Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Comunicări

În această secțiune veți primi comunicări oficiale de la EUIPO

 

Faceți clic pe pictograma plic Pictograma de comunicări din fila „Comunicări”, aflată pe bara laterală din partea stângă.

În partea „Comunicări” din secțiunea „User Area” există patru file:

 • Noi — aici se primesc comunicările noi;

 • În așteptare — aici se păstrează comunicările pentru mai târziu;

 • Trimise — aici se pot vizualiza comunicările transmise cu succes;

 • Arhivă — aici se păstrează comunicările pentru utilizări ulterioare.

Notă: comunicările păstrate în filele „Arhivă” și „Trimise” sunt șterse automat după 30 de zile. Dacă doriți să le vedeți după această perioadă, accesați vizualizarea detaliată a dosarului din eSearch plus.

 
 • Filele de comenzi

  Mai jos aveți o listă a filelor de comenzi cu funcțiile aferente.

  Filtrare
  Faceți clic pe „Filtrare” pentru a deschide un meniu vertical. Alegeți filtrele pe care doriți să le aplicați sau creați filtre noi. Dacă doriți să ștergeți un filtru, faceți clic pe pictograma coș Pictograma coș

  Mutare
  Comunicările pot fi mutate într-o altă filă. Selectați comunicarea pe care doriți să o mutați, faceți clic pe butonul „Mutare” și alegeți una dintre opțiunile „În așteptare” sau „Arhivă”.

  Trimitere
  Puteți să alegeți destinatarul (câte unul) și să folosiți funcțiile „Trimitere” sau „Redirecționare” pentru a-i transmite comunicări. Faceți clic pe caseta din partea stângă a rândului din tabel; apoi, faceți clic pe „Trimitere” și alegeți una dintre opțiunile „E-mailul meu” sau „Alt e-mail”.

  Adresa dvs. de e-mail se va completa automat dacă alegeți „E-mailul meu”.

  Introduceți adresa de e-mail a destinatarului dacă alegeți „Alt e-mail”.

  Descărcare
  Faceți clic pe butonul „Descărcare” și bifați casetele pentru a genera un fișier comprimat (format ZIP) cu comunicările selectate.

  Alternativă de corespondență

  buton

  Această filă se folosește numai când nu există formulare online pe site-ul EUIPO sau când în comunicarea electronică de la EUIPO nu este un buton de răspuns electronicbuton.

  Înainte să folosiți Alternativa de corespondență, asigurați-vă că formularul nu există în „servicii online” sau că în comunicarea electronică de la EUIPO nu este un buton de răspuns electronicbuton. Fila „Alternativă de corespondență ” este accesibilă cu condiția să acceptați termenii și condițiile.

  După ce trimiteți comunicarea prin „Alternativă de corespondență ”, veți primi pe cale electronică o confirmare de primire a documentului depus, sub formă de „confirmare de depunere” la fila „Trimis” din secțiunea User Area.

  Un exemplu acceptabil de comunicare ar fi cererea de includere pe lista de reprezentanți autorizați pe probleme de mărci sau desene/modele. O asemenea cerere se poate trimite la EUIPO prin Alternativa de corespondență.

 • Previzualizare și descărcare comunicări

  Comunicările pot fi previzualizate și descărcate într-o fereastră pop-up care poate fi accesată prin intermediul pictogramei Pictograma de descărcare din partea dreaptă a rândului din tabel.

  Notă: trebuie să aveți instalat un plugin Adobe Acrobat pentru a previzualiza fișierul PDF în fereastra pop-up.

 • Vizualizare în eSearch plus

  Faceți clic pe pictograma Vizualizare pictogramă de lângă o comunicare pentru a deschide eSearch plus într-o nouă filă.

 • Țineți evidența comunicărilor dvs.

  Faceți clic pe această pictogramă Vizualizare pictogramă pentru a consulta fiecare detaliu despre acțiunile efectuate în legătură cu comunicările dvs.

 • Câmpul de căutare rapidă

  Faceți clic pe lupa Pictograma de căutare din caseta de căutare din partea dreaptă sus pentru a efectua o căutare în comunicările dvs. Căutarea va genera rezultate numai din fila pe care ați selectat-o (Noi, În așteptare, Trimise sau Arhivă)

 • Răspuns la comunicări

  Faceți clic pe butonul „Răspuns” de lângă comunicare Butonul Răspuns în așteptare și veți fi redirecționat către vizualizarea detaliată eSearch plus unde puteți vedea informațiile dosarului. Sunt disponibile diferite opțiuni de răspuns. Când selectați răspunsul, apare un formular de comunicare. Când răspundeți, puteți vedea cum butonul de lângă comunicare în meniul „Comunicări” devine verde Butonul Răspuns trimis

  Notă: butonul „Răspuns” devine verde numai atunci când răspundeți la o comunicare de pe pagina „Comunicări” din secțiunea „User Area”. Dacă răspundeți la o comunicare în afara secțiunii „User Area”, butonul rămâne portocaliu.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.