Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Formular complex

Formularul de cerere complex este conceput pentru cereri mai elaborate. Acest formular trebuie utilizat dacă doriți să depuneți propria listă de produse și servicii sau o cerere de înregistrare a unei mărci colective sau dacă solicitați transformarea unei mărci internaționale sau furnizați elemente multilingve ale mărcii în cele două limbi ale cererii.

Rețineți că puteți verifica dacă termenii din lista dumneavoastră de produse și servicii îndeplinesc condițiile pentru procedura Fast Track utilizând Generatorul de produse și servicii.

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc (*).

Pentru a accesa formularul de cerere complex, accesați secțiunea „Mărci > Modalitatea de înregistrare > Depuneți cererea acum” de pe site, apoi faceți clic pe butonul „Inițiere cerere” pentru a deschide cererea complexă.

Inițiere cerere

Pentru a solicita înregistrarea unei mărci prin intermediul acestui instrument, trebuie să fiți utilizator înregistrat; dacă nu sunteți încă, va trebui să vă înregistrați.

Cereri de înregistrare de mărci UE pentru nerezidenți ai UE
Puteți depune o cerere de înregistrare a unei mărci UE și dacă aveți reședința în afara Uniunii Europene, dar va trebui să vă desemnați un reprezentant.

 
 • Limbi și referințe

  Prima limbă
  Selectați limba pe care doriți să o folosiți pentru cerere (prima limbă) din lista verticală; aceasta poate fi oricare dintre cele 23 de limbi ale UE.

  A doua limbă
  Trebuie să precizați o a doua limbă, alegând una dintre cele cinci limbi oficiale ale EUIPO (DE, EN, ES, FR, IT). A doua limbă trebuie să fie diferită de prima limbă. Vă atragem atenția că marca dumneavoastră poate fi contestată în această a doua limbă.

  Referință personală

  Referințele trebuie să conțină maximum 30 de caractere alfanumerice și să utilizeze alfabetul latin: a-z, A-Z, 0-9. Nu introduceți spații. Pentru orice întrebări viitoare în ceea ce privește marca dumneavoastră, vă rugăm să utilizați referința oficială EUIPO.

 • Utilizarea ca model a datelor unei mărci UE existente

  Introduceți denumirea sau numărul mărcii, parțial sau integral — se va afișa o listă de mărci corespondente existente — alegeți-o pe cea dorită și faceți clic pe „Importare”. Puteți alege să vizualizați marca în eSearch plus făcând clic pe linkul „Vizualizare”.

  Alegerea opțiunii de a importa o marcă drept model va accelera procesul de completare a cererii, deoarece unele date vor fi preluate. Secțiunile pot fi apoi modificate în funcție de necesități.

 • Revendicarea priorității

  Adăugarea unei priorități
  Pentru a adăuga o revendicare a priorității, faceți clic pe butonul „Adăugare prioritate” și se va deschide o nouă secțiune.

  • Selectați „Țara primei depuneri” din lista verticală

  • Introduceți denumirea mărcii (câmpul se va completa automat dacă informațiile despre marcă sunt disponibile în TMview) și faceți clic pe „Importare” sau

  • Introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală”

  • Adăugați data și numărul cererii depuse. Puteți alege opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară (în termen de trei luni de la data primirii revendicării priorității)

  Notă: Dacă prima depunere nu s-a făcut în una dintre limbile oficiale ale UE, trebuie atașată o copie a traducerii.

  Revendicarea unei priorități mai târziu
  Bifați caseta din dreptul butonului „Adăugare prioritate” dacă doriți să revendicați prioritatea la o dată ulterioară (în termen de maximum două luni de la data depunerii cererii).

 • Revendicarea seniorității

  Pentru a adăuga la cerere o revendicare a seniorității, faceți clic pe butonul „Adăugare senioritate”. Se va deschide o nouă secțiune.

  • Selectați din lista verticală statul membru al UE în care a fost înregistrată marca.

