Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

A négylépéses űrlap

A négylépéses űrlap használatával egyszerűen, négy lépésben nyújthat be lajstromozott közösségi formatervezési mintát az Unió 23 hivatalos nyelvének bármelyikén. Az űrlap a gyorsított ügyintézéshez (Fast Track) készült, amely beépített útmutatást és automatikus kitöltés opciókat tartalmaz, hogy a formatervezési minta lajstromozására legfeljebb két napon belül sor kerülhessen.

A négylépéses bejelentési űrlap eléréséhez kövesse a weboldalon az alábbi útvonalak egyikét:

 1. „Formatervezési minták" > „Jegyeztesse be formatervezési mintáját — gyorsan és egyszerűen" > „Bejelentés interneten", majd válassza ki a négylépéses űrlapot, és kattintson az „Új bejelentés" kék gombra.
 2. „Formatervezési minták" > „A lajstromba vétel módja" > „Bejelentés benyújtása", majd válassza ki a négylépéses űrlapot, és kattintson az „Új bejelentés" kék gombra.
 3. „Nyitólap" > „Online szolgáltatások" > „Formatervezési minta bejelentése" — „Négylépéses űrlap", majd kattintson az „Új bejelentés" kék gombra.

A formatervezési minták bejelentésének vizsgálatával kapcsolatos információkért olvassa el Útmutatónkat.


1. lépés: A formatervezési minta részletes adatai

 • Nyelvek és a bejelentői azonosító

  Első nyelv
  Válassza ki az első nyelvet a „Bejelentés benyújtása" oldalon, az Unió 23 hivatalos nyelve közül bármelyik kiválasztható.

  Második nyelv
  A Hivatal öt munkanyelve (DE, EN, ES, FR, IT) közül ki kell választania egy második nyelvet. A második nyelvnek különböznie kell az Ön által választott első nyelvtől. Ne feledje, hogy az Ön formatervezési mintája ezen a második nyelven megtámadható. Jelölje be a megfelelő jelölőnégyzetet, ha a hivatalos levelezéshez a másodikként megjelölt nyelvet kívánja használni.

  Megjegyzés: Ha első nyelvként a Hivatal öt hivatalos nyelve közül adta meg valamelyiket, nem választhatja azt a lehetőséget, hogy hivatalos levelezéshez a második nyelvet használja. A jelölőnégyzet ezért nem jelenik meg.

  Bejelentői azonosító
  Az azonosító legfeljebb 30 alfanumerikus karakterből (latin betűk) állhat: a-z, A-Z, 0-9 és szimbólumok. Ne használjon szóközöket.

  Ha a jövőben kérdése lenne a formatervezési mintájával kapcsolatban, adja meg a Hivatal által a lajstromozott közösségi formatervezési mintához rendelt bejelentési ügyszámot.

 • Formatervezési mintával kapcsolatos információk

  Adja meg formatervezési mintája nézeteit kétféleképpen:

  • adjon meg képeket (JPEG formátumban),
  • adjon meg háromdimenziós dinamikus nézetet és a háromdimenziós nézetből nyert statikus nézeteket.

  Képek
  Formatervezési mintája képeinek feltöltéséhez használja a „fogd és vidd" funkciót vagy tallózzon a számítógépén. Maximum hét, oltalom alatt álló képet és három, oltalomban nem részesülő képet tölthet fel.

  Csak akkor tölthet fel oltalomban nem részesülő nézeteket, ha már feltöltött hét, oltalom alatt álló nézetet.

  A nézettel kapcsolatos követelmények:

  • képenként 2MB,
  • JPEG formátum
  • RGB, CMYK (ezt a rendszer RGB színmódba alakítja át, ami várhatóan kihat a színekre), szürkeskála, fekete-fehér vagy színes modellek. A színek automatikus átalakításának elkerülése és a színek képernyőn történő színhű ábrázolása érdekében javasoljuk az RGB képek használatát a CMYK formátum helyett. 3D dinamikus nézetek ÉS egyéb statikus nézetek feltöltése korlátozva van,
  • nyomtatási felbontás: legalább 72, legfeljebb 300 DPI,
  • maximális képméret: 5000 x 5000 pixel,
  • a progresszív típusú JPEG képeket alapvonal típusú képekké alakítják át.

