Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Formularul EUTM Filing

Formularul este conceput pentru cereri mai complexe decât formularul Easy Filing. Acest formular trebuie utilizat dacă doriți să depuneți propria listă de produse și servicii sau o cerere de înregistrare a unei mărci colective sau dacă solicitați transformarea unei mărci internaționale sau furnizați elemente multilingve ale mărcii în cele două limbi ale cererii.

Rețineți că puteți verifica dacă termenii din lista dumneavoastră de produse și servicii îndeplinesc condițiile pentru Fast Track utilizând Editorul de produse și servicii.

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc (*).

Pentru a accesa formularul de cerere de marcă UE, accesați secțiunea „Mărci > Modalitatea de înregistrare > Depuneți cererea acum” de pe site, apoi faceți clic pe butonul „Inițiere cerere” pentru a deschide cererea complexă.

Pentru a depune cererea de înregistrare a unei mărci UE cu ajutorul acestui instrument, trebuie să fiți utilizator înregistrat. Dacă nu v-ați înregistrat încă, trebuie să vă înregistrați.

Cereri de înregistrare de mărci UE pentru nerezidenți ai UE
Puteți depune o cerere de înregistrare a unei mărci UE și dacă aveți reședința în afara Uniunii Europene, dar va trebui să vă desemnați un reprezentant

 • Limbi și referință personală
  Referință personală

  Referința trebuie să conțină maximum 30 de caractere alfanumerice și să utilizeze alfabetul latin: a-z, A-Z, 0-9. Nu se admit spațiile.

  Prima limbă
  Selectați limba pe care doriți să o folosiți pentru cerere (prima limbă) din lista verticală; aceasta poate fi oricare dintre cele 23 de limbi ale UE.

  A doua limbă
  Conform regulamentului, trebuie să precizați o a doua limbă, alegând una dintre cele cinci limbi oficiale ale EUIPO (DE, EN, ES, FR, IT). A doua limbă trebuie să fie diferită de prima limbă. Vă atragem atenția că marca dumneavoastră poate fi contestată în a doua limbă.

 • Utilizarea ca model a datelor unei mărci UE existente

  Introduceți denumirea sau numărul mărcii, parțial sau integral – se va afișa o listă de mărci corespondente existente – alegeți-o pe cea dorită și faceți clic pe „Importare”.

  Alegerea opțiunii de a importa o marcă drept model va accelera procesul de completare a cererii, deoarece unele date vor fi preluate. Secțiunile pot fi apoi modificate în funcție de necesități.

 • Revendicarea priorității, seniorității, caracterului distinctiv dobândit sau a altor tipuri de revendicări (opțional)

  Selectați revendicările pe care doriți să le adăugați.

  Veți putea alege între diferite tipuri de revendicări.

  Revendicarea priorității

  Pentru a adăuga o revendicare a priorității, faceți clic pe butonul „Adăugare prioritate” și se va deschide o nouă secțiune.

  • Introduceți denumirea mărcii (câmpul se va completa automat dacă informațiile despre marcă sunt disponibile în TMview) și faceți clic pe „Importare” sau

  • Introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală”

  • Selectați „Țara primei depuneri” din lista verticală

  • Adăugați data depunerii și denumirea mărcii sau numărul priorității. Puteți alege opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară.

  Notă: Prima cerere trebuie tradusă în prima sau în a doua limbă din cererea dumneavoastră (numai dacă certificatul nu este redactat într-o limbă oficială a UE).

  Revendicarea unei priorități mai târziu
  Bifați caseta din dreptul butonului „Adăugare prioritate” dacă doriți să revendicați prioritatea la o dată ulterioară (în termen de maximum două luni de la data depunerii cererii).

   

  Revendicarea seniorității

  Pentru a adăuga la cerere o revendicare a seniorității, faceți clic pe butonul „Adăugare senioritate”. Se va deschide o nouă secțiune.

  • Introduceți denumirea sau numărul mărcii (câmpul se va completa automat) și faceți clic pe „Importare” sau

  • Introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală”

  • Selectați din lista verticală statul membru al UE în care a fost înregistrată marca.

  • Selectați opțiunea corespunzătoare din câmpul „Natura înregistrării”.

  • Adăugați numărul depunerii, data depunerii, numărul de înregistrare, data înregistrării și data priorității. Alegeți apoi opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară.

   

  Revendicarea transformării

  Pentru a adăuga la cerere o transformare, faceți clic pe butonul „Adăugare transformare înregistrare internațională”. Se va deschide o nouă secțiune.

