Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Képalapú keresés az eSearch plus segítségével

Képkeresés
 

 

Jellemzők és előnyök:

camera_search_image

Az eSearch plus képfelismerő technológiát használ a hasonló védjegyek és formatervezési minták kereséséhez. A keresőrendszer – a klasszikus szövegalapú keresőrendszerekben használt kulcsszavaktól eltérően – a színeket, formákat és textúrákat elemzi.

A rendszer védjegyek keresése esetén 1 kép, formatervezési minták keresése esetén legfeljebb 7 kép egyidejű feltöltését engedi. A rendszer a JPG, PNG, GIF és TIFF formátumú fájlokat támogatja.

camera_search_image

Intelligensebb, relevánsabb

A képkeresési algoritmusok az eSearch plus-ban teljesebb körű és jobban rangsorolt eredményeket adnak.

camera_search_image

Könnyebb keresés

Nem kell szavakkal leírnia, hogy mit lát, az eSearch plus pontosan megtalálja a hasonló képeket. Automatikusan azonosítja és felajánlja a védjegyképeken látható valószínű bécsi kódokat és a formatervezésiminta-képeken látható valószínű locarnói osztályokat.

camera_search_image

Jobb keresési jelentések

Válasszon különböző oldalakon szereplő eredményeket egyetlen, Excel formátumú jelentés létrehozásához, amely bővített felső határként ezer eredményt tartalmazhat.

camera_search_image

Új lasszó kijelölő eszköz

Jelölje ki egy kép meghatározott részét az eSearch plus-ban történő nagy pontosságú kereséshez.

camera_search_image

Keresés az osztályozási kritériumok bevonásával

Kombinálja a képkeresést a bécsi és nizzai osztályozással. A részletes keresés opcióban elérhető funkció.

camera_search_image

Kombinálja más keresési kritériumokkal

Mint például a védjegy neve, típusa vagy a benyújtás dátuma stb.

 

 

Tippek és trükkök a képalapú keresés optimalizálásához:

  1. A feltöltött képek minősége nagyban befolyásolhatja a keresés eredményét. Semleges hátterű képek feltöltése ajánlott. A védjegy- és formatervezésiminta-képek esetében az árnyékok, képzaj és egyéb elemek gátolhatják a lehető legjobb keresési eredmények elérését.


  2. A pontos találatok érdekében a jelölőkeretet igazítsa a keresendő terület fölé!


  3. Formatervezési minták keresése esetén a minél pontosabb találatok érdekében ajánlott több, különböző nézetű képet is feltölteni ugyanarról a mintáról.


  4. Az eredmények optimalizálása érdekében a kereséskor ajánlott több különböző típusú ábrázolás használata, mint pl. képek, rajzok stb. A rendszer általában a feltöltött ábrázolás típusának megfelelő eredményeket jeleníti meg legjobb találatokként. Ha fényképet tölt fel, a rendszer főleg fényképeket jelenít meg az első helyeken.


  5. Formatervezési minták keresésénél kerülje a gyakori és egyszerű formák – például körök – feltöltését! Így csökkenthető az irreleváns találatok (zaj) esélye, mivel ezek a fajta formatervezési minták nagyon gyakoriak.

 

Témakörök

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.