De jury 2021
Leden van de jury komen uit de wereld van design, het zakenleven en intellectuele-eigendomsrechten. Zij zijn allemaal erkende vooraanstaande deskundigen in hun vakgebied met zeer grote expertise die zij in de loop van hun professionele loopbaan hebben verworven.
De jury baseert haar selectie op:
- esthetische waarde en visuele aantrekkingskracht van de ingediende modellen;
- aanwijsbare invloed op de markt van de ingediende modellen;
- goede marketing en beheer van het model en andere intellectuele-eigendomsrechten.

Päivi Tahkokallio
Voorzitter
Päivi Tahkokallio, voorzitter van BEDA, het Bureau of European Design Associations (2019-2021), dat met 47 lidorganisaties in 25 Europese landen een leidende rol vervult bij het opstellen van vooruitstrevend designbeleid voor Europa. Daarnaast is zij de oprichter en CEO van Tahkokallio Design+, een designbureau voor het nadenken over en strategisch ontwikkelen van design, in het Noord-Finse Lapland.
Dankzij haar activiteiten op het gebied van strategisch en sociaal design wordt ze ook wel de 'moeder van het Arctische design' genoemd. Arctisch design richt zich op de duurzame ontwikkeling van het Arctische gebied. Ze heeft veel ervaring met de inclusieve benadering van design dankzij haar eerdere loopbaan bij de University of Art and Design Helsinki (tegenwoordig Aalto ARTS) en het nationaal onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor gezondheidszorg en welzijn, evenals door haar leidinggevende functie bij de European Design for All-netwerken.
Päivi is voorzitter van de designcommissie van de kamer van koophandel van Lapland en adviseur van het bestuur van Ornamo Art and Design Finland, evenals lid van de Royal Society of Arts in het Verenigd Koninkrijk.

Grégoire Bisson
Gregoire Bisson is hoofd van het Register van 's-Gravenhage bij de Wereldorganisatie voor de intellectuele eigendom (WIPO) in Genève. In zijn functie is hij direct verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de Overeenkomst van 's-Gravenhage betreffende de internationale inschrijving van tekeningen of modellen van nijverheid. Bij de WIPO heeft hij onder meer eerder de functie bekleed van hoofd van de Juridische Dienst, waar hij de ontwikkeling van en operationele activiteiten in het kader van de systemen van Madrid, 's-Gravenhage en Lissabon ondersteunde.
De heer Bisson trad in 1995 in dienst bij de WIPO na korte tijd voor het Canadese Trademarks Opposition Board te hebben gewerkt. Daarvoor was hij senior juridisch adviseur van de Canadese regering en ontwikkelde hij beleid op het gebied van intellectuele eigendom, waarbij hij in het bijzonder toezag op het opstellen van de uitvoeringswetgeving in het kader van TRIPS. Tegelijkertijd gaf hij les aan de Universiteit van Ottawa over de juridische aspecten van technologieoverdracht. Hij was mederedacteur van een boek over dit onderwerp en heeft vele artikelen over verschillende kwesties met betrekking tot intellectuele eigendom gepubliceerd en aan artikelen bijgedragen.

Franco Caimi
Franco Caimi is lid van de raad van bestuur van Caimi Brevetti, een van 's werelds meest toonaangevende producenten van designmeubels, accessoires en akoestische systemen voor op het werk en projectmeubels. Hij is de coördinator van de bedrijvenafdeling van ADI-Associazione per il Disegno Industriale (Vereniging voor industrieel design) en lid van de Giurì del Design (Jury voor design). Caimi Brevetti is een toonaangevend bedrijf op het gebied van designinnovatie. De producten van het bedrijf zijn tentoongesteld in musea en op designtentoonstellingen in Italië en over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1949 heeft het bedrijf vele prijzen gewonnen, waaronder twee Compasso d'Oro-prijzen. Caimi Brevetti won in 2016 de DesignEuropa Award in de categorie Kleine en opkomende bedrijven.

