Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Zoeken op afbeeldingen in eSearch plus

Zoeken op afbeelding
 

 

Functies en voordelen:

camera_search_image

eSearch plus maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie om naar vergelijkbaar uitziende handelsmerken en modellen te zoeken. Het zoeksysteem analyseert de kleuren, vormen en textuur, in plaats van de trefwoorden zoals in conventionele, op tekst gebaseerde zoeksystemen.

U kunt één afbeelding uploaden bij het zoeken naar handelsmerken en maximaal zeven afbeeldingen tegelijk bij het zoeken naar modellen. De ondersteunde formats zijn JPG, PNG, GIF en TIFF.

camera_search_image

Intelligenter en relevanter

Algoritmen voor het zoeken van afbeeldingen zorgen voor volledigere en beter gerangschikte resultaten in eSearch plus.

camera_search_image

Zoeken is eenvoudiger

Het is niet nodig om in woorden te beschrijven wat u ziet: eSearch plus zoekt nauwkeurig naar soortgelijke afbeeldingen. De waarschijnlijke Wenen-codes die deel uitmaken van handelsmerkafbeeldingen en de waarschijnlijke Locarno-classificaties die deel uitmaken van modelafbeeldingen worden automatisch geïdentificeerd en voorgesteld.

camera_search_image

Verbeterde zoekrapporten

Selecteer resultaten van verschillende pagina's om één zoekrapport te genereren in Excel-format, met een uitgebreide limiet van duizend resultaten.

camera_search_image

Nieuw selectiehulpmiddel 'Lasso'

Selecteer een specifiek gedeelte van een afbeelding om met grote precisie te zoeken in eSearch plus.

camera_search_image

Verbeter uw zoekfunctie met een classificatie

Combineer uw zoekfunctie met de Classificatie van Nice of de Classificatie van Wenen. Beschikbaar in 'geavanceerde zoekopdracht'.

camera_search_image

Combineer met andere zoekcriteria

zoals merknaam, type merk of indieningsdatum, enz.

 

 

Tips voor effectief zoeken met afbeeldingen:

  1. De kwaliteit van de afbeeldingen die u uploadt kan van grote invloed zijn op de zoekresultaten. Aanbevolen wordt om afbeeldingen met een neutrale achtergrond te uploaden. Schaduw, ruis en andere elementen kunnen een optimaal zoekresultaat voor de afbeelding(en) van uw handelsmerk of model belemmeren.


  2. Zorg ervoor dat u het selectiekader aanpast aan het specifieke gebied waar u op wilt zoeken. Dit levert de beste zoekresultaten op.


  3. Bij het zoeken binnen modellen is het zinvol om afbeeldingen van het model vanuit verschillende invalshoeken te uploaden. Dit vergroot de kans op een goed zoekresultaat.


  4. Om het zoekresultaat te optimaliseren wordt aanbevolen te zoeken aan de hand van verschillende soorten weergaven, zoals foto's, tekeningen, enz. De meest relevante zoekresultaten komen meestal overeen met het soort weergave dat u heeft geüpload. Als u een foto uploadt, bestaan de eerste zoekresultaten dus vooral uit foto's.


  5. Bij het zoeken binnen modellen kunt u beter geen algemene en eenvoudige vormen zoals cirkels uploaden. Dit soort vormen komt immers vaak in modellen voor, waardoor er in de resultaten veel ruis zal optreden (in de vorm van niet-relevante resultaten).

 

Onderwerpen

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.