  A mellékletekre vonatkozó követelmények (az elsőbbségi igények, a kiállítási elsőbbség, a munkavállalói képviselőkre vonatkozó általános engedélyek esetében):

  • PDF,
  • JPEG.

  Előírások
  A nézetet semleges háttéren kell reprodukálni, olyan minőségben, hogy az oltalomba részesítendő dolog valamennyi részlete tisztán megkülönböztethető legyen. A nézet továbbá a közösségi formatervezési mintaoltalmi lajstromba való bejegyzése és a Közösségi Formatervezésiminta-oltalmi Közlönyben való közvetlen közzététele céljából kicsinyíthető vagy nagyítható.

  A formatervezési minta megjelenítése nem tartalmazhat magyarázatot, feliratot vagy szimbólumokat, se nem számozható.

  Ismétlődő felületi mintázat: Amennyiben olyan formatervezési minta lajstromba vételét kérelmezik, amely ismétlődő felületi mintázatból áll, a formatervezési mintának ábrázolásakor a teljes mintázatot és az ismétlődő felületet elegendő mértékben kell bemutatni.

  Betűképek: Amennyiben olyan formatervezési minta lajstromba vételét kérelmezik, amely egy betűképből áll, a minta megjelenítésének 16-os betűmérettel az ábécé összes (az esettől függően kis- és nagy-) betűjét, az összes arab számjegyet, valamint egy öt sorból álló szöveget kell tartalmaznia.

  Javasoljuk, hogy fordítson különös figyelmet ezekre az előírásokra. A gyakorlat azt mutatja, hogy az előírások be nem tartása az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a Hivatal hiányosságot vet fel, ami elkerülhetetlenül többletmunkához és a felhasználók számára jelentős idővesztéshez vezet.

  Egyéb elemek a formatervezési minta részeinek azonosításához
  A formatervezési minta megjelenítésének az oltalomban részesíteni kívánt elemekre kell korlátozódnia. Azonban más olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek segítenek azonosítani a minta oltalomban részesítendő részeit. A bejelentő számára ajánlott például pontozott vonalak és határoló vonalak alkalmazása oly módon, hogy világosan elkülönítse az oltalomban részesítendő elemeket.

  Ha a formatervezési minta egy bizonyos részét ki kívánja emelni, hogy csak arra kér oltalmat vagy épp arra a részre nem kér oltalmat, a következő lehetőségek közül választhat:

  • szaggatott vonal olyan elemek jelölésére, amelyeket nem kíván oltalom alá helyeztetni;

  • határolóvonal a minta azon elemeinek kiemelésére, amelyeket oltalom alá kíván helyeztetni;

  • színes árnyékolás és satírozás azon elemek esetében, amelyeket nem kíván oltalom alá helyeztetni;

  • elválasztás annak jelzésére, hogy a minta bizonyos szakaszát nem kívánja oltalom alá helyeztetni.

  Magyarázat, felirat vagy kiegészítő szimbólum nem tüntethető fel a formatervezési minta nézetein.

  Milyen alapvető előnyökkel járnak az oltalom alá nem tartozó képek?

  • A bejelentési űrlappal együtt kerülnek benyújtásra, azaz így egy későbbi bejelentéskor az elsőbbségi igény részét képezhetik.
  • A formatervezési mintával kapcsolatos magyarázatra használhatók, és ez segíthet a vizsgálónak az oltalom alatt álló képek vizsgálatakor.
  • A bejelentő a feltöltést követően átnézheti a képeket, és oltalom alá helyeztetheti az oltalomban nem részesülő nézetet, vagy fordítva.

