Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Concepten

Een concept is een aanvraag die wel opgeslagen is, maar nog niet is ingediend. In dit geval verwijst 'concept' naar een aanvraag voor een Uniemerk of een Gemeenschapsmodel en naar andere elektronisch in te dienen aanvragen.

Rubriek Concepten in de User Area

Voor toegang tot de rubriek Concepten, klik op de tab 'Concepten' in het menu in uw user area.

De rubriek Concepten in de user area bevat drie tabs:

 • Uniemerken
 • Overige elektronisch in te dienen aanvragen (Overige)
 • Gemeenschapsmodellen

Opmerking: Alle concepten worden na 30 dagen gewist. Wilt u de concepten langer bewaren, kies dan voor de vergrendelingsoptie. Concepten voor modellen kunnen echter niet worden vergrendeld en worden automatisch na zeven dagen gewist.


 • Tabs voor handelingen

  Hieronder volgt een lijst van tabs waarmee u in de rubriek Concepten bepaalde handelingen kunt uitvoeren.

  Versturen naar een e-mailaccount
  U kunt een kopie van de waarschuwing naar een e-mailadres van uw keuze sturen (meerdere adressen zijn mogelijk). Daartoe vinkt u links van de desbetreffende rij in de tabel het tekstvak aan om het (de) vereiste item(s) te selecteren, vervolgens klikt u op de knop 'Versturen naar een e-mailaccount'. Typ het e-mailadres van de ontvanger in het betreffende veld in het modale pop-upvenster en voeg eventueel een opmerking toe.

  Wissen
  Er zijn twee manieren om, indien nodig, een concept te wissen:

  1. Klik op het grijze prullenbak-pictogram aan de rechterzijde van de tabel met het (de) door u gekozen concept(en). U wordt gevraagd of u wilt doorgaan en dan kunt u kiezen om de handeling te 'Annuleren' of het concept te 'Wissen'.
  2. Vink het vakje aan in de rij dat hoort bij het item dat u wilt wissen en klik op de knop 'Wissen'. Er verschijnt een pop-upvenster waarmee u de handeling kunt accepteren of weigeren.

  Vergrendelen
  Concepten voor merken worden na 30 dagen gewist. Wilt u de concepten ook daarna bewaren, kies dan voor de vergrendelingsoptie.

  Opmerking: Concepten voor modellen kunnen niet vergrendeld worden en worden automatisch na zeven dagen gewist.

  U kunt een concept op twee manieren vergrendelen:

  1. Klik op het grijze hangslot-pictogram aan de rechterzijde van de tabel met het (de) door u gekozen concept(en). Dit verandert in een donkerder tint grijs, wat aangeeft dat het item nu vergrendeld is.
  2. Vink het vakje aan in de rij dat hoort bij het item dat u wilt vergrendelen en klik op de knop 'Vergrendelen'. Het grijze hangslot-pictogram rechts van de rij wordt donkerder grijs, wat aangeeft dat het item nu vergrendeld is.

  Ontgrendelen
  Wanneer u uw concept niet langer nodig heeft, kunt u het ontgrendelen. Dit kan op twee manieren:

  1. Klik op het grijze hangslot-pictogram aan de rechterzijde van de tabel met het (de) door u gekozen concept(en). Dit verandert in een lichtere tint grijs, wat aangeeft dat het item nu ontgrendeld is.

  2. Vink het vakje aan in de rij dat hoort bij het item dat u wilt ontgrendelen en klik op de knop 'Ontgrendelen'. Het grijze hangslot-pictogram rechts van de rij wordt lichter grijs, wat aangeeft dat het item nu ontgrendeld is.

  Opmerkingen
  Om een opmerking toe te voegen, klik op het pictogram 'Opmerking toevoegen'. Een modaal pop-upvenster verschijnt. Voeg uw opmerking toe en sla deze op.

 • Aanvraag herstellen

  Kies om een eerdere aanvraag te herstellen het relevante item in de tabel en klik op het pagina-pictogram in de kolom 'Handelingen'. De opgeslagen aanvraag wordt geopend in een nieuw venster.

 • Snel zoeken

  U kunt uw concepten doorzoeken door gebruik te maken van dezelfde functie als de elementaire zoekfunctie in eSearch plus, maar toegepast op de in de module 'Concepten' weergegeven informatie. Alleen resultaten uit de tab waarop de zoekfunctie betrekking heeft, worden weergegeven.

  Voer in het zoekveld alfanumerieke tekens in.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.