António Campinos
António Campinos is voorzitter van het Europees Octrooibureau (EOB), een functie die hij bekleedt sinds 1 juli 2018. De Portugees met een master in Publiekrecht en specialisatie in Europese studies begon zijn carrière in 1998 bij het Portugese Ministerie van Economie en Innovatie. In 2000 werd hij benoemd tot directeur Handelsmerken van het Portugese Nationaal Instituut voor industrieel eigendom (INPI) en in 2005 werd hij verkozen tot voorzitter van het INPI. Van 2005 tot 2007 gaf hij leiding aan de Portugese delegatie bij de raad van bestuur van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) en van 2008 tot 2010 was hij de voorzitter van de raad van bestuur. Tegelijkertijd was hij van 2005 tot 2010 hoofd van de Portugese delegatie bij de raad van bestuur van het EOB. In 2010 werd António Campinos verkozen tot uitvoerend directeur van het EUIPO in Alicante (Spanje), een functie die hij tot juni 2018 bekleedde.
De heer Campinos was ook vijf jaar voorzitter van de raad van bestuur van het Centre d'Études Internationales de la Propriété Intellectuelle (CEIPI) van de Universiteit van Straatsburg. De Universiteit van Alicante kende hem in 2017 de titel van Doctor Honoris Causa toe.

Lin-Lin Chen
Lin-Lin Chen is decaan, hoogleraar en voorzitter van Design Innovation Strategy van de Faculteit Industrial Design en directeur van Internationale Wetenschappelijke Betrekkingen aan de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Ze is tevens docent aan het Department of Design van Taiwan Tech. Haar Bsc behaalde ze aan de National Cheng Kung University, Taiwan en haar PhD aan de University of Michigan in Ann Arbor, Michigan, Verenigde Staten. Van 2004 tot 2010 was ze decaan bij het College of Design van Taiwan Tech, van 2007 tot 2008 voorzitter van het Chinese Institute of Design en van 2009 tot 2011 coördinator van het Arts (and Design) Area Committee van de Nationale Wetenschappelijke Raad van Taiwan. Sinds 2007 is ze hoofdredacteur van het International Journal of Design (SCI, SSCI, AHCI), daarnaast is ze voorzitter geweest van de International Association of Societies of Design Research (IASDR) en lid van de Design Research Society in het Verenigd Koninkrijk. Haar onderzoek richt zich op gebruikersinterfaces voor het internet der dingen, designinnovatiestrategie en de esthetiek van vormen en intelligentie.

Sara Clement
Sara Clement is industrieel designer met een empathische en op gebruikers gerichte benadering van design. Nadat ze haar bachelor in architectuur en haar master in industrieel design had behaald aan de Universiteit van Aalborg, ontwikkelde Sara's professionele loopbaan zich met het ontwerpen van technologisch zeer complexe producten die moesten voldoen aan vele eisen op het gebied van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie.
Sara is sinds 2013 industrieel hoofddesigner bij Marcus Pedersen. Gedurende haar professionele loopbaan is de uitmuntendheid van haar werk erkend in de vorm van meerdere designprijzen, zoals de German Design Award in 2019 en de DesignEuropa Award in 2018 in de categorie Kleine en opkomende bedrijven.
Sara is zeer geïnteresseerd in psychologie en menselijk gedrag en transformeert complexe problemen graag in simpele problemen, waarbij ze betekenisvolle en innovatieve designs creëert die een positieve impact hebben op het leven van mensen.

