Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Orphan Works database

 

Az Árva Művek Adatbázisa egy egységes, nyilvánosan hozzáférhető adatbázis, amely a nyilvánosság számára elérhetővé teszi a tagállamokban működő közkönyvtárak, oktatási intézmények és múzeumok, valamint archívumok, mozgóképörökség-védelmi vagy hangzóörökség-védelmi intézmények, illetve közszolgálati műsorszolgáltatók gyűjteményeiben található árva művekhez kapcsolódó információkat.

Ide kattintva további információkat olvashat az Árva Művek Adatbázisáról. Egy brosúra is rendelkezésére áll a saját nyelvén.


Az Árva Művek Adatbázisát könnyen elérheti erre a linkre kattintva.


Igen, az Árva Művek Adatbázis használatára vonatkozó oktatóanyag az EUIPO Learning Portal (az EUIPO tanulási portálja) weboldalán található, a következő hivatkozásra kattintva: Árva Művek Adatbázis oktatóanyag (alapszint). Ha még nem rendelkezik felhasználói fiókkal, itt hozhat létre egyet. A fiók létrehozásával kapcsolatos további információt az “Első alkalommal jár itt?” (felhívjuk figyelmét, hogy az ezen az oldalon megadott információk csak angol nyelven állnak rendelkezésre).
.


A bejelentkezési oldalon kattintson az Elfelejtette a felhasználónevét? hivatkozásra. Adja meg az EUIPO-fiókjához tartozó e-mail-címet, és kattintson az „E-mail küldése” gombra. A rendszer e-mailben elküldi a felhasználónevét.


A bejelentkezési oldalon kattintson az Elfelejtette a jelszavát? hivatkozásra. Adja meg a felhasználónevét, majd kattintson az „E-mail küldése” gombra. Az EUIPO-fiókjához tartozó e-mail-címre küldünk egy levelet, amely a jelszó helyreállításához és az EUIPO-fiók aktiválásához szükséges utasításokat tartalmazza.


Írjon nekünk e-mailt az information@euipo.europa.eu címen. A probléma azonosítása érdekében javasoljuk, hogy adja meg felhasználónevét, és amennyiben lehetséges, küldjön egy képernyőképet a problémáról vagy a rendszer által küldött hibaüzenetről.


Igen. Az Árva Művek Adatbázisa 24 nyelven (23 uniós nyelven és izlandi nyelven) érhető el. Az Árva Művek Adatbázisa kezdőlapjának bal felső sarkában kiválaszthatja a kívánt nyelvet.


Az Árva Művek Adatbázisának főoldalán kattintson a „Kedvezményezett szervezet regisztrációja” lehetőségre. Az űrlap benyújtása után e-mailt küldünk az Ön országában illetékes nemzeti hatóságnak, akik validálják az Árva Művek Adatbázisában szereplő információkat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyetlen kedvezményezett szervezet több felhasználót is regisztrálhat.


Igen. Az Árva Művek Adatbázisa nyitólapján a Részletes keresés opciót válassza. A „Kedvezményezett szervezet adatai” menüpont alatt a kedvezményezett szervezet neve és országa szerint végezhet keresést.


A „Jogosultra vonatkozó információk” menüpontban aktualizálható (szerkeszthető) az adott árva mű nyilvántartása. Az aktualizálni kívánt nyilvántartás eléréséhez javasoljuk az adatbázis nyitólapján a Részletes keresés opció használatát. Az adott nyilvántartás(ok) elérése után kattintson az „Árva mű szerkesztése” opcióra, majd navigáljon a „Jogosultra vonatkozó információk” menüponthoz, mely a fő alkotások esetében az „Árva művekre vonatkozó részletes adatok”, beágyazott művek esetében pedig a „Beágyazott vagy beillesztett művek” alatt található. A jogosult nevének módosításához kattintson a „Szerkesztés” gombra és jelölje be az „Azonosított és megtalált” jelölőnégyzetet. A nyilvántartás aktualizálását követően az illetékes nemzeti hatóságot tájékoztatják arról, hogy egy aktualizált nyilvántartást kell továbbítani. További információ az Árva Művek Adatbázisa bemutatójának „Státusz megváltoztatása” részében található.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.