  Megjegyzés: Az oltalomban nem részesülő nézetek csak a formatervezési minta jogosultjai számára elérhetők az eSearch alkalmazásban.

  Háromdimenziós dinamikus nézetek (Dinamikus 3D nézet)
  A lajstromozott közösségi formatervezési minta elektronikus bejelentésekor elfogadott a nézetek megjelenítésének új formája, amely eszközül szolgál a nézetek megadásához a bejelentés során: dinamikus 3D nézetek. Ha számítógépéről OBJ, STL vagy X3D formátumban tölt fel dinamikus 3D nézetet, a formatervezési minta oltalom alatt álló vagy oltalomban nem részesülő képeiből statikus nézeteket is kinyerhet.

  A dinamikus 3D nézetek 2D-ben (a képernyőn) 3D perspektívát jelenítenek meg, mivel a különböző perspektívák megtekintéséhez (mozgatással vagy zoomolással) állítható a nézet. A 3D nézetből nyert nézetek nem alakíthatók (statikus nézetek) és a megfelelő formatervezési mintára vonatkozó nézetként adhatók az űrlaphoz.

  Formatervezési mintája dinamikus 3D nézeteinek feltöltéséhez használja a „fogd és vidd" funkciót vagy tallózzon a számítógépe fájljai között.

  Dinamikus 3D nézetek – technikai előírások
  Miután feltöltötte a dinamikus 3D nézetet a lajstromozott közösségi formatervezési minta bejelentési űrlapjához, a nézet a következő technikai jellemzőkkel jelenik meg:

  • szürke árnyalatos háttér;
  • maga a dinamikus 3D nézet fehérben jelenik meg;
  • a dinamikus 3D nézet bármelyik következő három formátumban feltölthető: OBJ, STL vagy X3D;
  • maximális méret a 3D modellek csatolmányai -OBJ, STL, X3D- esetében (formatervezési minta nézetek): 20MB;
  • a dinamikus 3D nézetből nyert statikus nézetek egyszínűek (fekete-fehér);
  • árnyékolás: a dinamikus 3D nézet fényforrással történő kiemelése a felhasználó nézőpontját alapul véve;
  • méret: 490 x 315 pixel, amely rögzített marad. A böngésző nagyításakor vagy kicsinyítésekor kiderül a felhasználó számára, hogy a dinamikus 3D nézethez rendelkezésre álló terület rögzített méretű;
  • a dinamikus 3D nézet opció alkalmazásakor az összes statikus nézetnek a 3D nézetből kell származnia.

  Megjegyzés: Az X3D fájltípust az Internet Explorer 10 vagy korábbi verziói nem támogatják.

  Megjegyzés: Dinamikus 3D nézetek felhasználása nélkül kell benyújtani a felületi díszítésből álló vagy azt tartalmazó formatervezési mintákat.

  Megjegyzés: A bináris STL formátum nem támogatott. Bináris STL fomátumát standard STL formátummá alakíthatja konvertáló eszközök segítségével.

  Milyen alapvető előnyökkel jár a dinamikus 3D nézetek használata?

  • A közzétételét követően a formatervezési minta megjelenik az eSearch alkalmazásban, és nemcsak a vizsgálók, hanem minden érdekelt fél, például harmadik felek és bírók számára is elérhetővé válik.
  • Egyértelmű lesz, hogy a statikus képek egyetlen formatervezési mintából származnak.
  • Segít megérteni, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a különböző statikus nézetek.
  • Igen valószínűtlen, hogy a formatervezési minta megjelenítése hibás lesz, ami a bejelentő és a Hivatal számára is előnyös.

  Hogyan mozgassuk a dinamikus 3D nézetet?
  A dinamikus 3D nézet segítségével különböző kameranézőpontokból mutatható be a formatervezési minta.

  A dinamikus 3D nézet mozgatása
  Használja a billentyűzeten a nyilakat (bal, jobb, fel, le) és/vagy a zoomolást.

  Billentyűparancsok

  Vagy az egeret használva kattintson magára a nézetre.

