23 hivatalos EU-nyelv közül, és el kell neveznie a jegyzékét.

  Download
  A „Letöltés” gombra kattintva töltheti le jegyzékét egy, az Ön számítógépén található külső dokumentumba. A felugró ablakban választhatja ki a letölteni kívánt formátumot (.txt vagy .csv), és hogy hol akarja megtekinteni a saját számítógépén.

  Save
  A „Mentés” gombra kattintva mentheti le az áruk és szolgáltatások kiválasztott jegyzékeit az Ön felhasználói adminisztrátor felületén. Felhívjuk a figyelmet, hogy az automatikus mentés funkció minden 10. percben végez mentést.

  Miért kell ehhez bejelentkeznie?
  Mivel a jegyzék kizárólag az Ön User Area felületére kerül mentésre, be kell jelentkeznie a jegyzék mentéséhez vagy másolásához.

  A rendszer figyelmeztetni fogja a be nem jelentkezett felhasználókat a számukra nem elérhető szolgáltatásokról egy felugró üzenettel: „Ez a szolgáltatás csak regisztrált felhasználók számára elérhető. Kérjük, lépjen be a folytatáshoz.”

  Ezenfelül a rendszer az adatvesztésre is felhívja a figyelmet: „Felhívjuk a figyelmet, hogy az Ön előző listájában szereplő összes információ el fog veszni. A munkája megőrzése érdekében javasoljuk, töltse le a jelenlegi listát és importálja újból a munka visszaállításához.”

  Duplicate
  a kiválasztott jegyzék másolásához kattintson a „Másolat” gombra. A felugró ablakban adhat meg egy új nevet a New List Name (új jegyzéknév) mezőben. Felhívjuk a figyelmet, hogy a másolat létrehozásához először le kell mentenie a jegyzéket.

  Translate
  ennek segítségével jegyzékét a 23 hivatalos EU-nyelv egyikére fordíthatja le. Először határozza meg a legördülő listáról kiválasztva, hogy melyik nyelvet szeretné használni, majd határozza meg, hová szeretné a fordítást a gépére menteni.

  Export to e-filing
  Akkor válassza ezt a lehetőséget, ha elektronikus bejelentésbe szeretne exportálni egy áru- és szolgáltatásjegyzéket. A rendszer felajánlja a kiválasztható lehetőségeket. Az opció kiválasztásával az új elektronikus bejelentés betölti az Ön jegyzékét.

  Fájl importálása az árujegyzékbe
  A feltölteni kívánt fájl nyelvének azonosnak kell lennie a jegyzék nyelvével. Elfogadott fájlformátumok: TXT, CSV és XLS.

 • Megnevezések hozzáadása

  Manually
  Ennél a fülnél manuálisan tud egy specifikus megnevezést a jegyzékéhez hozzáadni. Kiválaszthatja az osztályt, majd pontosvesszővel (;) elválasztva írja be az árukat, illetve hozzáadhatja saját áru- és szolgáltatásjegyzékét úgy, hogy kiválasztja az osztályt és beilleszti jegyzékét a szövegmezőbe.

  Miután hozzáadta a megnevezéseket a jegyzékhez vagy megadta a jegyzékét, kattintson az „OK” gombra, ezután a jóváhagyás elindul.

  Search
  Ennél az opciónál beírhatja a megnevezéseit a keresőmezőbe, böngészheti a meglévő árukat és szolgáltatásokat a harmonizált adatbázisban, és kiválaszthatja a kívánt opciókat.

  Import
  Ha már létrehozta az áru- és szolgáltatásjegyzékét és szeretné importálni, először ki kell választania a fájlt a számítógépéről, majd kattintson az „OK” gombra, aztán a jóváhagyás futtatására, majd a jegyzék megjelenítésére (jóváhagyott jegyzék).

