Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Hoe kan ik meer dan tien modellen aan mijn aanvraag toevoegen?

Vraagt u inschrijving van een Gemeenschapsmodel aan, dan is het goed te weten dat u meer dan tien modellen met dezelfde basisgegevens bij één enkele aanvraag kunt voegen.

Modellen met dezelfde basisgegevens zijn modellen die tot hetzelfde type waren behoren en in dezelfde klasse worden genoemd van de Locarno-classificatie, de internationale referentie voor de indeling van industriële ontwerpen.

Om meervoudige modelaanvragen kan worden verzocht in de rubriek 'Informatie over model(len)' van uw aanvraag. U klikt daar op 'Nieuw'.

Rubriek 'Informatie over model(len)'

Er wordt een inhoudstabel geopend waarin u meer dan één model kunt aanmaken. Klik op 'Ja' en voer een aantal modellen in van 1 t/m 10. Omwille van de veiligheid en de prestaties van het systeem is het niet mogelijk meer dan tien modellen tegelijk toe te voegen. Voor meer dan tien modellen moet u onderstaande stappen gewoon herhalen.

Voorts kiest u het type waren waarop uw modellen betrekking hebben volgens de Locarno-classificatie. Denk eraan dat alle modellen die u in één enkele aanvraag wilt beschermen, tot dezelfde Locarno-klasse moeten behoren.

U kunt nu de aanzichten van uw modellen uploaden tot een maximum van zeven per model plus drie onbeschermde aanzichten. Klik op bladeren, selecteer uw bestand en klik op 'uploaden'. U kunt ook dynamische 3D-aanzichten slepen en neerzetten, en hebt daarbij de keuze tussen de volgende bestandsformaten: OBJ, STL en X3D. Informatie over de aanvaarde bestandstypen en maximaal toegestane bestandsgrootte is te vinden op onze pagina over bijlagen.

Aanzicht voor model

Zodra u tien modellen hebt geüpload, klikt u op 'Opslaan' en dan weer op 'Nieuw'.

Zodra u op 'Opslaan' klikt, toont het systeem u een samenvatting van alle modellen met de bijbehorende aanzichten die u hebt geüpload. U kunt afzonderlijke items uit deze tabel openen om meer gegevens te zien of om ze te bewerken of te verwijderen.

Rubriek 'Informatie over model(len)'

Voor veelgestelde vragen over andere aspecten van de website kunt u terecht in ons Helpcenter

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.