Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Feliratkozás

Az EUIPO User Area felületre való belépéshez regisztrálnia kell adatait. Kattintson a képernyő jobb felső sarkában lévő „Feliratkozás” jelre, és kövesse az utasításokat.

 
 • Miért szükséges a feliratkozás?

  Az EUIPO fiók olyan online szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé, amelyek a nem regisztrált felhasználók számára nem érhetők el. A kibővült lehetőségek körébe tartozik a riasztások és alprofilok létrehozásának opciója.

  Bizonyos szolgáltatások, mint például a pénzügyi tranzakciók igénybevételéhez szükséges a személyes adatok megadása. A bejelentkezés a tárolt adatok biztonságos kezelését biztosítja a felhasználók számára.

  Adott fájlokhoz tartozó dokumentumok letöltése is belépéshez kötött.

 • Volt már korábban bejelentése az EUIPO-nál?

  A már korábban az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO) bejelentést benyújtó felhasználók már rendelkeznek azonosítószámmal. Az első feliratkozáskor lényeges ennek az azonosítónak a megadása, így a számhoz kapcsolódó fájlok megjelennek a User Area statisztikai platformján.

 • Felhasználói adatok

  Két felhasználótípus létezik: „Vállalat vagy magánszemély” és „Képviselő”. Ha Ön egyik kategóriába sem tartozik, kérjük válassza a „Vállalat vagy magánszemély” opciót. Így a User Area valamennyi funkciójához hozzá fog férni.

 • Fiókaktiválás
  1. Ha korábban már nyújtott be bejelentést az EUIPO-hoz, és rendelkezik azonosítószámmal, úgy:
   1. ha megadott e-mail címet, az aktiválási kódot tartalmazó üzenetet az EUIPO-azonosítószám első kibocsátásakor megadott e-mail címre fogjuk elküldeni;
   2. ha nem adott meg e-mail címet, kérjük, juttassa el hozzánk postai úton, levélben az e-mail címét, hogy amint az adatok frissültek, létrehozhassa saját fiókját.
  2. Ha eddig még nem nyújtott be bejelentést az EUIPO-hoz, először meg kell adnia egy e-mail címet, amelyre regisztrálásakor az aktiválási kódját elküldhetjük.

   Ha az űrlap valamennyi kötelező mezőjét kitöltötte, az aktiválási kódról e-mailt fog kapni. Kövesse az utasításokat az aktiválás befejezéséhez, és lépjen be az EUIPO User Area felhasználói felületre.

   A fiók sikeres létrehozását követően, és kizárólag azután, hogy például európai uniós védjegyet (EU védjegy) vagy lajstromozott közösségi formatervezési mintát (RCD) jelentett be, illetve felszólalás nyújtott be vagy képviselő kinevezésére került sor, az EUIPO azonosítószámot állít ki Önnek.
 • További információk

  Felhasználónév

  A felhasználónévnek a latin ábécé kisbetűiből álló, 8-20 karakteres szónak kell lennie (a-z). Tartalmaznia kell legalább egy számjegyet (0–9).

  E-mail cím

  Az EUIPO közleményeire vonatkozó riasztásokat (amennyiben azt az opciót választotta, hogy a User Area felületen keresztül érkezzenek) erre a címre fogjuk küldeni. Az e-mailes riasztás kizárólag tájékoztatási célt szolgál, és nem minősül a Hivatal általi hivatalos értesítésnek. Rendszeresen ellenőrizze postafiókját a User Area „Közlemények” menüpontjában, hogy megtudja, érkeztek-e új értesítései a Hivataltól.

  Jelszó

  A jelszónak a latin ábécé betűiből álló legalább 8 karakteres szónak kell lennie. Tartalmaznia kell legalább egy számjegyet (0-9). A jelszónak különböznie kell a felhasználónévtől. Ne használjon három ismétlődő karaktert (pl. aaa,111), sorozatokat (pl. 123, abc) vagy speciális karaktereket (pl. #, *). Példák elfogadható jelszavakra: ThinkOn1980Phrases, About2Pass2Me, safe1Should2Be3.

  Értesítés módja

  Javasoljuk, hogy a User Area felületen keresztül történő értesítést válassza. Ha ezt az opciót választja, valamennyi hivatali közleményt a User Area felületre küldünk. Ha az e-mail címére küldött riasztás opcióját választja, kérjük, vegye figyelembe, hogy az e-mailes riasztás kizárólag tájékoztatási célt szolgál, és nem minősül a Hivatal általi hivatalos értesítésnek (EX-20-9). Rendszeresen ellenőrizze postafiókját a User Area „Közlemények” menüpontjában, hogy megtudja, érkeztek-e új értesítései a Hivataltól (a User Area felhasználási feltételei).

  Szervezet

  Amennyiben képviselői szervezet nevében regisztrál fiókot, a szervezethez kapcsolódó összes információt meg kell adnia a feliratkozási űrlapon. A szervezetre vonatkozó adatokat a User Area „Opciók” részében bármikor megváltoztathatja.

  Társasági forma

  Ha vállalat számára regisztrál fiókot és szeretné, hogy a hivatalos kiadványokban a vállalat hivatalos elnevezése (cégnév + kft., bt. stb.) jelenjen meg, akkor ezt a „Vállalat neve” mezőben és a „Társasági forma” mezőben is tüntesse fel.

  Vállalat mérete

  A „Vállalat méretére” vonatkozó további információért kattintson erre a linkre.

  Tevékenységi ágazat

  A „Tevékenységi ágazatra” vonatkozó további információért kattintson erre a linkre.

  Gazdasági kapcsolat

  Ha szeretne „Munkavállalói képviselő” fiókot regisztrálni, egy „Gazdasági kapcsolat” elnevezésű jelölőnégyzet jelenik meg. Ha Ön a bejelentő közvetlen alkalmazottja, nem kell ezt a jelölőnégyzetet bejelölnie, elegendő a család- és keresztnév megadása. Azonban, ha Ön egy olyan, az Európai Unióban (EU) valódi székhellyel rendelkező vállalatnál dolgozik, amely egy nem az EU-ban székelő bejelentővel tart fenn gazdasági kapcsolatot, ezt az opciót válassza, és adja meg a gazdasági kapcsolatra vonatkozó információkat, továbbá az adott vállalat nevét.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.