Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Relații cu clienții – Reclamații

Tratarea reclamațiilor

Când se produce o neregulă sau nivelul serviciului nostru nu este pe măsura așteptărilor dvs., trebuie să ne spuneți. Noi apreciem reclamațiile, în sensul că dorim să învățăm din greșeli pentru a putea oferi un serviciu cât mai bun.

În general, considerăm că o reclamație este expresia scrisă a unei nemulțumiri legate de serviciile oferite de EUIPO și/sau de procedurile EUIPO. Serviciul Relații cu clienții – Reclamații nu are însă competența să răspundă la reclamații în legătură cu argumentarea juridică a deciziilor emise de EUIPO. În caz de dezacord cu deciziile EUIPO, puteți depune contestație pentru decizii luate de examinatorii de mărci UE sau de examinatorii de desene sau modele industriale comunitare.

Dacă reclamația privește probleme în legătură cu resursele umane, vă rugăm să vă adresați cererea direct la departamentul de resurse umane – prin poștă sau prin e-mail.

 

Cum se depune o reclamație

Reclamația se poate depune prin formularul online. EUIPO preferă această cale de comunicare deoarece permite tratarea imediată a reclamației. Altă posibilitate este să trimiteți reclamația prin poștă.

Vă rugăm să ne comunicați următoarele informații (după caz), pentru a vă putea identifica și analiza cazul:

  • Numărul de dosar al mărcii UE/DMC
  • Identitatea reclamantului (prenume, nume)
  • Adresa reclamantului (strada, localitatea, țara, telefon, e-mail)
  • Motivul reclamației
 

Care este etapa următoare?

  1. După primirea reclamației, serviciul Relații cu clienții – Reclamații va trimite confirmarea de primire prin e-mail sau prin poștă în termen de o zi lucrătoare.
  2. Reclamația dvs. va fi tratată prompt de serviciile competente pentru ca răspunsul scris să poată fi redactat conform normelor Cartei serviciilor.
  3. Răspunsul scris la reclamație va fi trimis în termen de 9 zile lucrătoare de la trimiterea confirmării de primire.
 

Ce se întâmplă dacă tot nu sunteți mulțumit?

Dacă nu sunteți mulțumit cu rezultatul procedurii sau cu modul în care a fost tratată reclamația, vă rugăm să ne contactați din nou cu doleanțele dvs. Conducerea noastră superioară va reexamina reclamația și răspunsul pe care vi l-am trimis.

Ombudsmanul European

Dacă sunteți cetățean al unui stat membru al Uniunii sau aveți reședința într-un stat membru, puteți depune o reclamație la Ombudsmanul European. Ombudsmanul European investighează plângeri cu privire la administrarea defectuoasă din instituțiile și organismele Uniunii Europene.

Ca să puteți depune plângere la Ombudsman, trebuie să fi făcut înainte demersurile administrative adecvate la EUIPO.

 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.