  A 3D modell dinamikus nézete

  A kameranézőpontok könnyebb változtatásához használja a „Fő gombok a billentyűzeten" opciót, és válassza ki az egyik nézetet.

  Fő gombok a billentyűzeten

  Hogyan hozhat létre képeket az Ön által kiválasztott nézetről?
  Kétféleképpen:

  Nézet létrehozása ebből a nézőpontból gomb
  Nézőpont Előre meghatározott nézetek létrehozása gomb
  Előre meghatározott nézetek
  • Miután a dinamikus 3D nézetéből kiválasztotta a nézetet, kattintson a „Nézet létrehozása ebből a nézőpontból" gombra. Ezt követően a kép az alábbiaknak megfelelően jelenik meg.


  • Kattintson az „Előre meghatározott nézetek létrehozása" gombra, amely a fő billentyűgombokkal automatikusan létrehozza a hét nézetet. Ezt követően megjelennek az alábbi képek.


  Maximum hét, oltalom alatt álló képet hozhat létre és használhatja a további három, oltalomban nem részesülő kép létrehozására szolgáló funkciót.

  Kép mozgatása, törlése és megnyitása
  A formatervezési minta nézetei sorrendjének megváltoztatásához és ahhoz, hogy az oltalomban nem részesülő képek oltalom alá kerüljenek, kattintson a képen a „Mozgatás" ikonraMozgatás ikon.

  A formatervezési minta nézetének törléséhez kattintson a képen a „Törlés" ikonraTörlés ikon.

  Kattintson a feltöltött képre, és nyissa meg a teljes méretet.

 • Termékmegnevezés(ek)/Locarnói osztályozás

  Terrmékmegnevezés
  A mintához termékmegnevezést kell adni. Ez nem befolyásolja a lajstromozott formatervezési minta oltalmának terjedelmét, kizárólag jogi okokból szükséges. A termékmegnevezést az Eurolocarno terméklistából kell kiválasztania. Minden bejelentett formatervezési mintához termékmegnevezést kell adni.

  Osztályozás
  Az Eurolocarno használatakor automatikusan megjelenik, hogy a termék a locarnói osztályozás melyik osztályához tartozik.

 • Hogyan adhatok a mintához termékmegnevezést?

  A termékmegnevezés hozzáadásának módjával kapcsolatos tájékoztatás előtt fontos tudni a következőket:

  • egy formatervezési mintához legfeljebb öt megnevezés használható;
  • többes bejelentés esetén az összes megnevezésnek ugyanazon osztályba kell tartoznia a 32. osztály kivételével, amely külön adható meg (mivel a díszítés a 32. osztályban szerepel).

  A termékmegnevezés és a locarnói osztályozás kétféle módon adható a mintához:

  1. A formatervezési minta által ábrázolt termék megadásával és a „Hozzáadás" gombra kattintva sor kerül a megnevezés automatikus hozzáadására és az EuroLocarno terméklista szerinti ellenőrzésére.

   Locarnói osztályozás

   Ha a termékmegnevezés zöld négyzetben jelenik meg, a megnevezés jóváhagyása megtörtént. Az osztályok és az alosztályok száma automatikusan megjelenik a bal oldali „Locarnói osztályozás" oszlopban.

   Megnevezések a locarnói osztályozásból
    
  2. Ha a „Tallózás" gombra kattint, a modális ablakban megjelenik az Eurolocarno termékmegnevezések teljes jegyzéke.

   Tallózás link

   Válassza ki az Ön által keresett termékmegnevezést

   Ez az eszköz segít kiválasztani a helyes termékmegnevezéseket, többek között az osztályokat és alosztályokat is. Írja be a termékmegnevezést a keresési sávba, és kattintson a „Keresés" gombra vagy keressen osztály/alosztály szerint.