  • Introduceți denumirea sau numărul mărcii (câmpul se va completa automat) și faceți clic pe „Importare” sau

  • Introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală”

  • Selectați opțiunea corespunzătoare din câmpul „Natura înregistrării”

  • Adăugați data depunerii, numărul de depunere, data înregistrării și numărul de înregistrare, apoi alegeți opțiunea de a atașa documentele necesare la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară (în termen de trei luni de la data primirii revendicării seniorității)

 • Revendicarea expunerii

  Revendicarea expunerii în cerere
  Pentru a adăuga la cerere o revendicare a expunerii, faceți clic pe butonul „Adăugare expunere”. Se va deschide o nouă secțiune.

  1. Selectați denumirea expunerii din lista verticală

  2. Adăugați data primei prezentări

  3. Alegeți opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară (în termen de maximum trei luni de la data depunerii)

  4. Faceți clic pe butonul „+ Adăugare”

  Revendicarea unei expuneri mai târziu
  Bifați caseta din dreptul butonului „Adăugare expunere” dacă doriți să revendicați expunerea la o dată ulterioară (în termen de maximum două luni de la data depunerii cererii).

 • Transformarea unei înregistrări internaționale (ÎI)

  Pentru a adăuga la cerere o transformare a unei înregistrări internaționale, faceți clic pe butonul „Adăugare transformare ÎI”. Se va deschide o nouă secțiune.

  • Introduceți numărul mărcii internaționale (Numărul ÎI) *

  • Dacă ați mai realizat o transformare a unei înregistrări internaționale anterior, o puteți importa adăugând numărul sau denumirea mărcii internaționale în câmpul „Introduceți mai jos detaliile înregistrării internaționale” *

  • Pentru a introduce datele manual, faceți clic pe butonul „Creare manuală”

  • Adăugați data anulării, data înregistrării internaționale și data de prioritate/senioritate

  • Faceți clic pe butonul „+ Adăugare”

  * Notă: Câmpul cu completare automată nu funcționează în această secțiune. Trebuie să introduceți numărul integral al mărcii.

 • Reprezentantul

  Reprezentantul poate fi adăugat în două moduri.

  Adăugarea unui reprezentant existent

  Introduceți numele reprezentantului — se va afișa o listă a reprezentanților existenți — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Importare”. Se vor afișa datele reprezentantului; faceți clic pe „Adăugare” pentru a continua.

  Adăugarea unui reprezentant nou
  1. Introduceți datele manual făcând clic pe butonul „Creare element nou”

  2. Selectați tipul reprezentantului din meniul vertical

  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc *)

  4. Faceți clic pe butonul „Adăugare” pentru a continua

  Notă: Dacă selectați „Reprezentant de tip angajat”, se va afișa o casetă cu titlul „Legături economice”. Dacă o bifați, va trebui să mai completați alte două câmpuri, în care să indicați tipul legăturilor economice pe care le aveți cu solicitantul (de exemplu, angajat sau partener de afaceri etc.) și numele angajatorului dumneavoastră.

  Asociațiile

  Atunci când depuneți o cerere în numele unei asociații, vă rugăm să introduceți doar numărul de identificare al asociației.

 • Solicitantul

  Solicitantul poate fi adăugat în două moduri.

  Adăugarea unui solicitant existent
  Introduceți numele solicitantului — se va afișa o listă a solicitanților existenți — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Importare”. Se vor afișa informațiile despre solicitant; faceți clic pe butonul „Adăugare” pentru a continua.

  Adăugarea unui solicitant nou

  1. Introduceți datele manual făcând clic pe butonul „Creare element nou”

  2. Selectați tipul solicitantului din meniul vertical

  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc *)

  4. Faceți clic pe butonul „Adăugare” pentru a continua

 • Tipuri de mărci

  Trebuie să alegeți tipul mărcii pe care doriți să o înregistrați. În continuare se prezintă o listă a tipurilor disponibile:

  • Marcă verbală

  • Marcă figurativă

  • Marcă figurativă care conține elemente verbale

  • Marcă 3D

  • Marcă 3D cu elemente verbale

  • Marcă de culoare

  • Marcă sonoră

  • Altele

  Citiți mai multe despre tipurile de mărci în secțiunea despre definiția mărcii.

