Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Geavanceerde zoekopdrachten met afbeeldingen

 
 1. Klik op 'Geavanceerd zoeken' boven de zoekbalk.


 2. De rubriek 'Geavanceerd zoeken' verschijnt, waarin u links een kolom ziet: 'Voeg zoekcriteria uit onderstaande lijst toe'. Kies ‘Weergave merk’ of 'Weergave model'.
 3.  
 4. Vervolgens verschijnt het vak voor het slepen en neerzetten of het uploaden van uw afbeelding(en). Alleen JPEG-, PNG-, GIF- en TIFF-bestanden met een resolutie van meer dan 100 x 100 pixels en maximaal 2 megabyte groot kunnen worden gebruikt.


 5. Wanneer uw afbeelding(en) geüpload is/zijn, kunt u:

  • de rechthoek aanklikken en aanpassen om het relevante gebied van de afbeelding(en) voor de zoekopdracht te selecteren;
  • de afbeelding(en) waarmee u wilt zoeken wijzigen: klik op de prullenbak of ga naar ‘Afbeelding(en) wijzigen’;
  • aangeven of u wilt zoeken op merken, modellen of beide. Bij het uploaden van één afbeelding kunt u op beide zoeken; als u meerdere afbeeldingen uploadt, toont het systeem uitsluitend resultaten voor modellen;
  • de gewenste karakters in de zoekbalk invoeren als u gecombineerd wilt zoeken op een afbeelding samen met een merknaam of woordelementen van een model.


 6. Selecteer in de kolom links, 'Voeg zoekcriteria uit onderstaande lijst toe', de criteria die het beste passen bij wat u wilt zoeken. Er zijn max. negen verschillende zoekcriteria beschikbaar voor een zoekcombinatie met merken, en max. zes criteria voor modellen. Deze criteria worden hieronder kort beschreven.

   

  Beschikbare zoekcriteria voor merken:

  • Merknaam: hiermee kunt u aan uw afbeelding woordelementen toevoegen, waaronder fonetische en andere varianten.
  • Soort merk: hiermee kunt u aangeven of het merk waarop u wilt zoeken een beeldmerk is, een kleurmerk, een driedimensionaal (vorm)merk, een klankmerk, een hologram of een ander soort merk.
  • Status van het merk (Uniemerken): in behandeling, gepubliceerd, doorgehaald, verstreken enz.
  • Status van het merk (internationale inschrijvingen): ontvangen, in behandeling, doorgehaald enz.
  • Type merk: individueel merk, Uniecertificeringsmerken, collectief merk.
  • Wenen-classificatie: kies de concepten, ideeën of elementen die de door u gezochte afbeelding het beste beschrijven door gebruik te maken van de codes van Wenen (bijv. 'Vogels' 03.07).
  • Nice-classificatie: voeg de Nice-classificatie toe en rangschik deze volgens de relevantie voor de afbeelding.
  • Indieningsdatum: voeg tijdslimieten toe om uw zoekopdracht te beperken.
  • Naam van eigenaar: voeg de naam of het referentienummer van de houder van een merk toe.

   

  Beschikbare zoekcriteria voor modellen:

  • Woordelement: voeg woordelementen toe aan de afbeelding waarop u wilt zoeken.
  • Status van het model: geregistreerd en volledig gepubliceerd, afstand, lopende nietigverklaringsprocedure enz.
  • Indeling onder de Overeenkomst van Locarno: hiermee kunt u uw zoekopdracht beperken tot de Locarno-categorieën (bv. 'Tafels en soortgelijk meubilair' 06.03).
  • Indicatie van het product: hiermee kunt u uw zoekopdracht beperken tot productindicaties.
  • Naam van eigenaar: voeg de naam of het referentienummer van de houder van een merk toe.
  • Indieningsdatum: voeg tijdslimieten toe om uw zoekopdracht te beperken.

 7. Klik nu op 'Zoeken'.

  De resultaten verschijnen vervolgens in de 'afbeeldingenweergave'. U kunt echter ook de 'detailweergave' en de 'lijstweergave' kiezen en zelfs aangeven hoeveel items u per pagina wilt weergeven (van vijf tot honderd).

  Detailweergave

  Detailweergave

  Lijstweergave

  Lijstweergave

  Afbeeldingenweergave

  Afbeeldingenweergave

 8. U kunt van elk merk of model de details bekijken, alle gegevens controleren, inzoomen op de afbeeldingen of een rapport aanmaken. Via de resultaten voor modellen kunt u de verschillende weergaven bekijken die voor het model beschikbaar zijn door op de pijltjes naast de afbeelding te klikken.

  Rapporten aanmaken: Selecteer de merken of modellen die u in uw rapport wilt opnemen door het vakje naast elke gewenste afbeelding aan te vinken, en klik vervolgens op 'Pdf aanmaken'. Er zal meteen op basis van uw selectie een rapport worden aangemaakt. Er bestaat ook een optie 'Alles selecteren'. Hiermee kunt u maximaal honderd merken selecteren om in een rapport op te nemen.

  Beweeg voor nadere informatie over een merk of model de cursor over de afbeelding en selecteer ‘Alle gegevens bekijken’.


 9. U kunt tot vier verschillende filters toepassen op uw zoekresultaten.

  Klik rechts bovenaan in het venster met de zoekresultaten op 'Filters'. Er verschijnt een vak met de beschikbare filters. Selecteer de meest geschikte filters voor uw zoekopdracht. Voor geavanceerd zoeken binnen merken zijn de volgende filters beschikbaar: soort merk, status van het merk (Uniemerken), status van het merk (internationale inschrijvingen) en classificatie van Wenen; voor modellen zijn de volgende filters beschikbaar: status van het model, gepubliceerd in, land van eigenaar en Locarno-categorie.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.