  Egy fájlnak a Builder alkalmazásba való feltöltéséhez két fontos részletet kell figyelembe vennie:

  1. A feltöltendő fájl nyelvének egyeznie kell a jegyzék létrehozásakor eredetileg kiválasztott nyelvvel.
  2. A jegyzék elfogadott formátumai: txt. vagy csv. Ha mást választ, a rendszer hibaüzenetekben tájékoztatja, hogy a fájljai nem az előírt formátumban vannak (lásd fent).

  Class 35 & 37 Assistant
  Az előzőleg kiválasztott megnevezései alapján egyszerűen, automatikusan is generálhat saját 35. és 37. osztályt.

  Ha megnevezését szeretné a következő szolgáltatások valamelyikéhez - kiskereskedelem, karbantartás és javítás, szerelés vagy nagykereskedelem - kapcsolni, ezzel az eszközzel automatikusan generálhat új megnevezéseket, amelyek mind a 35. és 37. osztállyal kompatibilisek.

  1. Először válassza ki az automatikusan generálni kívánt új osztályt, majd válassza ki a szolgáltatást.
  2. Válassza ki, melyik felhasznált osztály alapján szeretné elindítani az automatikus generálást, illetve böngésszen a harmonizált adatbázisban.
   A rendszer tájékoztatni fogja Önt arról, hogy osztályai kompatibilisek-e a 35. és 37. osztállyal.
  3. Kattintson az „OK” gombra a létrehozott jegyzék megtekintéséhez.
 • A Builder alkalmazás lehetőségei

  Edit term
  Amikor egy adott megnevezésre viszi a kurzort, a Szerkesztés ikon jelenik meg, amit manuálisan végezhet.

  Move term
  A jegyzékben lévő megnevezések sorrendjét megváltoztathatja a megnevezésre kattintva és a kívánt helyre behúzva.

  View term pathway in the HDB
  Ez a lehetőség a kiválasztott áruk és szolgáltatások elérési útját mutatja meg a taxonómiás ágrajz segítségével a harmonizált adatbázisban.

  Check against other databases
  itt ellenőrizheti, hogy a megnevezése szerepel-e már más elérhető listákban vagy adatbázisokban. Felhívjuk a figyelmet, hogy az ellenőrzés eredményei csak tájékoztatási célt szolgálnak, és mivel ezeket a forrásokat nem mi kezeljük, a más forrásokból származó információk helytállósága nem garantált.

  Class heading auto-detect
  a jegyzék szerkesztése során a rendszer automatikusan észleli, ha osztályok fejezetcímeit használja, és felajánlja az egyenértékű, azonos hatállyal rendelkező megnevezéseket. Elfogadhatja vagy elutasíthatja ezeket a javaslatokat.


  Filter views
  Ennek az opciónak a segítségével szerkesztheti a jegyzékét a megnevezések jóváhagyás szerinti szűrésével (zöld, narancssárga, fekete és vörös).

 • Érvényes karakterek
  Név Karakter Példa
  Betűk a -z A-Z Járművek részei és szerelvényei
  Számok 0–9 MP3 lejátszók
  Kötőjel - (ascii kód: 045) Non-alcoholic beverages (Alkoholmentes italok)
  Relációs jelek < > Airsoft fegyverek > 0,5 Joule
  Törtvonal / Videomagnók/-felvevők
  Csillag * Ruházat*
  Kerek zárójelek ( ) Képzési kézikönyvek (kézikönyvek)
  Kapcsos zárójelek { } Kézikarok {gépek részei}
  Szögletes zárójelek [ ] Zománcok [lakkok]
  Kettőspont : (ascii kód: 058) Szolgáltatások a következőkhöz kapcsolódóan: elektromos és elektronikus áramkörök, alkatrészek
  Vessző , Kukoricaliszt, maltóz
  Félidézőjel ’ (ascii kód: 039) Painters' brushes (festőecsetek)
  Pontosvessző (görög nyelven nem elfogadható) ; (ascii kód: 059) Atomreaktorok; Önödei formázóanyagok
  Görög pontosvessző (csak görög nyelven fogadható el) · (ascii kód: 250) Καρυκεύματα· Μαγειρικά βότανα
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.