Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Depuneți o cerere de înregistrare a unui desen sau model industrial

Aplicația noastră de înregistrare a cererilor de desene sau modele industriale vă permite să încărcați imagini statice și tridimensionale cu ajutorul unei funcții de glisare și fixare. Puteți alege unul dintre cele două formate electronice: formularul de cerere în patru pași, care conține îndrumări pentru o înregistrare prin Fast Track (procedura accelerată), sau formularul de cerere complex, pentru cererile mai elaborate.

Ca să evitați greșelile în cererea dumneavoastră de înregistrare, înainte de a depune cererea puteți să consultați și sfaturile noastre pentru depunerea cererilor de înregistrare a desenelor sau modelelor industriale și cele mai bune practici.


Tematici

 

Formularele noastre explicate

Pentru a vă ajuta să decideți ce format se potrivește mai bine nevoilor dumneavoastră, vă prezentăm mai jos caracteristicile fiecărei proceduri:

 
Formularul de cerere în patru pași Formularul de cerere complex
Cerere pentru Fast Track — puteți să vă înregistrați desenul sau modelul în maximum două zile x
Puteți verifica existența unor desene sau modele similare în DesignView x
Alegeți indicația produsului din baza de date Locarno a Oficiului Alegeți indicația produsului din baza de date Locarno a Oficiului sau oferiți o indicație proprie
Plata prin card de credit sau cont curent Plata prin card de credit, cont curent sau virament bancar
x Puteți utiliza alte desene sau modele ca șablon
x Puteți specifica informații despre prioritatea de expunere
x Puteți marca opțiunea de a revendica prioritatea ulterior (opțiunea „Revendicare ulterioară a priorității")
Dacă se revendică prioritatea, cererea trebuie să fie însoțită de documente justificative Puteți revendica prioritatea fără să anexați documentele (opțiunea „Trimitere ulterioară a documentului")
x Importați și/sau creați un reprezentant dacă sunteți conectat ca solicitant
Importați și/sau creați solicitanți și importați reprezentanți suplimentari dacă sunteți conectat ca reprezentant Importați și/sau creați solicitanți și creați și reprezentanți suplimentari dacă sunteți conectat ca reprezentant
 

Pentru informații despre modul în care examinăm cererile de înregistrare a unui desen sau model industrial, vă invităm să consultați ghidurile noastre.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.