  Detalii necesare
  Vi se va solicita să transmiteți diferite informații în funcție de tipul mărcii pe care alegeți să o protejați.

  Culori
  Dacă marca dumneavoastră conține culori, le puteți adăuga introducând denumirea culorii. Sistemul va propune în mod automat diferite opțiuni. Se recomandă să alegeți una dintre culorile afișate, deoarece astfel se va accelera procesul de înregistrare. Dacă alegeți opțiunea „Specificați o culoare personalizată”, procesul va dura mai mult.

  Traduceri
  Dacă doriți să furnizați o traducere în a doua limbă, rețineți că va trebui să traduceți toate elementele mărcii, inclusiv lista de produse și servicii, eventualele declarații de neinvocare, descrierea mărcii sau indicațiile privind culoarea.

  Reprezentarea mărcii
  Este important ca reprezentarea mărcii pe care o încărcați să fie o reprezentare corespunzătoare a mărcii pe care doriți să o înregistrați. Odată reprezentarea mărcii încărcată, se va afișa următorul mesaj de avertizare:

   „EUIPO va publica marca dvs. așa cum apare acum. Dacă aceasta nu reprezintă exact ceea ce doriți să protejați, vă rugăm să o corectați înainte de a vă depune cererea.”

    „Imaginea a fost prelucrată pentru a îndeplini criteriile tehnice”

  Element(e) verbal(e)
  Trebuie indicate doar elementele verbale vizibile în logo. Dacă elementele verbale nu sunt corecte, EUIPO le va schimba direct, fără a vă trimite o comunicare în acest sens.

 • Raportul de similitudine

  Aveți opțiunea de a descărca un raport de similitudine. Căutarea se efectuează în baza de date TMview și se poate realiza și înainte de depunerea efectivă a cererii.

  Vizualizarea rezultatelor
  Se afișează un tabel cu o listă de mărci similare. Pentru a vedea informații suplimentare despre rezultate, faceți clic pe pictograma în formă de lupă din dreapta listei, care vă va duce la aplicația TMview.

  Făcând clic pe butonul „Descărcare PDF” din partea de jos a tabelului cu rezultate, se poate descărca și salva un document cu informații în format PDF.

 • Cerințe tehnice privind fișierele atașate

  Fișierelor atașate care sunt încărcate din formularul de cerere complex li se aplică următoarele standarde.

  JPEG
  Tip de fișier standard utilizat pentru a reprezenta marca/mărcile pentru care depuneți cererea. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB și trebuie să respecte următoarele standarde:
  • Mărimea maximă a imaginii: 2835 x 2010 pixeli
  • Rezoluția de imprimare: min. 96, max. 300 DPI
  • Modul de culoare: RGB, tonuri de gri, alb-negru sau CMYK

  Imaginile sunt ajustate automat la 250x250 pixeli. Când încărcați o imagine, aplicația o va afișa așa cum va apărea mai târziu în certificatul de înregistrare.

  PDF
  Fișierele PDF pot fi utilizate doar pentru informații suplimentare, nu ca reprezentare a mărcii (mărcilor) pentru care depuneți cerere. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB. Pentru deschiderea fișierelor se va utiliza Adobe Acrobat X (versiunea 10.0).

  MP3
  Fișierele MP3 pot fi utilizate pentru informații suplimentare doar la înregistrarea de mărci sonore. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB și trebuie să respecte standardele indicate în secțiunea privind fișierele atașate din pagina „Informații tehnice”.

 • Produse și servicii

  ATENȚIE: Toate produsele și/sau serviciile se introduc în această secțiune. În cazul în care produsele și/sau serviciile sunt furnizate într-un document atașat separat, nu se va considera că cererea a fost depusă electronic și, în consecință, se va percepe taxa de bază standard în locul taxei reduse aplicabile depunerilor electronice.

  Căutare folosind valori predeterminate (recomandat)
  Se vor selecta, astfel, produse și servicii din baza de date TMclass.