  • Introduceți numărul mărcii internaționale (numărul înregistrării internaționale)*

  • Adăugați data înregistrării internaționale

  • Adăugați data anulării

  • Adăugați data priorității/seniorității

  • Faceți clic pe butonul „+ Adăugare transformare înregistrare internațională”

  Notă: Câmpul cu completare automată nu funcționează în această secțiune. Trebuie să introduceți numărul integral al mărcii.

   

  Revendicarea expunerii

  Revendicarea expunerii în cerere
  Pentru a adăuga la cerere o revendicare a expunerii, faceți clic pe butonul „Adăugare prioritate expunere”. Se va deschide o nouă secțiune.

  • Selectați expunerea din lista verticală

  • Adăugați data primei acțiuni. Alegeți opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară.

  • Faceți clic pe butonul „+ Adăugare prioritate expunere”

  Revendicarea unei expuneri mai târziu
  Bifați caseta din dreptul butonului „Adăugare expunere” dacă doriți să revendicați expunerea la o dată ulterioară (în termen de maximum două luni de la data depunerii cererii).

 • Solicitanți și reprezentanți

  Solicitant

  Solicitantul poate fi adăugat în două moduri.

  Adăugarea unui solicitant existent

  Introduceți numele solicitantului sau numărul său de identificare – se va afișa o listă a solicitanților existenți – alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Importare”. Se vor afișa informațiile despre solicitant; faceți clic pe butonul „Importare” pentru a continua.

  Crearea unui solicitant nou
  1. Introduceți datele manual făcând clic pe butonul „Creare solicitant nou”

  2. Selectați tipul solicitantului din meniul vertical

  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc *)

  4. Faceți clic pe butonul „Adăugare solicitant” pentru a continua.

  Reprezentanți

  Reprezentantul poate fi adăugat în două moduri.

  Adăugarea unui reprezentant existent

  Introduceți numele reprezentantului — se va afișa o listă a reprezentanților existenți — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Importare”. Se vor afișa datele reprezentantului; faceți clic pe „Adăugare” pentru a continua.

  Adăugarea unui reprezentant nou
  1. Introduceți datele manual făcând clic pe butonul „Creare nou”

  2. Selectați tipul reprezentantului din meniul vertical

  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc *)

  4. Faceți clic pe butonul „Adăugare” pentru a continua

  Notă: Dacă selectați „Reprezentant de tip angajat”, se va afișa o casetă cu titlul „Legături economice”. Dacă o bifați, va trebui să mai completați alte două câmpuri, în care să indicați tipul legăturilor economice pe care le aveți cu solicitantul (de exemplu, angajat sau partener de afaceri etc.) și numele angajatorului dumneavoastră.

  Asociații

  Când depuneți o cerere în numele unei asociații, vă rugăm să introduceți doar numărul de identificare al asociației.

 • Tipuri de mărci

  Trebuie să alegeți tipul mărcii pe care doriți să o înregistrați. În continuare este prezentată o listă a tipurilor disponibile:

  • Marcă verbală

  • Marcă figurativă

  • Marcă tridimensională

  • Marcă sonoră

  • Marcă de culoare

  • Marcă multimedia

  • Marcă de poziționare

  • Marcă în mișcare

  • Marcă dinamică

  • Marcă hologramă

  • Altă marcă

  Citiți mai multe despre tipurile de mărci în secțiunea despre definiția mărcii.

  Detaliile solicitate
  Furnizați detalii despre marca dumneavoastră.

  Traduceri
  Este important ca reprezentarea mărcii pe care o încărcați să fie o reprezentare corespunzătoare a mărcii pe care doriți să o înregistrați.

  Reprezentarea mărcii
  Este important ca reprezentarea mărcii pe care o încărcați să fie o reprezentare corespunzătoare a mărcii pe care doriți să o înregistrați. EUIPO vă va publica marca astfel cum apare acum. Dacă aceasta nu reprezintă exact ceea ce doriți să protejați, vă rugăm să o corectați înainte de a vă depune cererea.

  Element(e) verbal(e)
  Trebuie indicate doar elementele verbale vizibile în logo. Dacă elementele verbale nu sunt corecte, EUIPO le va schimba direct, fără a vă trimite o comunicare în acest sens.

 • Raportul de similitudine

  Aveți opțiunea de a descărca un raport de similitudine. Căutarea se efectuează în baza de date TMview și se poate realiza și înainte de depunerea efectivă a cererii.

  Făcând clic pe butonul „Descărcare PDF” din partea de jos a tabelului cu rezultate, se poate descărca și salva un document cu informații în format PDF.

