Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Efectuarea unei căutări avansate

Folosiți căutarea avansată pentru a căuta în baza de date a EUIPO informații despre mărci publicate, desene și modele industriale, titulari, reprezentanți și decizii ale Oficiului. Publicațiile zilnice (buletine) pot fi descărcate tot din secțiunea de căutare avansată.

Folosiți funcția de căutare avansată pentru a efectua căutări mai detaliate și pentru a obține mai repede rezultate referitoare la:

 • Mărci
 • Desene sau modele industriale
 • Informații despre titulari
 • Informații referitoare la reprezentanți

Căutarea avansată vă permite să efectuați o căutare detaliată pentru fiecare categorie (mărci, desene sau modele industriale etc.) cu ajutorul unei multitudini de criterii de căutare. Folosiți această funcție pentru a obține rezultate mai specifice în urma căutării. Puteți personaliza căutarea pentru a găsi cuvinte specifice, cuvinte sau expresii care conțin un anumit șir de caractere, expresii care includ anumite cuvinte, dar exclud altele, șiruri care conțin metacaractere etc.


 • Criteriile de căutare avansată

  Opțiunea de căutare avansată vă permite să vă detaliați căutarea.

  Criteriile implicite de căutare pentru funcția de căutare avansată sunt afișate pe panoul gri din partea dreaptă a interfeței. În partea stângă apare o listă de criterii suplimentare care pot fi adăugate la opțiunile de căutare.

  Adăugarea criteriilor de căutare
  Adăugați criterii la căutarea dvs. făcând clic pe opțiunile din lista aflată în stânga ecranului. Noile opțiuni se vor afișa în partea de jos a listei de criterii de căutare.

  Eliminarea criteriilor de căutare
  Pentru a elimina criteriile de căutare din listă, faceți clic pe pictograma cu semnul „x" din dreptul opțiunii pe care doriți să o eliminați.

  Eliminarea criteriilor de căutare

  Pentru a goli datele introduse în diversele câmpuri și a readuce „operatorii de căutare condiționali" la setarea implicită, faceți clic pe butonul „ștergere criterii" din partea de jos a paginii.

  Pentru a reveni la criteriile de căutare implicite, faceți clic pe butonul „Reinițializare criterii implicite" de sub lista cu criterii de căutare.

 • Operatorii de căutare condiționali

  Cu ajutorul „operatorilor de căutare condiționali" („și", „sau", „nu") se poate efectua o căutare detaliată în mai multe domenii. Aceștia funcționează în felul următor:

  • și – se folosește pentru adăugarea mai multor termeni la o căutare;
  • sau – se folosește pentru introducerea unor termeni alternativi într-o căutare;
  • nu – se folosește pentru excluderea anumitor termeni dintr-o căutare.

  Operatorii de căutare condiționali se aplică numai criteriilor de căutare aflate pe aceeași linie cu operatorul respectiv.

 • Meniurile verticale cu reguli pentru șirurile de căutare

  Pentru a obține rezultate mai specifice, adăugați la fiecare câmp de căutare pe care îl completați (șir de căutare) o regulă pe care o puteți selecta din meniurile verticale (conține, este, începe cu, se termină cu).

  Meniu vertical cu reguli pentru șirul de căutare

  Selectați regula cea mai potrivită pentru șirul de căutare pe care îl folosiți. De exemplu, dacă folosiți șirul de căutare „nut", rezultatele afișate se vor schimba în funcție de regula aplicată:

  • este – se afișează doar rezultatele care reprezintă potriviri exacte („nut");
  • conține – se afișează toate rezultatele care conțin șirul de text „nut", indiferent de poziția în text; de exemplu, „minute";
  • începe cu – se afișează toate rezultatele care conțin un șir de text care începe cu „nut"; de exemplu, „nutshell";
  • se termină cu – se afișează toate rezultatele care conțin un șir de text care se termină cu „nut"; de exemplu, „donut".

  Câmpul de text Clasificarea de la Viena
  Acest câmp este o opțiune care se găsește la filele „Mărci" și „Desene sau modele industriale".

  La completarea acestui câmp se activează o funcție de completare automată care vă prezintă sugestii, ajutându-vă să căutați clasele sau subclasele relevante ale elementelor figurative în Clasificarea de la Viena

  Dacă faceți clic pe asterisc (*), se deschide Manualul clasificării figurative al EUIPO în format PDF.

  N.B.: Pentru desenele sau modelele industriale comunitare (DMIC) înregistrate, Clasificarea de la Viena este introdusă în sistem numai pentru următoarele clase Locarno: 01.01, 05.05, 09.01, 09.03, 19.04, 19.08 și 32.00. Clasa 99.00 nu a mai fost utilizată pentru cereri de la 1.1.2009 (data intrării în vigoare a celei de a noua ediții a Clasificării de la Locarno), dar există încă pentru cererile depuse înainte de această dată.

  Câmpul de text Clasificarea de la Locarno
  Acest câmp este o opțiune care se găsește la fila „Desene sau modele industriale".

  La completarea acestui câmp se activează o funcție de completare automată care vă prezintă sugestii, ajutându-vă să căutați clasa relevantă a produselor respective în Clasificarea de la Locarno

  Dacă faceți clic pe asterisc (*), se deschide instrumentul de căutare DesignClass, care conține indicațiile extinse ale produselor, acceptate de toate oficiile de proprietate intelectuală din Uniunea Europeană.

  Mai multe informații despre Clasificarea de la Locarno

 • Opțiuni la căutarea de text

  Câmpul de căutare în care se introduce textul folosește următoarele convenții:

  • „Text" înseamnă orice caracter alfanumeric. În câmpul de căutare se poate introduce orice tip de caracter. Însă asteriscul (*), semnul întrebării (?) și ghilimelele („ ") sunt metacaractere – caractere speciale cu funcții specifice. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea despre metacaractere.
  • Câmpul de căutare nu diferențiază între literele mari și mici; de exemplu, dacă introduceți „coke" sau „Coke" veți obține aceleași rezultate.
  • Sistemul de căutare nu recunoaște caracterele speciale; de exemplu, dacă introduceți „Müller" veți obține aceleași rezultate ca pentru „Muller".
  • Metacaracterele (*) și (?) pot fi introduse în orice loc din șirul de căutare și pot fi utilizate pentru a înlocui unul sau mai multe caractere necunoscute.
 • Metacaracterele

  Un metacaracter poate fi utilizat pentru a înlocui un alt caracter sau un șir de caractere.

  Semnul întrebării (?)
  Acesta înlocuiește un singur caracter necunoscut.

  De exemplu, dacă introduceți „compl?ment", rezultatele căutării vor cuprinde atât „complement", cât și „compliment".

  Puteți introduce mai multe semne de întrebare într-un șir de căutare.

  Notă: Semnul întrebării nu înlocuiește un spațiu (spre deosebire de asterisc).

  Asteriscul (*)
  Acesta înlocuiește unul sau mai multe caractere necunoscute (inclusiv spații).

  De exemplu, dacă introduceți „compl*ment", rezultatele căutării vor cuprinde atât „compliment", cât și „Complete Management".

  Într-un șir de căutare, asteriscul poate fi utilizat împreună cu semnul întrebării.

  De exemplu, dacă introduceți „*1?3", veți obține „123" și „Farmacia +123".

  Ghilimelele („ ")
  Dacă un cuvânt sau un grup de cuvinte se pun între ghilimele, căutarea se va limita la caracterele aflate între ghilimele.

  De exemplu, dacă introduceți „Hello" veți obține ca rezultat numai „Hello".

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.