Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Efectuarea unei căutări avansate după imagini

 
 1. Faceți clic pe linkul „Căutare avansată” aflat în partea superioară a barei de căutare.


 2. După ce accesați secțiunea „Căutare avansată”, căutați coloana din partea stângă a ecranului, „Adăugați criterii de căutare de mai jos”. Selectați „Reprezentare marcă” sau „Reprezentare desen”.
 3.  
 4. În acel moment va apărea caseta pentru încărcarea sau glisarea și fixarea imaginii (imaginilor). Sistemul va permite doar încărcarea extensiilor JPEG, PNG, GIF și TIFF, mai mari de 100x100 pixeli și cu o dimensiune maximă de 2 megaocteți.


 5. După încărcarea imaginii (imaginilor), aveți următoarele opțiuni:

  • Faceți clic și ajustați dreptunghiul pentru a selecta zona din imagine (imagini) care trebuie căutată.
  • Schimbați imaginea (imaginile) pe care doriți să o (le) căutați, făcând clic pe pictogramele coș sau „Schimbare imagine (imagini)”
  • Selectați dacă doriți să căutați mărci, desene sau modele sau ambele. Când încărcați 1 imagine, veți avea posibilitatea de a le căuta pe ambele; dacă încărcați mai mult de o imagine, sistemul va afișa rezultate doar pentru desene sau modele.
  • Introduceți caracterele necesare în bara de căutare dacă doriți să efectuați o căutare combinată a unei imagini, folosind și numele mărcii sau elemente verbale ale desenului sau modelului.


 6. Selectați criteriile cele mai potrivite pentru căutarea dumneavoastră din coloana aflată în stânga ecranului „Adăugați criterii de căutare de mai jos”. Sunt disponibile pentru a fi combinate până la nouă criterii diferite de căutare, pentru căutările pe bază de imagini printre mărci și până la șase printre desene sau modele. Puteți găsi mai jos o descriere scurtă a fiecărui criteriu.

   

  Criteriile de căutare disponibile pentru mărci:

  • Denumirea mărcii: adăugați elemente verbale la imaginea pe care o căutați, inclusiv variații fonetice și aproximative în text.
  • Tipul mărcii: specificați dacă marca pe care doriți să o căutați este figurativă, de culoare, tridimensională, sonoră, hologramă sau de alt tip.
  • Statutul mărcii (marcă UE): în curs de examinare, publicată, anulată, expirată etc.
  • Statutul mărcii (înregistrări internaționale): primită, în curs de examinare, anulată etc.
  • Felul mărcii: individuală, mărci UE de certificare, colectivă.
  • Clasificarea de la Viena: alegeți conceptele, ideile sau elementele care descriu cel mai bine imaginea pe care doriți să o căutați folosind codurile Clasificării de la Viena (de exemplu „Păsări” 03.07).
  • Clasificarea de la Nisa: adăugați Clasificarea de la Nisa și sortați în funcție de relevanța imaginii.
  • Data de depunere: adăugați limite de timp pentru a restrânge căutarea.
  • Numele titularului: adăugați un nume sau un număr de referință al unui titular de marcă.

   

  Criteriile de căutare disponibile pentru desene sau modele:

  • Element verbal: adăugați elemente verbale la imaginea de căutat.
  • Statutul desenului sau modelului: înregistrat și publicat integral, desen sau model la care s-a renunțat, procedură în nulitate în curs etc.
  • Clasificarea Locarno: limitați-vă interogarea la clasele Locarno (de exemplu „mese și mobile asemănătoare” 06.03).
  • Indicația produsului: limitați-vă interogarea la indicațiile produsului
  • Numele titularului: adăugați un nume sau un număr de referință al unui titular de marcă.
  • Data de depunere: adăugați limite de timp pentru a restrânge căutarea.

 7. Acum faceți clic pe butonul „Căutare”.

  Modul implicit de afișare este „Vizualizare imagini”, dar puteți alege și „Vizualizare detalii” și „Vizualizare listă” pentru a afișa rezultatele și chiar pentru a selecta numărul de articole pe care doriți să le vizualizați pe pagină (de la 5 la 100).

  Vizualizare detalii

  Vizualizare detalii

  Vizualizare listă

  Vizualizare listă

  Vizualizare imagini

  Vizualizare imagini

 8. Puteți previzualiza detaliile fiecărei mărci sau ale fiecărui desen sau model, puteți verifica informațiile complete despre acestea, puteți mări imaginile sau genera rapoarte. În fila de rezultate cu desene sau modele, puteți parcurge, de asemenea, diferitele vederi disponibile ale desenului sau modelului, făcând clic pe săgeți în partea laterală a imaginii.

  Generare de rapoarte: Selectați mărcile sau desenele sau modelele pe care doriți să le includeți în raport făcând clic pe caseta de lângă fiecare imagine și apoi pe „Generare PDF”. Raportul cu selecția dumneavoastră se va crea instantaneu. Aveți și o opțiune „Selectare toate”. Această opțiune vă va permite să selectați maximum 100 de mărci pentru a le include în raport.

  Pentru a obține informații suplimentare referitoare la o marcă sau la un desen sau model, treceți cu mouse-ul peste imagine și selectați „Vizualizare informații complete”.


 9. Aplicați maximum patru filtre diferite la rezultatele căutării dumneavoastră

  Faceți clic pe „Filtre” în partea superioară a ecranului cu rezultate. Se va afișa o casetă cu filtrele disponibile. Selectați filtrele cele mai adecvate, conform căutării dumneavoastră. Tipul mărcii, statutul mărcii (marcă UE), statutul mărcii (IR) și Clasificarea de la Viena sunt filtrele disponibile pentru căutarea avansată a mărcilor, în timp ce statutul desenului, locul publicării, țara titularului, clasa Locarno sunt filtrele disponibile pentru desene.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.