Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Modalitatea de înregistrare

Proprietatea asupra unui desen sau model industrial înregistrat vă oferă dumneavoastră și concurenților dumneavoastră un indiciu clar cu privire la desenul sau modelul industrial respectiv și la momentul în care a fost creat. Dreptul poate fi reînnoit timp de 25 de ani și poate deveni un bun emblematic al firmei dumneavoastră. Desenul sau modelul dumneavoastră este semnătura de proprietate intelectuală.

 

Desenele sau modelele bune creează valoare adăugată. Desenele sau modelele înregistrate înseamnă valoare reală.

 

Formularul de cerere conține trei tipuri de informații esențiale


Depuneți o cerere online de înregistrare a unui desen sau model industrial comunitar contra unei taxe începând de la 350 EUR

Înregistrați-vă desenul sau modelul industrial
Rapid și ușor

Depuneți cererea online 

* Vă recomandăm insistent să depuneți cererea online, utilizând instrumentul de depunere pe cale electronică pentru DMIC. Instrumentul online are mai multe avantaje. Nu se recomandă trimiterea cererii prin fax, deoarece calitatea reprezentării desenului (desenelor) sau modelului (modelelor) poate fi deteriorată în cursul transmisiei sau la primirea de către Oficiu.
De asemenea, (vă rugăm să) rețineți că prelucrarea cererilor trimise prin fax poate dura și cu o lună de zile mai mult. Acest lucru se datorează faptului că așteptăm uneori și o lună de zile (de la data primirii transmisiei prin fax) un exemplar de confirmare înainte de a continua prelucrarea cererii. După trecerea acestei perioade, reluăm examinarea pe baza documentelor aflate la dosar.

Puteți beneficia de tarife reduse dacă solicitați înregistrarea mai multor desene sau modele industriale în cadrul aceleiași cereri pentru același tip sau un tip similar de produse.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.