Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Basiszoekopdracht met afbeeldingen

 1. Klik op het camera-icoontje of in het desbetreffende vakje, of sleep uw afbeelding(en) naar de juiste plek (één afbeelding om te zoeken binnen merken en maximaal zeven afbeeldingen om te zoeken binnen modellen). Ondersteunde bestandsformats: JPEG-, PNG-, GIF- en TIFF-bestanden met een resolutie van meer dan 100 x 100 pixels en maximaal 2 megabyte groot.


 2. Wanneer uw afbeelding(en) is/zijn geüpload, kunt u:

  • de rechthoek aanklikken en aanpassen om het relevante gebied van de afbeelding(en) voor de zoekopdracht te selecteren;
  • de afbeelding(en) waarmee u wilt zoeken wijzigen: klik op de prullenbak of ga naar ‘Afbeelding(en) wijzigen’;
  • aangeven of u wilt zoeken op merken, modellen of beide. Bij het uploaden van één afbeelding kunt u op beide zoeken; als u meerdere afbeeldingen uploadt, toont het systeem uitsluitend resultaten voor modellen;
  • de gewenste karakters in de zoekbalk invoeren als u gecombineerd wilt zoeken op een afbeelding samen met een merknaam of woordelementen van een model.


 3. Klik nu op ‘Zoeken’.

  De resultaten verschijnen vervolgens in de ‘afbeeldingenweergave’. U kunt echter ook de ‘detailweergave’ en de ‘lijstweergave’ kiezen en zelfs aangeven hoeveel items u per pagina wilt weergeven (van vijf tot honderd).

  Detailweergave

  Detailweergave

  Lijstweergave

  Lijstweergave

  Afbeeldingenweergave

  Afbeeldingenweergave 4. U kunt van elk merk of model de details bekijken, alle gegevens controleren, inzoomen op de afbeeldingen of een rapport aanmaken. Via de resultaten voor modellen kunt u de verschillende weergaven bekijken die voor het model beschikbaar zijn door op de pijltjes naast de afbeelding te klikken.

   

  Rapporten aanmaken: Selecteer de merken of modellen die u in uw rapport wilt opnemen door het vakje naast elke gewenste afbeelding aan te vinken, en klik vervolgens op ‘Pdf aanmaken’. Er zal meteen op basis van uw selectie een rapport worden aangemaakt. Er bestaat ook een optie ‘Alles selecteren’. Hiermee kunt u maximaal honderd merken selecteren om in een rapport op te nemen.

  Beweeg voor nadere informatie over een merk of model de cursor over de afbeelding en selecteer ‘Alle gegevens bekijken’.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.