Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Route naar inschrijving

Eigendom van een ingeschreven model geeft u en uw concurrenten duidelijkheid over wat het model omvat en wanneer het ingeschreven is. Dit recht kan 25 jaar lang vernieuwd worden en kan het visuele visitekaartje van uw bedrijf worden. Uw model is uw IE-signatuur.

 

Een goed model biedt toegevoegde waarde. Ingeschreven Gemeenschapsmodellen zorgen voor zichtbaarheid.

 

Er zijn drie gedeelten met essentiële informatie op het aanvraagformulier

  • Eigendom – elke persoon of elk bedrijf kan een ingeschreven Gemeenschapsmodel (IGM) bezitten. De gegevens worden openbaar gemaakt en moeten up-to-date worden gehouden zodat er geen twijfel is over wie het model bezit.
  • Wat zijn mogelijke ingeschreven Gemeenschapsmodellen? – Het moet een duidelijke afbeelding zijn.
  • Het model en het (de) bijbehorende product(en) – Dit dient duidelijk beschreven te worden, bij voorkeur aan de hand van de terminologie van de internationaal overeengekomen 'Locarno'-productclassificatie. Als de productaanduiding niet in de Locarno-classificatie te vinden is, kan onze controleur u verzoeken ofwel de aard en het doel van het product te specificeren of de productaanduiding te wijzigen.


Online een Gemeenschapsmodel aanvragen vanaf 350 EUR

Uw model inschrijven
Snel en gemakkelijk

Online aanvragen 

* Wij raden u aan uw model online in te dienen, met behulp van de e-filingtool voor IGM's. De onlinetool heeft allerlei voordelen. Een aanvraag indienen per fax wordt afgeraden, omdat de afbeelding van het (de) model(len) bij de verzending of bij ontvangst door het Bureau aan kwaliteit kan inboeten.
Ook kan het een maand langer duren om per fax verzonden aanvragen te verwerken. Dit komt doordat wij maximaal een maand (vanaf de datum van ontvangst van de fax) wachten op een bevestigingskopie voordat wij de aanvraag verder verwerken. Na afloop van deze termijn gaan wij over tot controle op basis van de documenten in het dossier.

U kunt profiteren van onze kortingen als u in één aanvraag verschillende modellen voor hetzelfde type of vergelijkbare typen producten combineert.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.