Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Formularul de cerere în cinci pași

Formularul de cerere în cinci pași este conceput astfel încât să puteți depune cu ușurință o cerere de înregistrare a unei mărci a UE, în oricare dintre cele 23 de limbi ale Uniunii Europene (UE).

formularul de cerere în cinci pași
 

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc (*).

Pentru a accesa formularul de cerere în cinci pași, accesați secțiunea Mărci > Modalitatea de înregistrare > Depuneți cererea acum de pe site, apoi faceți clic pe butonul albastru Inițiere cerere.

Inițiere cerere
 
 • Versiuni provizorii (Salvare cerere)

  În orice moment puteți să vă întrerupeți și să vă salvați cererea sub forma unei versiuni provizorii pe care o puteți finaliza mai târziu. Faceți clic pe butonul Salvare cerere din coloana din dreapta a cererii. Versiunea provizorie a cererii poate fi accesată din User Area, la secțiunea Versiuni provizorii.

 

Pasul 1: Informații referitoare la marcă

 • Limbi și referințe
  Prima limbă

  Prima limbă se alege pe pagina Depuneți cererea acum. Aceasta poate fi oricare dintre cele 23 de limbi ale UE.

  A doua limbă

  Trebuie să precizați o a doua limbă care să fie una dintre cele cinci limbi oficiale ale EUIPO (DE, EN, ES, FR, IT). A doua limbă trebuie să fie diferită de prima. Vă rugăm să rețineți că marca dumneavoastră poate fi contestată în a doua limbă.

  Dacă doriți să primiți corespondența oficială în cea de-a doua limbă aleasă, selectați căsuța corespunzătoare.

  Notă: Dacă ați ales ca primă limbă una dintre cele cinci limbi oficiale ale EUIPO, nu puteți alege opțiunea de a primi corespondența oficială în cea de-a doua limbă aleasă. Prin urmare, caseta respectivă nu va fi afișată.

  Referință personală

  Referințele trebuie să conțină maximum 30 de caractere alfanumerice și să utilizeze alfabetul latin: a-z, A-Z, 0-9. Nu utilizați spații. Pentru orice întrebări viitoare referitoare la marca dumneavoastră, vă rugăm să utilizați referința oficială EUIPO.

  Notă: Pentru orice întrebări viitoare referitoare la marca dumneavoastră pe care le veți adresa Oficiului EUIPO, vă rugăm să utilizați referința oficială EUIPO.

 • Tipurile de mărci

  Trebuie să alegeți tipul mărcii pe care doriți să o înregistrați. Vă prezentăm în continuare o listă a tipurilor disponibile:

  Tip Formatele fișierelor atașate (dacă sunt necesare)
  Marcă verbală N/A
  Marcă figurativă JPEG
  Marcă figurativă care conține elemente verbale * JPEG
  Marcă tridimensională JPEG, OBJ, STL, X3D
  Marcă tridimensională care conține elemente verbale * JPEG, OBJ, STL, X3D
  Marcă sonoră JPEG, MP3

  * Notă: Aceste tipuri de mărci nu constituie categorii separate în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare a Regulamentului privind marca UE. Ele sunt însă diferențiate în Formularul de cerere în cinci pași, din motive practice și tehnice.

  Citiți mai multe despre tipurile de mărci în secțiunea Definiția mărcii.

  Pagina Informații tehnice conține informații complete despre formatele acceptate pentru fișierele atașate.

  Informații obligatorii
  Vi se va solicita să transmiteți diferite informații, în funcție de tipul mărcii pe care alegeți să o protejați.

  Reprezentarea mărcii
  Este important ca reprezentarea mărcii pe care o încărcați să fie o reprezentare corespunzătoare a mărcii pe care doriți să o înregistrați și să definească în mod clar protecția solicitată. Reprezentarea poate fi completată cu o indicație a tipului de marcă vizat, iar în unele cazuri cu o descriere. Însă atât descrierea, atunci când este disponibilă, cât și indicația tipului de marcă trebuie să fie în concordanță cu reprezentarea.

  După ce ați încărcat reprezentarea mărcii, se va afișa următorul mesaj de avertizare:

    „EUIPO va publica marca dvs. așa cum apare ea acum. Dacă aceasta nu reprezintă exact ceea ce doriți să protejați, vă rugăm să o corectați înainte de a vă depune cererea.”

