Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Hoe termen in mijn lijst beheren, aanmaken en bewerken

Deze rubriek is zo ontworpen dat u de termen in uw lijst makkelijk kunt beheren en bewerken.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u de tabbladen Acties en Termen toevoegen, die u kunt gebruiken om uw termenlijst aan te maken en toegang te krijgen tot Fast Track.

 • Acties

  Nieuw
  Klik op 'Nieuw' om een nieuwe termenlijst aan te maken. Daarbij moet u de voorkeurstaal voor uw lijst selecteren, wat een van de 23 EU-talen mag zijn, en moet u uw lijst een naam geven.

  Download
  Klik op 'Download' om uw lijst in een extern document naar uw computer te downloaden. Kies in het pop-upvak het gewenste formaat (.txt of .csv) voor de download, en de locatie op uw computer waar u het document wilt bekijken.

  Opslaan
  Klik op 'Opslaan' om de geselecteerde lijsten van waren en diensten op te slaan in uw User Administrator Area. Alles wordt om de tien minuten automatisch opgeslagen.

  Waarom moet u ingelogd zijn?
  Aangezien uw lijst wordt opgeslagen in uw User Area, moet u ingelogd zijn om uw lijst te kunnen opslaan of dupliceren.

  Als u niet bent ingelogd, laat het systeem de volgende boodschap op uw scherm verschijnen: 'Deze functie is enkel beschikbaar voor geregistreerde gebruikers'. Log in om verder te gaan.

  Het systeem zal u bovendien waarschuwen voor het verlies van gegevens met de boodschap 'U zult alle informatie in uw voorgaande lijst verliezen'. Om uw werk veilig te stellen, raden wij u aan uw huidige lijst te downloaden en opnieuw te importeren om uw werk te herstellen.

  Dupliceren
  Selecteer 'Dupliceren" om een kopie van uw lijst te maken. Vul in het pop-upvak het veld 'Naam van nieuwe lijst' in. Houd er rekening mee dat u de lijst eerst moet opslaan als u deze wilt dupliceren.

  Vertalen
  U kunt uw lijst vertalen in een van de 23 EU-talen. Eerst moet u in de vervolgkeuzelijst kiezen welke taal u wilt gebruiken, en dan moet u bepalen waar u de vertaling op uw computer wilt opslaan.

  Exporteren naar e-filing
  Selecteer dit als u een lijst van waren en diensten wilt exporteren naar een onlineaanvraag (e-filing). Het systeem zal u de beschikbare opties tonen. Zodra u uw optie hebt geselecteerd, zal de nieuwe e-filing uw lijst ophalen.

  Een bestand met de lijst van waren en diensten importeren
  Het bestand dat u uploadt, moet in dezelfde taal zijn als uw lijst. De geldige bestandsformaten zijn .txt, .csv en .xls.

 • Termen toevoegen

  Handmatig
  Met dit tabblad kunt u handmatig een specifieke term aan uw lijst toevoegen. U mag de klasse selecteren en dan de waren intypen die u met een puntkomma (;) van elkaar scheidt, of uw eigen lijst van waren en diensten toevoegen door een klasse te selecteren en de lijst in het tekstveld te plakken.

  Zodra u uw termen aan de lijst, of de lijst zelf hebt toegevoegd, klik dan op 'OK' en de validering zal van start gaan.

  Zoeken
  Hiermee kunt u uw termen intypen in het zoekvak, alle bestaande waren en diensten in de HDB (geharmoniseerde database) doorzoeken en de gewenste opties selecteren.

  Importeren
  Als u al een lijst van waren en diensten hebt aangemaakt en u deze wilt importeren, moet u het bestand op uw computer selecteren en klikken op OK => Validering starten => Lijst tonen (gevalideerd).

  Wanneer u een bestand naar de Goods and services builder (opbouwfunctie voor waren en diensten) wilt uploaden, moet u met twee belangrijke dingen rekening houden:

  1. Het bestand dat u wilt uploaden moet in dezelfde taal zijn opgesteld als de taal die u bij het aanmaken van uw lijst hebt geselecteerd.
  2. Het bestandsformaat van uw lijst mag enkel .txt of .csv zijn. Als u een ander formaat kiest, krijgt u een reeks foutmeldingen dat uw bestanden niet in het vereiste formaat zijn (zie boven).

  Assistent klasse 35 & 37
  U kunt uw eigen Klasse 35 en Klasse 37 makkelijk zelf aanmaken op basis van uw eerder geselecteerde termen.

  Als u uw term wilt koppelen aan een van deze diensten - detailhandel, onderhoud en herstel, installatie of groothandel, dan zal deze tool u helpen om zelf nieuwe termen aan te maken die verenigbaar zijn met zowel Klasse 35 als Klasse 37.

  1. Kies eerst de nieuwe klasse die u zelf wilt aanmaken en kies dan de dienst.
  2. Selecteer dan uw gebruikte klassen vanwaaruit u het zelf aanmaken wilt starten, of doorzoek de HDB.
   Het systeem zal u laten weten of uw klassen verenigbaar zijn met Klasse 35 & 37.
  3. Klik op 'OK' om de door u aangemaakte lijst te bekijken.
 • Opbouwfuncties

  Term bewerken
  Wanneer u met uw muiscursor over een term beweegt, verschijnt het pictogram Bewerken, wat u handmatig kunt doen.

  Term verplaatsen
  U kunt de volgorde van de termen in uw lijst veranderen door op de term te klikken en deze dan te verslepen naar de gewenste locatie.

  Pad van de term in de HDB bekijken
  Gebruik deze functie om het pad van uw selectie van waren en diensten te zien via de taxonomie in de HDB.

  Vergelijken met andere databases
  Hiermee kunt u controleren of uw term al bestaat in andere beschikbare lijsten of databases. De resultaten van deze controle worden enkel ter informatie gegeven. Bovendien kan de juistheid van andere bronnen niet worden gewaarborgd omdat deze niet door ons worden beheerd.

  Klasseomschrijving automatisch detecteren
  Terwijl u uw lijst aanvult, kan het systeem automatisch detecteren of u de juiste klasseomschrijving gebruikt en zal het equivalente termen met dezelfde draagwijdte voorstellen. U kunt zelf kiezen of u deze wijzigingen al dan niet aanvaardt.


  Weergaven filteren
  Deze optie helpt u uw lijst te bewerken doordat u uw termen kunt filteren op validering (groen, oranje, zwart en rood).

 • Geldige tekens
  Naam Teken Voorbeeld
  Letters a-z A-Z Onderdelen en accessoires voor voertuigen
  Cijfers 0 - 9 MP3-spelers
  Koppelteken - (ascii-code 045) Niet-alcoholische dranken
  Punthaken < > Airsoft-pistolen > 0,5 joule
  Schuine streep / Videospelers/-recorders
  Asterisk * Kleding*
  Ronde haken ( ) Instructiehandboeken (handleidingen)
  Accolades { } Krukstangen {machineonderdelen}
  Vierkante haken [ ] Emaillakken [lakken]
  Dubbele punt : (ascii-code 058) Diensten op het gebied van: elektrische en elektronische schakelingen, onderdelen
  Komma , Maïsmeel, maltose
  Apostrof ’ (ascii-code 039) Agenda’s
  Puntkomma (niet aanvaard in het Grieks) ; (ascii-code 059) Kernreactoren; vormgietpreparaten
  Hoge punt (alleen aanvaard in het Grieks) · (ascii-code 250) Καρυκεύματα· Μαγειρικά βότανα
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.