   Termékmegnevezés keresése

   Az összes találat megjelenik, az osztály és alosztály feltüntetésével. A helyes termékmegnevezés kiválasztásához jelölje be a találati lista bal oldalán található négyzetet. A kiválasztás befejezését követően a „Kijelölés megtekintése" vagy a „Következő" gombra kattintva megtekintheti a teljes listát. Majd kattintson a „Folytatás" gombra, és a megnevezéseket adja hozzá a formatervezési minta bejelentéséhez.

   Ha a megnevezés jóváhagyása megtörtént, a megfelelő termékmegnevezés zöld pontozott vonallal jelölt négyzetben jelenik meg, az osztályok és az alosztályok száma pedig automatikusan megjelenik a bal oldali, „Locarnói osztályozás" oszlopban.

   A jóváhagyott megnevezések listája
 • Halasztás és leírás

  Halasztás
  A közösségi formatervezési minta lajstromozására irányuló bejelentés benyújtásakor kérheti a közzététel legfeljebb 30 hónapos időtartamra történő halasztását. A terméket ez idő alatt bizalmasan kezeljük, amíg Ön úgy nem dönt, hogy nyilvánosságra hozza azt. Dönthet úgy is, hogy a lajstromozott közösségi formatervezési mintát egyáltalán nem teszi közzé: lajstromozása ebben az esetben a 30 hónapos halasztási időszakot követően megszűnik.

  Ha a formatervezési mintát a közzététel halasztási időszakát követően szeretné nyilvánosságra hozni, meg kell fizetnie a megfelelő közzétételi díjat.

  Megjegyzés: A bejelentés benyújtásakor a közzétételi díjat a halasztási díjjal együtt be lehet fizetni. Ha azonban végül úgy dönt, hogy nem teszi közzé a mintát, a közzétételi díj nem kerül visszafizetésre.

  Leírás
  Ha úgy kívánja, megadhatja a formatervezési minta megjelenítésének leírását, de ez opcionális.

  A CDIR 1. cikkének (2) bekezdése kimondja, hogy a bejelentés tartalmazhat formatervezési mintánként legfeljebb száz szóból álló külön leírást, amely ismerteti a formatervezési minta vagy a mintapéldány ábrázolását; a leírás csak azokra a jellemzőkre vonatkozhat, amelyek a formatervezési minta vagy a mintapéldány ábrázolásában láthatók; a leírás nem tartalmazhat olyan kijelentéseket, amelyek a formatervezési minta újdonságára, egyéni jellegére vagy műszaki értékére vonatkoznak.

  Azonban akkor sem emelünk kifogást, ha a leírás nem felel meg a rendelet előírásainak. A leírást nem vizsgáljuk, jóllehet a vizsgáló felhasználhatja azt a kétségek tisztázására. Ha például van két, különböző kártyákat ábrázoló kép, a vizsgálónak kifogást kell emelnie, de ha a leírásban szerepel az, hogy a képek ugyanazon kártya két oldalát mutatják, nem kell kifogást emelni.

  Megjegyzés: A bejelentés napja után benyújtott leírásokat nem fogadjuk el.

  Halasztás
 • A formatervezési minta szerzőjével/szerzőivel kapcsolatos információk

  E rész kitöltése nem kötelező, de az itt megadott információk segítenek a szerző megfelelő formatervezési mintához való hozzárendelésében. Ha az „Új létrehozása" opciót választja, a szerző(k) következő adatait kell megadnia:

  • ha a szerző magánszemély, vezeték- és keresztnév,
  • adott esetben a szerzői csoport neve.
  A formatervezési minta szerzőjének adatai

  A formatervezési minta szerzőjének hozzáadása

  Ha a Hivatal korábban már azonosító számot rendelt a formatervezési minta szerzőjéhez, meg kell adnia ezt a számot, ezután kerül sor az adatok importálására az adatbázisból.

  Ha a formatervezési minta szerzője lemondott arról, hogy őt e minőségében feltüntessék, jelölje meg a megfelelő négyzetet („Lemondás").

