Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Opties

Via de rubriek Opties in de User Area kunt u uw persoonlijke gegevens en inloggegevens bekijken en bewerken, uw instellingen wijzigen en uw subprofielen beheren.

Rubriek Opties in de User Area

Om toegang tot deze rubriek te krijgen, klikt u op de tab Opties in het menu links in uw User Area.

De rubriek Opties wordt voorgesteld door het pictogram Pictogram voor opties.

De rubriek Opties van de User Area bevat vier tabs:

 • Inloggegevens

  U kunt uw administratieve e-mailadres en uw wachtwoord wijzigen.

  Het administratieve e-mailadres wordt gebruikt om u te informeren wanneer u nieuwe mededelingen hebt ontvangen of wanneer een nieuwe waarschuwing is binnengekomen. Uw administratieve e-mailadres wordt ook gebruikt om u te helpen als u uw wachtwoord bent vergeten.

  Onderaan op de pagina worden de laatste drie succesvolle logins en de laatste drie mislukte inlogpogingen vermeld.

  Verdachte activiteit melden
  Via de link onderaan op de pagina kunt u verdachte activiteiten melden, bijvoorbeeld inlogpogingen van onbekende oorsprong.

 • Persoonlijke gegevens

  U kunt uw naam en adres, correspondentieadres en contactgegevens wijzigen.

  De hier aangebrachte wijzigingen zijn van toepassing op alle Uniemerk-/Gemeenschapsmodelprocedures die onder hetzelfde EUIPO-identificatienummer worden uitgevoerd.

  Door uw naam en/of adres te wijzigen, wordt een aantekening in het register gemaakt die door EUIPO wordt verwerkt. Wilt u echter voor een bepaald merk of model een verandering van eigenaar laten registreren, moet u een verzoek om inschrijving van een overgang indienen.

 • Instellingen

  Vanaf maart 2021 maken wij voor correspondentie geen gebruik meer van fax en post. Dit betekent dat het Bureau alle mededelingen alleen nog via uw User Area verstuurt.

  Desgewenst sturen wij u een kennisgeving per e-mail als u een mededeling hebt ontvangen in uw User Area.

  De standaardtaal voor het ontvangen van mededelingen kan worden gewijzigd via het vervolgkeuzemenu. U kunt kiezen uit 23 EU-talen. Officiële mededelingen met betrekking tot een specifiek dossier worden evenwel verstuurd in de proceduretaal van het desbetreffende dossier.

 • Subprofielen

  Uw EUIPO User Area-account biedt u toegang tot een reeks IE-diensten die niet beschikbaar zijn voor niet-geregistreerde gebruikers. Een van de voordelen is de optie om subprofielen aan te maken voor bedrijfspersoneel of verenigingsleden. De door u aangemaakte subprofielen hebben bepaalde toegangsrechten met betrekking tot de informatie in uw User Area.

  Om een subprofiel toe te voegen, klikt u op de knop 'Subprofiel toevoegen' in de rechterhoek van de tab 'Subprofielen'. In een nieuw venster verschijnt dan een formulier waarvan de velden per definitie leeg zijn.

  In het formulier ziet u ook de toegangsopties voor iedere subprofielgebruiker. Die toegangsopties zijn standaard ingesteld op 'Ja'. U kunt het subprofiel bewerken door te klikken op het penpictogram Penpictogram in de kolom 'Bewerken'.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.