Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Hoe kan ik een nieuwe User Area-account aanmaken?

Als u zich aanmeldt voor de User Area, krijgt u toegang tot een uitgebreid dashboard waar u uw merken en modellen kunt controleren, zich kunt inschrijven voor onze nieuwsfeeds, volgwaarschuwingen kunt instellen of subprofielen kunt aanmaken.

U kunt eenvoudig een nieuwe gebruikersaccount aanmaken door rechtsboven op het scherm de optie 'Aanmelden' aan te klikken.

Schermafbeelding van de koptekst, waar u de aanmeldoptie kunt vinden

De eerste vraag die u zich moet stellen bij het aanmaken van een gebruikersaccount, is of u bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) al eerder aanvragen hebt ingediend (een aanvraag voor een merk, een aanvraag voor een model of een oppositie). Als u in het verleden al eens van een van onze diensten gebruik hebt gemaakt, staat u reeds in onze gebruikersdatabase en kreeg u al een identificatienummer toegewezen. Schermafbeelding van de eerste vraag die u zich moet stellen bij het aanmaken van een gebruikersaccount
 

Als u al een gebruikersidentificatienummer bij het Bureau hebt (klik op JA bij de eerste vraag), typ dan uw naam en ID in om uzelf te lokaliseren in de database. Na selectie kunt u verdergaan en wordt u gevraagd uw gebruikersnaam op te geven voor de online-account. U ontvangt het wachtwoord per e-mail of fax/post, afhankelijk van de door u gekozen optie. De account wordt pas geactiveerd nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd.

Schermafbeelding als u bij de eerste vraag op JA klikt

Als u een nieuwe gebruiker bent (klik op NEE bij de eerste vraag), dan wordt u gevraagd uw gebruikersnaam en e-mailadres op te geven (deze worden gebruikt voor verzending van de activeringslink), alsmede enkele persoonlijke gegevens. De account wordt pas geactiveerd nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd met gebruikmaking van de activeringslink die aan het eind van de procedure per e-mail is verzonden.

Schermafbeelding als u bij de eerste vraag op NEE klikt

Ga voor meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden naar ons Helpcenter.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.