  Lemondás
 • Elsőbbséget szeretnék igényelni

  Ha az elmúlt hat hónapban nyújtott be bejelentést ugyanehhez a formatervezési mintához, akkor az „Elsőbbség hozzáadása" gombra kattintva nyújthat be elsőbbségi igényt.

  Ellsőbbségszám vagy formatervezési minta azonosító beírása Elsőbbségi igény hozzáadása
  • Válassza ki a megfelelő országot az „Első benyújtás szerinti ország" legördülő listából.
  • Írja be az elsőbbségszámot vagy a formatervezési minta azonosítóját (a mező automatkusan kiegészül, ha a formatervezési minta adatai elérhetők a Designview-ban) és kattintson az „Importálás" gombra; vagy
  • adja meg az adatokat manuálisan a „Manuális létrehozás" gombra kattintva;
  • adja meg a benyújtás időpontját és számát. A bejelentéssel egy időben mellékelni kell a szükséges dokumentumokat, kivéve, ha az első benyújtás szerinti ország a Hivatal.

  Megjegyzés: Ha az első bejelentés nem az Unió valamelyik hivatalos nyelvén készült, kérjük, mellékelje a hivatalos nyelven készült fordítást.

 • A formatervezési minta mentése és másolás a formatervezési mintából

  Miután minden szükséges információt megadott a formatervezési mintáról, mentse el. Ezt követően megnézheti a formatervezési mintájával kapcsolatos információk összefoglalását és szerkesztheti azt.

  Formatervezési mintával kapcsolatos információk

  Új formatervezési minta hozzáadásához kattintson az „Új hozzáadása" gombra vagy a „Másolás formatervezési mintából" gombra kattintva másoljon információkat a már beillesztett formatervezési mintából. Ha már egynél több formatervezési mintát nyújtott be, kiválaszthatja a formatervezési minta számát, amellyel kapcsolatos információkat másolni szeretné.

  Másolás formatervezési mintából opció

2. lépés: Hasonló formatervezési minták

 • Mi a Designview?

  A DesignView egy könnyen használható, többnyelvű online lekérdezési eszköz. Minden internethasználó számára lehetővé teszi, hogy ingyenesen keressen a résztvevő hivatalok – így az EUIPO és a tagállami hivatalok – formatervezési mintái között.

  Egy egyedi keresőfelületen keresztül hozzáférést biztosít a résztvevő hivataloktól származó formatervezésiminta-bejelentésekhez és -lajstromokhoz. A rendelkezésre bocsátott adatok a résztvevő hivatalok tulajdonát képzik, és az adatok napi frissítése is e hivatalok feladata.

 • Mit nyújthat Önnek a Designview?
  1. a meglévő formatervezési minták megtekintése és a piaci tendenciák nyomon követése egész Európában ingyenesen;
  2. könnyű hozzáférés a lajstromozás utáni szolgáltatásokhoz;
  3. segítség a formatervezési minta újdonságának ellenőrzésében;
  4. segítség a vámhatóságnak eljárásaik során, illetve a bíróknak, például a közigazgatási és jogi eljárásokban a felek közötti véleménykülönbségek megoldásában;
  5. segítség a hivatalok számára, például a mélyreható vizsgálatok elvégzésében vagy segítség a vizsgálók számára a korábbi elsőbbségi jogok ellenőrzésében.

3. lépés: Fiók létrehozása/Bejelentkezés

 • Fiók létrehozása/Bejelentkezés

  Két lehetőség közül választhat:

  • Ha nem rendelkezik EUIPO-fiókkal, kattintson a „Fiók létrehozása" gombra.
  • Ha rendelkezik EUIPO-fiókkal, adatai megadását követően kattintson a „Bejelentkezés" gombra.

  Adatai ezután automatikusan megjelennek az űrlapon.

  Lajstromozott közösségi formatervezési minták bejelentése nem uniós polgárok/vállalkozások számára
  Akkor is bejelenthet lajstromozott közösségi formatervezési mintát, ha az Európai Unión (EU) kívül él, de ebben az esetben az összetett űrlapot kell használnia és képviselőt kell kineveznie.