    „Imaginea a fost prelucrată pentru a îndeplini criteriile tehnice.”

  Element(e) verbal(e)
  Trebuie să indicați doar elementele verbale vizibile în logo. Dacă elementele verbale nu sunt corecte, EUIPO le va schimba direct, fără a trimite o comunicare în acest sens.

 

Pasul 2: Produse și servicii

 • Adăugarea de produse și servicii la cererea dumneavoastră

  Pentru a adăuga produse și servicii la cererea dumneavoastră, faceți clic pe butonul Căutare.

  Se va deschide o nouă fereastră pop-up. În aceasta puteți fie să introduceți un cuvânt cheie pentru produsele și serviciile pe care doriți să le alegeți (se va afișa un meniu vertical cu sugestii de completare automată), fie să faceți clic pe linkul Navigare printre toate produsele și serviciile.

  Pentru a vizualiza tot conținutul unei clase atunci când navigați printre toate produsele și serviciile, faceți clic pe pictograma „+” Pictograma plus, iar pentru a restrânge lista, faceți clic pe pictograma „-” Pictograma minus

  Faceți clic pe pictograma „dosar” Pictograma dosar pentru a vizualiza toți termenii din clasa pe care ați ales-o. Pentru a adăuga un termen pe listă, bifați caseta din stânga rândului corespunzător din tabel Pictograma casetă bifată

  Faceți clic pe butonul Vizualizare selecție proprie pentru a vizualiza termenii și clasele pe care le-ați ales.

  După ce ați selectat toate produsele și serviciile de care aveți nevoie, faceți clic pe butonul Continuare de pe pagina Vizualizare selecție proprie. Veți reveni la formularul de cerere, în care se va afișa selecția efectuată.

  Vă informăm că, dacă doriți să furnizați propria listă de produse și servicii, puteți face acest lucru doar utilizând Formularul de cerere complex.

 

Pasul 3: Marcă (mărci) similară(e)

 • Raportul de similitudine

  EUIPO oferă un raport de similitudine care compilează o listă de mărci care v-ar putea afecta cererea. Mărcile anterioare pot reprezenta un pericol pentru cererea dumneavoastră. Lista ia în considerare atât denumirile mărcilor, cât și produsele și serviciile pentru care ați depus cererea.

  Vă rugăm să rețineți că această listă nu are caracter exhaustiv. Marca dumneavoastră ar putea fi contestată chiar dacă nu se afișează niciun rezultat.

  Vizualizarea rezultatelor
  Se afișează un tabel cu o listă de mărci similare. Pentru a vedea informații suplimentare despre rezultate, puteți să faceți clic pe pictograma în formă de lupă din partea dreaptă a tabelului. Se va deschide o nouă fereastră, care afișează informațiile din aplicația TMview.

  Puteți descărca și salva lista de informații, în format PDF, făcând clic pe butonul Descărcare PDF din partea de jos a tabelului cu rezultate.

  Dacă aveți nelămuriri în legătură cu înregistrarea dumneavoastră, puteți să solicitați consultanță juridică din partea unui specialist în PI.

 • Revendicări

  Revendicare prioritate
  Sunteți întrebat(ă) dacă ați depus o cerere pentru înregistrarea aceleiași mărci în ultimele șase luni. Dacă răspunsul este nu, faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

  Dacă răspunsul este da, trebuie să:

  • selectați Țara primei depuneri din lista verticală
  • introduceți denumirea mărcii (câmpul se va completa automat dacă informațiile despre marcă sunt disponibile în TMview) și faceți clic pe Importare sau
  • introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul Creare manuală
  • EUIPO nu mai examinează pe fond revendicările de prioritate, ci se limitează să examineze cerințele formale
  • Adăugați data depunerii, numărul de depunere și țara în care a fost depusă cererea anterioară
  • Revendicările de prioritate trebuie acum să fie depuse împreună cu cererea de înregistrare a mărcii UE și nu mai pot fi făcute într-o etapă ulterioară
  • Documentația solicitată care justifică revendicarea trebuie depusă în termen de trei luni de la data depunerii

  Notă: Dacă documentația justificativă (prima depunere) nu este în una dintre limbile EUIPO, vi se poate cere o traducere a acesteia.

