Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Orphan Works database

 

De databank verweesde werken is één grote, openbaar toegankelijke databank met informatie over verweesde werken in de collecties van openbaar toegankelijke bibliotheken, onderwijsinstellingen, musea, archieven, instellingen voor cinematografisch of audiovisueel erfgoed en openbare omroeporganisaties die in de lidstaten zijn gevestigd.

Nadere informatie over de databank verweesde werken krijgt u via deze link. Daar kunt een brochure in uw taal raadplegen.


De databank verweesde werken is gemakkelijk toegankelijk via de volgende link.


Ja, u kunt de handleiding voor de databank verweesde werken vinden op EUIPO’s Learning Portal via deze link: Handleiding voor de databank verweesde werken (basisniveau). Hebt u nog geen gebruikersaccount, maak er dan hier een aan. Meer informatie over het aanmaken van een account krijgt “Voor het eerst hier?” (Wij wijzen u erop dat de informatie op deze pagina uitsluitend in het Engels beschikbaar is).


Klik op de inlogpagina op Gebruikersnaam vergeten?. Vul het e-mailadres in dat aan uw EUIPO-account gelinkt is, en klik op ‘E-mail verzenden’. U krijgt dan een e-mail met daarin uw gebruikersnaam.


Klik op de inlogpagina op Wachtwoord vergeten?. Vul uw gebruikersnaam in en klik op ‘E-mail verzenden’. Dan wordt een e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat aan uw EUIPO-account gelinkt is. Die e-mail bevat instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen zodat u uw EUIPO-account weer kunt activeren.


U kunt ons een e-mail sturen via: information@euipo.europa.eu. Wij raden u ten zeerste aan uw gebruikersnaam te vermelden en, indien mogelijk, een screenshot toe te voegen van het probleem of van de foutmelding die u van het systeem krijgt. Op die manier kunnen wij makkelijker achterhalen wat het probleem is.


Ja. De databank verweesde werken is beschikbaar in 24 talen (23 EU-talen en IJslands). Links bovenaan op de homepagina van de databank verweesde werken kunt u uw taal kiezen.


Klik op de homepagina van de databank verweesde werken op Registratie van een begunstigde organisatie. Wanneer u het formulier indient, wordt een e-mail verstuurd naar de bevoegde nationale instantie van uw land, die de informatie in de databank verweesde werken zal valideren. Denk eraan dat een begunstigde organisatie meerdere gebruikers kan registreren.


Ja. Op de homepagina van de databank verweesde werken kunt u de optie Geavanceerd zoeken gebruiken. Onder ‘Informatie over de begunstigde organisatie’ vindt u opties om te zoeken op naam en op land.


Door de betrokken records te openen en de rubriek ‘Informatie over de houder van het recht’ bij te werken. Om te achterhalen welke records moeten worden bijgewerkt, gebruikt u het beste de optie Geavanceerd zoeken op de homepagina van de databank. Zodra u de betrokken record(s) heeft geïdentificeerd, klikt u voor de gewenste record op ‘Verweesd werk bewerken’ en gaat u naar de rubriek ‘Informatie over de houder van het recht’ (te vinden onder ‘Gedetailleerde informatie’ voor hoofdwerken en onder ‘Opgenomen of verwerkt(e) werk(en)’ voor opgenomen werken). Werk de naam van de houder van het recht bij door op ‘Bewerken’ te klikken en het vakje ‘Geïdentificeerd en opgespoord’ aan te vinken. Zodra de record is bijgewerkt, wordt de bevoegde nationale autoriteit meegedeeld dat er een bijgewerkte record is die moet worden doorgestuurd. Meer gedetailleerde informatie vindt u in de handleiding voor de databank verweesde werken (hoofdstuk ‘Een statuswijziging claimen’).


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.