Ragnar Gustafsson
Ragnar Gustafsson is sinds 1 juli 2019 directeur-generaal van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), nadat hij vijf jaar de functie van plaatsvervangend directeur Algemene zaken bekleedde bij het BOIP. Daarvoor was hij werkzaam in verschillende leidinggevende functies bij Randstad in Nederland. Hij heeft ook meerdere managerposities bekleed op het gebied van ICT-consultancy bij Logica CMG. Ragnar heeft een academische graad in internationaal en publiekrecht, evenals een graad in marketing en economie.
Ragnar heeft zijn kwaliteiten bewezen als directeur op het gebied van strategisch beheer, personeel, sales en informatietechnologie. In zijn huidige rol stelt hij visies en strategieën op en implementeert hij met succes nieuwe bedrijfsstrategieën. Met behulp van zijn sterke focus op de klantervaring en operationele uitmuntendheid, is hij van plan om het BOIP in de komende jaren naar het volgende niveau te tillen.
Het BOIP is de officiële instantie voor de registratie van handelsmerken en modellen in de Benelux. Het Bureau is actief in drie landen, België, Nederland en Luxemburg, waardoor unieke bedrijfskansen worden gecreëerd.

Alban Maggiar
Alban Maggiar is sinds januari 2020 voorzitter van SMEunited. Sinds 2015 was hij al vicevoorzitter van SMEunited en in die functie gaf hij ook leiding aan het Economisch en Fiscaal Comité (2016). Binnen SMEunited vertegenwoordigde hij CPME, de Franse confederatie van kleine en middelgrote ondernemingen.
Daarvoor was Alban van 2005 tot februari 2015 voorzitter van SYNADIET, de Franse organisatie die de Franse voedingssupplementenindustrie samenbracht, en van maart 2013 tot maart 2016 van de EHPM (European Federation of Associations of Health Product Manufacturers). Alban Maggiar heeft dertig jaar leiding gegeven aan het Franse CARRARE Laboratory, dat was gespecialiseerd in gisten, probiotica en plantgebaseerde voedingssupplementen. Momenteel runt hij Adelante, een consultingbedrijf.
Alban Maggia heeft een master in bedrijfsrecht, een gespecialiseerde master in belastingrecht en een bachelor in literatuur. Daarnaast beschikt hij over kwalificaties op het gebied van financiën en politieke wetenschappen.

Nadja Roth
Nadja Roth is industrieel ontwerper bij Siemens Healthineers, en ontwerpt complexe medische hulpmiddelen op het gebied van beeldvormende diagnostiek.
Tijdens haar opleiding kreeg ze ervaring op verschillende productgebieden, zoals keukengerei, huishoudelijke apparaten, meubels en producten voor buitenshuis, maar ze ontdekte al snel haar passie voor medische hulpmiddelen. In 2013 studeerde ze af als industrieel ontwerper aan de Hochschule Coburg in Duitsland en ontving de Mia Seeger Preis voor haar scriptie, waarin ze het concept voor een holistische productfamilie ontwierp voor de behandeling van astma bij kinderen.
Tijdens haar beginjaren bij Siemens Healthineers was ze verantwoordelijk voor het industrieel ontwerp en het ontwerp van de grafische gebruikersinterface voor angiografie- en röntgensystemen (zoals ARTIS icono en ARTIS pheno, dat vele prijzen heeft gewonnen, waaronder de Industry Award van DesignEuropa 2018) in de bedrijfslijn geavanceerde therapieën. Ze was hier ook werkzaam als designmanager en werkte met modellen gedurende het gehele ontwikkelings- en uitvoeringsproces van de producten.
Nadja Roth is nu lid van het designteam bij Siemens Healthineers en werkt aan industriële ontwerpen voor een brede reeks aan producten binnen de productportefeuille van Siemens Healthineers. Samen met haar collega's ontwikkelt ze industriële designrichtlijnen om te zorgen voor een uniforme uitstraling van de Siemens Healthineers-producten.