  Revendicare senioritate
  Sunteți întrebat(ă) dacă ați înregistrat deja aceeași marcă la nivel național în UE. Dacă răspunsul este nu, faceți clic pe butonul Următorul pentru a continua.

  Dacă răspunsul este da, trebuie să:

  • selectați din lista verticală statul membru în care a fost înregistrată marca

  • introduceți denumirea mărcii (câmpul se va completa automat) și faceți clic pe Importare sau

  • introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul Creare manuală

  • selectați opțiunea corespunzătoare pentru Natura înregistrării

  • adăugați data depunerii, numărul de depunere, data înregistrării și numărul de înregistrare, apoi alegeți opțiunea de a atașa documentele solicitate

 

Pasul 4: Datele dumneavoastră

 • Creare cont / Conectare

  În acest stadiu, aveți două opțiuni:

  • Dacă nu v-ați înregistrat pentru a avea un cont EUIPO, va trebui să vă înregistrați făcând clic pe butonul Creare cont
  • Dacă aveți un cont EUIPO, introduceți datele dumneavoastră și faceți clic pe butonul Conectare

  Datele dumneavoastră vor fi apoi importate în formular, astfel încât trebuie să adăugați doar informațiile care lipsesc (date despre solicitant și/sau reprezentant).

  Cereri de înregistrare a unei mărci UE pentru solicitanți /societăți din afara UE
  Puteți depune o cerere de înregistrare a unei mărci UE și dacă aveți reședința în afara Spațiului Economic European (SEE), dar va trebui să vă desemnați un reprezentant.

 • Solicitant și reprezentant

  Solicitanții și/sau reprezentanții pot fi adăugați în două moduri.

  Adăugarea unui solicitant/reprezentant existent

  Introduceți numele solicitantului/reprezentantului — se va afișa o listă cu înregistrările existente — alegeți una și faceți clic pe Importare. Se vor afișa informațiile despre solicitant; faceți clic pe butonul Adăugare pentru a continua. Această metodă poate fi utilizată dacă datele au fost introduse anterior.

  Adăugarea unui solicitant/reprezentant nou
  1. Introduceți datele manual făcând clic pe butonul Creare nou
  2. Selectați tipul solicitantului/reprezentantului din meniul vertical
  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc *)
  4. Faceți clic pe butonul Adăugare pentru a continua

  *Nu puteți adăuga un reprezentant dacă completați formularul în calitate de solicitant.

  Notă: Dacă bifați opțiunea „legături economice”, va trebui să completați încă două câmpuri; va trebui să adăugați tipul de legături economice pe care le aveți cu solicitantul (de exemplu, sunteți angajatul sau partenerul său de afaceri) și numele angajatorului dumneavoastră.

  Asociații

  Atunci când depuneți o cerere de înregistrare în numele unei asociații, vă rugăm să introduceți doar numărul de identificare al asociației.

 

Pasul 5: Confirmare și plată

În această etapă veți vedea versiunea provizorie a cererii pe care sunteți pe cale de a o depune. Încă puteți modifica datele înainte de a depune cererea.

Pasul următor este fereastra de plăți, în care va trebui să alegeți modalitatea de plată. Dacă plătiți prin transfer bancar, este recomandat să vă notați codul tranzacției de plată. Acesta vă poate ajuta să identificați plata.

 • După depunerea formularului de cerere

  După încheierea procesului de înregistrare, veți primi confirmarea depunerii corecte a cererii, precum și un număr oficial de înregistrare al acesteia.

  Vă atragem atenția că înregistrarea unui nume de domeniu .eu se face printr-un operator de registru acreditat (lista disponibilă pe site-ul Registrului).

  Trebuie, de asemenea, să vă descărcați chitanța oficială. Vă rugăm să rețineți că EUIPO nu emite copii ale chitanței.

  În scop informativ, la încheierea depunerii electronice a cererii, EUIPO oferă informații, utilizând baza de date WHOIS, despre disponibilitatea numelor de domeniu .eu identice cu marca pentru care s-a depus o cerere de înregistrare. Utilizatorii pot, de asemenea, să seteze avertizări în User Area și în eSearch pentru a se asigura că sunt informați când se înregistrează un nume de domeniu .eu identic cu marca lor.

Site-ul nostru folosește module cookie pentru a consolida funcționalitățile tehnice care facilitează utilizarea sa. De asemenea, folosește și analize. Faceți clic pentru mai multe informații