Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Viramente bancare

Majoritatea băncilor apelează la o bancă terță pentru plățile externe, dar nu îi comunică întotdeauna toate informațiile pertinente. De aceea, vă rugăm să dați dispoziții clare băncii dumneavoastră să comunice aceste informații cu ocazia viramentului.

Întrebați dacă banca dumneavoastră sau oricare altă bancă terță utilizată de aceasta percepe vreun comision pentru virament. Dacă da, asigurați-vă că întreaga sumă este virată în contul nostru. Băncile noastre au primit dispoziția de a nu percepe comisioane.

Nu în ultimul rând, efectuați plata la timp. Majoritatea taxelor trebuie plătite într-un anumit termen. Vă recomandăm să dispuneți efectuarea plății cu cel puțin 10 zile înainte de expirarea termenului, pentru a fi sigur că banii ajung la timp. În caz contrar, dreptul dumneavoastră este în pericol.

 

Taxa de bază pentru cererea de înregistrare a mărcii dumneavoastră

Data depunerii cererii reprezintă „data nașterii" mărcii dumneavoastră. Cu cât o obțineți mai curând, cu atât mai bine. Dacă doriți ca data prezentării cererii să fie aceeași cu data depunerii cererii, trebuie să primim taxa de bază de 850 EUR (pentru o clasă) într-unul din conturile noastre bancare în termen de o lună de la data cererii. În cazul în care suma menționată intră în contul nostru la o dată ulterioară, data depunerii cererii va fi data primirii banilor (dacă toate celelalte condiții de obținere a unei date de depunere au fost îndeplinite). Rețineți, de asemenea, că noi nu emitem cereri de plată. Este obligația dumneavoastră să vă asigurați că primim banii la timp.

 

Taxa de opoziție

Taxa în valoare de 320 EUR trebuie să intre într-unul din conturile noastre bancare în termenul de opoziție, respectiv trei luni de la data publicării mărcii împotriva căreia doriți să formulați o opoziție. În caz contrar, opoziția dumneavoastră nu va fi admisibilă.

Pentru mai multe informații, consultați recomandările privind plățile prin virament bancar.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.