  Faceți clic pe butonul „Căutare”.

  Se va deschide o nouă fereastră pop-up. Fie introduceți un cuvânt cheie pentru produsele și serviciile pe care doriți să le alegeți (se va afișa un meniu vertical cu sugestii de completare automată), fie navigați prin lista de produse și servicii.

  Pentru a reveni la fereastra inițială, faceți clic pe linkul „Navigare printre toate produsele și serviciile”.

  Pentru a vizualiza tot conținutul unei clase atunci când navigați printre toate produsele și serviciile, faceți clic pe pictograma „+” Pictograma plus, iar pentru a reduce lista, faceți clic pe pictograma „-” Pictograma minus.

  Faceți clic pe pictograma „dosar” Pictograma dosar pentru a vizualiza toți termenii din clasa aleasă de dumneavoastră. Pentru a adăuga un termen pe listă, bifați caseta din stânga rândului corespunzător din tabel Pictograma casetă bifată

  Pentru a vizualiza selecția dumneavoastră de termeni și clase, faceți clic pe butonul „Vizualizare selecție proprie” din colțul din dreapta sus al ecranului.

  După ce ați selectat toate produsele și serviciile de care aveți nevoie, faceți clic pe butonul „Continuare” care apare pe pagina „Vizualizare selecție proprie”. Veți reveni la formularul de cerere, în care se va afișa selecția efectuată.

  Furnizarea listei proprii
  Pentru a furniza propria listă de produse și servicii, faceți clic pe linkul „Doresc să furnizez listă proprie”.

  Se va deschide o nouă fereastră pop-up.

  Selectați clasa în care se încadrează termenul dorit, introduceți denumirea termenului în câmpul aferent și faceți clic pe butonul „Terminat”.

  Puteți repeta acest proces până când ați adăugat toți termenii și toate clasele de care aveți nevoie pentru cerere.

  Vă atragem atenția asupra faptului că, dacă furnizați propria listă de produse și servicii, prelucrarea cererii de înregistrare a mărcii poate dura mai mult timp.

  Caractere valide (reguli de sintaxă pentru termeni care se referă la produse și servicii):

  Nume Caracter Exemplu
  Litere a -z A-Z Piese și accesorii pentru vehicule
  Cifre 0 - 9 Playere MP3
  Linia de pauză - (cod ASCII 045) Know-how
  Semnul mai mic sau mai mare < > Pistoale cu aer comprimat > 0,5 joule
  Bară oblică / Playere/recordere video
  Asterisc * Îmbrăcăminte*
  Paranteză rotundă ( ) Manuale de curs (manuale)
  Acolade { } Manivele {piese de mașini}
  Paranteză dreaptă [ ] Emailuri [lacuri]
  Două puncte : (cod ASCII 058) Servicii în legătură cu: componente, circuite electrice și electronice
  Virgulă , Făină de porumb, maltoză
  Apostrof ' (cod ASCII 039) Mc Donald's
  Punct și virgulă (neacceptat în greacă) ; (cod ASCII 059) Reactoare nucleare; preparate pentru formare
  Punct median (acceptat numai în greacă) · (cod ASCII 250) Καρυκεύματα· Μαγειρικά βότανα

  Notă: tabelul conține exemple de caractere acceptate

 • Raportul național de cercetare

  Pentru solicitarea unui raport național de cercetare se percepe o taxă suplimentară. Cererea dumneavoastră va fi publicată numai după ce au fost adunate și v-au fost transmise toate rapoartele de cercetare.

 • Raportul UE de cercetare

  Solicitarea unui raport UE de cercetare este gratuită. Acest raport indică cererile anterioare de înregistrare a unor mărci UE identice sau similare și înregistrările internaționale care desemnează Uniunea Europeană pentru clase identice și similare de produse și servicii.

 

Informații tehnice despre fișierele atașate.

Site-ul nostru folosește module cookie pentru a consolida funcționalitățile tehnice care facilitează utilizarea sa. De asemenea, folosește și analize. Faceți clic pentru mai multe informații