Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Mededelingen

In dit gedeelte ontvangt u officiële mededelingen van EUIPO

 

Klik daartoe op het enveloppictogram Mededelingenpictogram in de tab Mededelingen, in de zijbalk links.

De rubriek Mededelingen van de user area bevat vier tabs:

 • Nieuw — hier verschijnen nieuwe mededelingen.

 • In behandeling — hier worden mededelingen bewaard voor later.

 • Verzonden — hier kunnen verzonden mededelingen worden bekeken.

 • Archief — hier worden mededelingen opgeslagen voor later gebruik.

NB: Mededelingen in de tabs Archief en Verzonden worden na dertig dagen automatisch gewist. Wilt u ze daarna nog bekijken, moet u naar de detailweergave in eSearch plus gaan.

 
 • Actieknoppen

  Hieronder volgt een lijst van actieknoppen en hun functies.

  Filteren
  Als u op 'Filteren' klikt, verschijnt een vervolgkeuzelijst waarin u de filters kunt kiezen die u wilt toepassen, of nieuwe filters kunt aanmaken. Om een filter te verwijderen klikt u op het prullenbakpictogram Prullenbakpictogram

  Verplaatsen
  U kunt mededelingen naar een andere tab verplaatsen. Selecteer daartoe eerst de desbetreffende mededeling, klik vervolgens op de knop 'Verplaatsen' en kies tussen 'In behandeling' of 'Archief'.

  Verzenden
  U kunt mededelingen verzenden of doorsturen (één ontvangstadres per keer). Klik daartoe op het selectievakje links op de rij in de tabel en vervolgens op 'Verzenden'. U hebt dan de keuze tussen 'Mijn e-mail' of 'Andere e-mail'.

  Kiest u 'Mijn e-mail', dan wordt uw e-mailadres automatisch ingevuld.

  Kiest u 'Andere e-mail', dan kunt u zelf een e-mailadres invullen.

  Downloaden
  Klik op de downloadknop en vink de mededelingen aan waarvan u een gecomprimeerd bestand (in zipformaat) wilt aanmaken.

  Alternatief voor correspondentie

  button

  Dit tabblad mag alleen worden gebruikt als er geen online formulier beschikbaar is op de EUIPO-website of als de elektronische mededeling (eComm) van EUIPO geen knop voor elektronisch antwoord (eReply) bevatbutton.

  Controleer voordat u gebruikmaakt van het alternatief voor correspondentie of het formulier niet beschikbaar is onder ‘Onlinediensten’ en of de elektronische mededeling van EUIPO geen eReply-knop bevatbutton. Op het tabblad ‘Alternatief voor correspondentie’ zijn de algemene voorwaarden van toepassing, waarmee u akkoord moet gaan.

  Zodra u uw mededeling hebt verzonden via het ‘alternatief voor correspondentie’, krijgt u een elektronische bevestiging van ontvangst van het door u ingediende document in de vorm van een ‘bevestiging van indiening’ in de rubriek ‘Verzonden’ van de User Area.

  Een voorbeeld van een aanvaardbare mededeling is een verzoek om opname op de lijst van erkende gemachtigden in aangelegenheden betreffende merken of modellen. Een dergelijk verzoek kan via het alternatief voor correspondentie naar EUIPO worden verzonden.

 • Mededelingen vooraf bekijken & downloaden

  U kunt mededelingen vooraf bekijken en downloaden in een pop-upvenster aan de hand van het pictogram Downloadpictogram rechts op de rij in de tabel.

  NB: Om de pdf in het pop-upvenster te kunnen bekijken, moet u de Adobe Acrobat-plug-in hebben geïnstalleerd.

 • In eSearch plus bekijken

  Klik op het pictogram Weergavepictogram naast een mededeling om eSearch plus te openen in een nieuwe tab.

 • De situatie van uw mededelingen volgen

  Door op het pictogram Weergavepictogram te klikken, kunt u alle informatie zien over wat er met uw mededelingen is gedaan (uitgevoerde acties).

 • Snelzoekfunctie

  Klik op het vergrootglas Zoekpictogram in het zoekvak rechts bovenaan om zoekopdrachten in uw mededelingen uit te voeren. Er zal enkel worden gezocht in de door u geselecteerde tabs (Nieuw, In behandeling, Verzonden of Archief).

 • Antwoorden op mededelingen

  Klik op de antwoordknop naast de desbetreffende mededeling (Knop 'Antwoord in de maak'). U wordt dan doorgeleid naar de detailweergave in eSearch plus, waar u de informatie van het dossier kunt inkijken. Er zijn verschillende antwoordopties beschikbaar. Wanneer u uw antwoord selecteert, zal een communicatieformulier verschijnen. U zult zien dat, zodra u antwoordt, in de tab Mededelingen de knop naast de mededeling groen wordt (Knop 'Bericht beantwoord').

  NB: De antwoordknop wordt alleen groen wanneer een mededeling wordt beantwoord vanuit de tab Mededelingen in de user area. Wordt een mededeling beantwoord los van de user area, blijft de knop oranje.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.