Srini Srinivasan
Srini Srinivasan is een zeer succesvolle ontwerper en ondernemer in creatief design en technologie-ontwikkeling, met meer dan 25 jaar werkervaring in Silicon Valley (Verenigde Staten) en India.
Srini is momenteel voorzitter van de WDO (World Design Organization) en actief lid van het IDSA, de professionele instantie voor industrieel ontwerpers in de Verenigde Staten.
Srini is voorzitter en CEO van LUMIUM DESIGN, Inc., een in Silicon Valley gevestigd succesvol productdesignbureau van wereldklasse dat meer dan driehonderd producten heeft ontwikkeld op het gebied van consumentenelektronica, medische en industriële goederen, beveiliging en toezicht. Srini is ook gespecialiseerd in design en technologie en biedt ondersteuning op het gebied van design en technisch beheer aan zeer getalenteerde en multidisciplinaire teams over de hele wereld.
Srini is adjunct-hoogleraar industrieel ontwerpen aan het Tongji College of Design & Innovation in Sjanghai en lid van diens internationale adviesraad. Hij is lid van de raad van bestuur van de Indus Design School, Indus University en Wellingkar Institute of Management Development & Research in Mumbai (India).
Srini is de oprichter en beherend vennoot van SOCRADAMUS Venture Partners, een adviesbureau voor vroege investeringen dat investeert in high-techinnovaties van start-ups en hen ondersteunt.
Srini was hoofdspreker op meerdere designconferenties over de hele wereld. Hij was jurylid bij verschillende bekende internationale designprijzen.

David Stone
David Stone is Global Head of Intellectual Property bij Allen & Overy. Naast zijn drukke praktijk op het gebied van licenties voor intellectueel eigendom is David lid van het Designs Committee van de International Trademark Associate en voormalig lid van de raad van bestuur van INTA en MARQUES, de Vereniging van Europese merkeigenaren. David heeft gebruikers vertegenwoordigd bij de UKIPO, EUIPO en de WIPO.
Hij is afgestudeerd aan de universiteiten van Sydney, Oxford en Cambridge en zijn boek 'European Union Design Law: a Practitioners Guide (2nd Edition)' is in januari 2016 uitgegeven door Oxford University Press. Hij is wetenschappelijk onderzoeker bij het Oxford Intellectual Property Research Centre en doceert ook aan de Oxford IP Diploma-opleiding en de IP Magister Lvcentinvs-opleiding aan de Universiteit van Alicante. David is lid van de redactie van het Oxford Journal of Intellectual Property Law and Practice (OUP) en het European Intellectual Property Review (Sweet & Maxwell).
In 2017 is David benoemd tot plaatsvervangend rechter van de Hoge Raad bij de volgende Britse rechterlijke instanties: de Chancery Division, de Patents Court en de Intellectual Property Enterprise Court.

Anna Szonyi
Anna Szonyi begon haar loopbaan met een studie beeldende kunst, architectuur en meubelontwerp aan de Moholy-Nagy University of Art and Design in Boedapest, waar ook Erno Rubik (de ontwerper van de Rubiks kubus) heeft gestudeerd. Na het behalen van haar architectuurdiploma verhuisde Anna naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar ze zeven jaar gewerkt heeft als architect en designmanager. Haar professionele ervaring loopt van het ontwerpen van op maat gemaakte meubels en kleine architecturele projecten, zoals luxevilla's, tot het beheer van het ontwerp van nieuwe steden en grootschalige masterplannen.
Tussen 2017 en 2019 had ze een designgalerie en designstudio in het designdistrict in Dubai: AR. Gallery + Studio. In 2019 verlegde ze haar aandacht exclusief naar de designprojecten van AR. Studio en momenteel werkt ze zowel in Dubai als in Boedapest.
Bij haar designs probeert ze mooie, unieke en functionele ruimten en objecten te creëren met behulp van theoretisch onderzoek en experimenten met systemen, vormen en materialen. Haar werk is gebaseerd op een op ideeën gebaseerde ontwerpmethodologie, waardoor het uiteindelijke concept origineel, esthetisch hoogstaand en intelligent ontworpen is, dat bovendien goed functioneert en waar mensen iets aan hebben. Ze is de ontwerper van de IDO-bank, geproduceerd door de Franse maker van urban meubels Aubrilam, en het ontwerp was een van de finalisten in de categorie Kleine en opkomende bedrijven van de DesignEuropa Awards 2016.