 • Bejelentők és képviselők

  Bejelentő és/vagy képviselő kétféle módon adható az űrlaphoz:

  Meglévő bejelentő/képviselő hozzáadása
  Írja be a bejelentő/képviselő nevét a mezőbe – megjelenik a meglévő bejelentők/képviselők listája –, válasszon és kattintson az „Importálás" opcióra. Ezt követően megjelennek a kiválasztott bejelentő/képviselő adatai. A folytatáshoz kattintson a „Hozzáadás" gombra. Ez a mód akkor választható, ha az adatokat egy korábbi alkalommal már megadta.

  Megjegyzés: Csak akkor adhat hozzá meglévő képviselőt, ha be van jelentkezve képviselőként.

  Új bejelentő hozzáadása

  1. Adja meg az adatokat az „Új létrehozása" gombra kattintva.
  2. Válassza ki a bejelentő típusát a legördülő listából.
  3. Töltse ki a bejelentőre vonatkozó további mezőket (a csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező).
  4. A folytatáshoz kattintson a „Hozzáadás" gombra.

  Megjegyzés: A négylépéses, gyorsított ügyintézéshez készült űrlap használatakor nem adhat hozzá új képviselőket.

  Szervezetek
  Ha szervezet nevében nyújt be bejelentést, csak a szervezet azonosítóját adja meg.

 • Tervezetek (bejelentés mentése tervezetként)
  A bejelentésre szolgáló űrlap kitöltése során tervezetként bármikor elmentheti bejelentését. Kattintson a jobb oldali oszlopban található Mentés ikon ikonnal jelölt „Bejelentés mentése" gombra. A tervezet a saját User Area „Tervezetek" részében érhető el.
 • Bejelentésre szolgáló űrlap visszaállítása

  Ha újra szeretné kezdeni a bejelentést, kattintson a „Bejelentésre szolgáló űrlap visszaállítása" gombra, és ezzel törli az információkat az előzőleg kitöltött mezőkből.

 • A bejelentés nyomtatása

  A bejelentés az eljárás bármely pontján kinyomtatható.


4. lépés: Megerősítés és fizetés

 • Megerősítés

  Nézze át a saját és a formatervezési mintája adatait
  Az eljárás e szakaszában megjelennek a benyújtandó bejelentés adatai, amelyeket a benyújtás előtt még módosíthat a „Formatervezési minta adatai" opciónál.

 • Aláírás

  A „Vezeték- és keresztnév" és „Az aláíró státusza" mezők kitöltésével megerősíti, hogy ellenőrizte az adatokat, és szeretné benyújtani a bejelentési űrlapot.

  Aláírás

  Egy személyt adhat hozzá további aláíróként.

  Megjegyzés: Ne feledje, hogy csak természetes személyek írhatják alá a bejelentési űrlapot.

  Miután átnézte a bejelentést, kattintson a „Megerősítés és fizetés" gombra.

  Megerősítés és fizetés gomb

  Válassza ki a fizetési módot a fizetési ablakban.

  Megjegyzés: A négylépéses, gyorsított ügyintézéshez készült űrlap esetében nem fizethet banki átutalással.

  A következő ablakban „A fizetés jóváhagyása" és a „Folytatás" gombra kattintva befejezheti a bejelentés benyújtását.

  Megerősítés és fizetés gomb Megerősítés és fizetés gomb
 • Mi történik a bejelentési űrlap benyújtása után?

  A benyújtási folyamat befejezése után visszaigazolást kap a folyamat sikeres befejezéséről és a hivatalos bejelentési ügyszámról. Töltse le a hivatalos elismervényt és visszaigazolást egyetlen PDF fájlban. Vegye figyelembe, hogy a Hivatal nem állít ki másolatokat az elismervényről.

  visszaigazolás a bejelentés sikeres benyújtásáról
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.