Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Waarschuwingen instellen

Via de tabs 'Merken' en 'Modellen' in eSearch plus kunt u volg- en bewakingsmeldingen instellen. De meldingen kunnen vanuit de lijstweergave en vanuit de detailweergave worden ingesteld.

U kunt ook .eu-domeinmeldingen instellen via de tab ‘Merken’ in eSearch plus, alsook in de User Area van de EUIPO-website.


 • Bewakingswaarschuwing

  Bewakingswaarschuwingen kunnen worden ingesteld via de tabs 'Uniemerken' en 'Modellen' in eSearch plus. Een dergelijke waarschuwing is gebaseerd op de criteria die een ingelogde gebruiker heeft opgegeven voor een geavanceerde zoekopdracht.

  U hebt bijvoorbeeld via 'Geavanceerd zoeken' gezocht naar gepubliceerde merken waarvan de merknaam het woord 'HI' bevat en die betrekking hebben op waren in 'Klasse 12', en hebt X aantal resultaten gekregen. Als u vervolgens een bewakingswaarschuwing instelt, zult u telkens wanneer een nieuw merk wordt gepubliceerd met dezelfde criteria (merknaam die het woord 'HI' bevat en betrekking heeft op waren in 'Klasse 12'), worden gewaarschuwd omdat het aantal resultaten niet meer overeenkomt met het oorspronkelijke aantal.

 • Een bewakingswaarschuwing instellen

  Een bewakingswaarschuwing kan na het uitvoeren van een basis- of geavanceerde zoekopdracht worden ingesteld vanuit de resultatenlijst (lijstweergave). Ga als volgt te werk:

  1. Klik op het megafoonpictogram Pictogram voor waarschuwingen dat bovenaan links in de tabel wordt weergegeven. Er verschijnt een pop-upvenster.
  2. Geef uw waarschuwing een naam door:
   • een eerder aangemaakte waarschuwingsnaam te selecteren uit het vervolgkeuzemenu, of
   • een nieuwe naam te kiezen en in te voeren in het tekstveld rechts.
  3. Indien u op uw e-mailadres een kopie van de waarschuwing wilt ontvangen, moet u ook het vakje 'Waarschuwing per e-mail ontvangen' aanvinken.
  4. Klik vervolgens op de knop 'Waarschuwing instellen'.

  Onderaan in het pop-upvenster zal een bericht verschijnen zodra de waarschuwing is aangemaakt.

 • Volgwaarschuwing

  Het is mogelijk een volgmelding in te stellen om specifieke evenementen te volgen met betrekking tot Uniemerken, Gemeenschapsmodellen en .eu-domeinen die identiek zijn aan Uniemerken. U kunt kiezen uit diverse parameters die tot een melding leiden, zoals:

  • statusverandering van een merk,
  • merk dat aan vernieuwing toe is,
  • wijziging van eigenaar/vertegenwoordiger,
  • oppositietermijn die ten einde loopt,
  • identieke .eu-domeinregistraties.
 • Een volgwaarschuwing instellen

  Een volgwaarschuwing kan na het uitvoeren van een basis- of geavanceerde zoekopdracht worden ingesteld vanuit de detailweergave van het merk of het model.

  1. Klik op de knop 'Waarschuwing instellen' Knop 'Waarschuwing instellen' rechts bovenaan in de detailweergave.

   Er verschijnt een pop-upvenster waarin u door het aanvinken van vakjes kunt aangeven voor welke veranderingen in de status van het Uniemerk/model u gewaarschuwd wilt worden.

  2. Geef uw waarschuwing een naam door:
   • een eerder aangemaakte waarschuwingsnaam te selecteren uit het vervolgkeuzemenu, of
   • een nieuwe naam te bedenken en in te voeren in het tekstveld rechts.
  3. Indien u op uw e-mailadres een kopie van de waarschuwing wilt ontvangen, moet u ook het vakje 'Waarschuwing per e-mail ontvangen' aanvinken.
  4. Klik vervolgens op de knop 'Waarschuwing instellen'.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.