 • Cerințe tehnice privind fișierele atașate

  Fișierelor atașate care sunt încărcate din formularul de cerere complex li se aplică următoarele standarde.

  JPEG
  Tip de fișier standard utilizat pentru a reprezenta marca/mărcile pentru care depuneți cerere. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB și trebuie să respecte următoarele standarde:
  • Mărimea maximă a imaginii: 2835 x 2010 pixeli
  • Rezoluția de imprimare: min. 96, max. 300 DPI
  • Modul de culoare: RGB, tonuri de gri, alb-negru sau CMYK

  Imaginile sunt ajustate automat la 250x250 pixeli. Când încărcați o imagine, aplicația o va afișa așa cum va apărea mai târziu în certificatul de înregistrare.

  PDF
  Fișierele PDF pot fi utilizate doar pentru informații suplimentare, nu ca reprezentare a mărcii (mărcilor) pentru care depuneți cerere. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB. Pentru deschiderea fișierelor se va utiliza Adobe Acrobat X (versiunea 10.0).

  MP3
  Fișierele MP3 pot fi utilizate pentru informații suplimentare doar la înregistrarea de mărci sonore. Mărimea maximă a fiecărui fișier nu poate să depășească 2 MB și trebuie să respecte standardele indicate în secțiunea privind fișierele atașate din pagina „Informații tehnice”.

 • Produse și servicii

  Indicați produsele și serviciile pe care ar trebui să le acopere marca.

  De reținut:

  Depunerea unei cereri pentru o gamă largă de produse/servicii sporește în mod semnificativ probabilitatea ca o marcă să facă obiectul unei opoziții sau, în cele din urmă, să fie anulată. Poate apărea un conflict atunci când o marcă este identică sau similară cu o marcă anterioară și se solicită protecție pentru produse și servicii similare. După înregistrare, marca poate fi, de asemenea, anulată dacă nu este utilizată timp de cinci ani sau mai mult.

  Limba produselor și serviciilor trebuie să fie aceeași cu prima limbă a cererii.

  Faceți clic pe butonul „Termeni de căutare din baza de date armonizată”.

  Se va deschide o nouă fereastră pop-up. Fie introduceți un cuvânt cheie pentru produsele și serviciile pe care doriți să le alegeți (se va afișa un meniu vertical cu sugestii de completare automată), fie navigați prin lista de produse și servicii.

  După ce ați introdus toate produsele și serviciile de care aveți nevoie, faceți clic pe butonul „Revizuiți-vă lista” și apoi pe butonul „Salvați lista”. Veți reveni la formularul de cerere, în care se va afișa selecția efectuată.

  Adăugarea termenilor

  Termenii individuali trebuie separați prin punct și virgulă și nu pot depăși 512 caractere. Puteți utiliza doar caractere acceptate.

  Puteți repeta acest proces până când ați adăugat toți termenii și toate clasele de care aveți nevoie pentru cerere.

   

  Caractere valide (reguli de sintaxă pentru termeni care se referă la produse și servicii):

  Nume Caracter Exemplu
  Litere a-z A-Z Piese și accesorii pentru vehicule
  Cifre 0 - 9 Playere MP3
  Linia de pauză - (cod ASCII 045) Know-how
  Semnul mai mic sau mai mare < > Pistoale cu aer comprimat > 0,5 joule
  Bară oblică / Playere/recordere video
  Asterisc * Îmbrăcăminte*
  Paranteză rotundă ( ) Manuale de curs (manuale)
  Acolade { } Manivele {piese de mașini}
  Paranteză dreaptă [ ] Emailuri [lacuri]
  Două puncte : (cod ASCII 058) Servicii în legătură cu: componente, circuite electrice și electronice
  Virgulă , Făină de porumb, maltoză
  Apostrof ’ (cod ASCII 039) Mc Donald’s
  Punct și virgulă (neacceptat în greacă) ; (cod ASCII 059) Reactoare nucleare; preparate pentru formare
  Punct median (acceptat numai în greacă) · (cod ASCII 250) Καρυκεύματα· Μαγειρικά βότανα

  Notă: tabelul conține exemple de caractere acceptate

 • Raportul național de cercetare

  Pentru solicitarea unui raport național de cercetare se percepe o taxă suplimentară. Cererea dumneavoastră va fi publicată numai după ce au fost adunate și v-au fost transmise toate rapoartele de cercetare.

 • Raportul UE de cercetare

  Solicitarea unui raport UE de cercetare este gratuită. Acest raport indică cererile anterioare de înregistrare a unor mărci UE identice sau similare și înregistrările internaționale care desemnează Uniunea Europeană pentru clase identice și similare de produse și servicii.

 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.