Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Aanmelden

Om toegang te krijgen tot de EUIPO-User Area moet u uw persoonlijke gegevens registreren. Klik hiertoe op 'Aanmelden' in de rechterbovenhoek van uw scherm en volg de instructies.

 
 • Waarom moet ik me aanmelden?

  Uw EUIPO-account biedt u toegang tot een reeks onlinediensten die niet beschikbaar zijn voor niet-geregistreerde gebruikers. Een van de voordelen is de mogelijkheid om waarschuwingen en subprofielen te creëren.

  Voor sommige diensten zoals financiële transacties moeten persoonlijke gegevens worden ingediend. Door in te loggen worden de opgeslagen gegevens van de gebruiker door veilige protocollen beschermd.

  Ook wanneer u documenten uit een bepaald bestand wilt downloaden, moet u inloggen.

 • Hebt u al eerder een aanvraag ingediend bij EUIPO?

  Gebruikers die al eerder een aanvraag hebben ingediend, hebben een identificatienummer van ons gekregen. Het is belangrijk dit identificatienummer op te geven wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, zodat alle aan dit nummer gekoppelde bestanden verschijnen in het dashboard van uw nieuwe user area.

 • Gebruikersgegevens

  Er zijn twee soorten gebruikers: 'Bedrijf of Persoon' en 'Vertegenwoordiger'. Als u niet in één van beide categorieën past, kies dan 'Bedrijf of Persoon'. Hiermee kunt u alle functies in de user area ten volle benutten.

 • Activering van uw account
  1. Als u al eerder een aanvraag hebt ingediend bij EUIPO en beschikt over een identificatienummer (ID), geldt het volgende:
   1. als u een e-mailadres hebt opgegeven: de e-mail met de activeringscode wordt verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven toen uw EUIPO-ID voor het eerst werd verstrekt;
   2. als u geen e-mailadres hebt opgegeven: stuur ons een brief via de post met daarin uw e-mailadres zodat u een account kunt aanmaken zodra de gegevens zijn bijgewerkt.
  2. Als u nooit eerder een aanvraag hebt ingediend bij EUIPO, moet u een e-mailadres opgeven waarop u de activeringscode ontvangt nadat u de registratie hebt doorlopen.

   Zodra u alle verplichte velden van het formulier hebt ingevuld, ontvangt u een e-mail met de activeringscode. Volg de instructies om uw account te activeren en log in op uw EUIPO User Area.

   Hebt u een account, dan stuurt EUIPO u een identificatienummer (ID) nadat u, bijvoorbeeld, een aanvraag voor een Uniemerk (EUTM) of een aanvraag voor een Gemeenschapsmodel (RCD) hebt ingediend, oppositie hebt ingesteld of een vertegenwoordiger hebt aangewezen.
 • Aanvullende informatie

  Gebruikersnaam

  De gebruikersnaam moet bestaan uit 8 tot 20 tekens, met kleine letters uit het Latijnse alfabet (a-z) en ten minste één cijfer (0-9).

  E-mailadres

  Mededelingen van EUIPO worden naar dit adres gezonden (indien de optie voor het elektronisch ontvangen van mededelingen in de user area is geselecteerd). De waarschuwing via e-mail wordt enkel ter informatie verstuurd en is geen officiële kennisgeving van het Bureau. U moet regelmatig uw mailbox in de user area controleren om te weten of u kennisgevingen van het Bureau hebt ontvangen.

  Wachtwoordbeleid

  Een wachtwoord moet uit minimaal 8 letters van het Latijnse alfabet bestaan en ten minste één cijfer bevatten (0-9). Het moet verschillen van uw gebruikersnaam. Vermijd drie identieke opeenvolgende tekens (bv. aaa, 111), reeksen (bv. 123, abc) of speciale tekens (bv. #, *). Voorbeelden van aanvaardbare wachtwoorden: ThinkOn1980Phrases, About2Pass2Me, safe1Should2Be3.

  Communicatiemethode

  Het wordt ten zeerste aanbevolen te kiezen voor het ontvangen van mededelingen in de user area. In dat geval worden alle mededelingen van het Bureau naar uw user area gestuurd. Als u hebt gekozen voor de optie om waarschuwingen via uw e-mailadres te ontvangen, denk er dan aan dat deze waarschuwingsberichten slechts ter informatie worden gezonden en geen officiële mededelingen van het Bureau zijn (EX-20-9). U moet regelmatig de mailbox in uw user area controleren om te weten of u kennisgevingen van het Bureau hebt ontvangen (Gebruiksvoorwaarden voor de user area).

  Vereniging

  Indien u zich aanmeldt voor een account voor een vereniging van vertegenwoordigers, moet alle informatie over de vereniging worden vermeld in het aanmeldingsformulier. U kunt wijzigingen aanbrengen in de gegevens van uw vereniging in de rubriek Opties van uw User Area.

  Rechtsvorm

  Indien u zich aanmeldt voor een account van een bedrijf en de rechtsvorm (bv, nv, enz.) moet in alle officiële publicaties verschijnen, dan moet u deze informatie zowel opnemen in het veld 'Bedrijfsnaam' als in het veld 'Rechtsvorm'.

  Grootte van de onderneming

  Meer informatie over de grootte van ondernemingen vindt u via deze link.

  Activiteitensector

  Meer informatie over activiteitensectoren vindt u via deze link.

  Economische band

  Indien u een account aanmeldt voor een 'Werknemersvertegenwoordiger', dan wordt u verzocht het vakje 'Economische band' aan te vinken. Indien u een directe werknemer van de aanvrager bent, vink dit vakje dan niet aan; opgave van uw naam en voornaam volstaat. Werkt u echter in een bedrijf met een werkelijke en effectieve vestiging in de Europese Unie (EU) dat economische banden heeft met een aanvrager die niet in de EU gevestigd is, dan moet u deze optie aanvinken en informatie verstrekken over uw economische banden en de naam van het desbetreffende bedrijf.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.