Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Condiții pentru procedura Fast Track

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) oferă solicitanților înregistrării unei mărci posibilitatea ca cererea lor să fie prelucrată și publicată mai repede dacă îndeplinește condițiile pentru procedura Fast Track.

La primirea unei cereri adresate EUIPO, personalul nostru o examinează pentru a evalua dacă marca este valabilă. Cu cât cererea este mai complexă, cu atât durează mai mult examinarea ei de către personalul nostru. De aceea, cererile primite de EUIPO care îndeplinesc anumite condiții vor fi prelucrate mai rapid și vor ajunge mai repede în prima etapă a procedurii de înregistrare, publicarea cererii. Această procedură accelerată se numește Fast Track.


Perioada de examinare este mai scurtă cu Fast Track.

 

Care sunt avantajele procedurii?

 • Este mai rapidă. Cererea poate fi publicată în jumătate din timpul necesar pentru cererile obișnuite sau chiar mai repede.
 • Este mai sigură. Pentru ca o cerere să fie prelucrată prin procedura Fast Track, este necesar să vă selectați produsele și serviciile dintr-o bază de date numită baza de date armonizată (HDB), care conține termeni deja acceptați de EUIPO și de toate oficiile de proprietate intelectuală din Uniunea Europeană. Aceasta reduce mult eventualele nereguli, astfel încât să puteți fi sigur că faceți alegerile corecte.

Pentru mai multe informații despre standardele serviciilor noastre, consultați Carta serviciilor EUIPO pe pagina noastră despre calitate.

 

Cum pot să îndeplinesc condițiile pentru procedura Fast Track?

Există două condiții principale pentru ca cererea să fie prelucrată prin procedura Fast Track:

 • să selectați produsele și serviciile pentru care solicitați marca dintr-o bază de date cu termeni care au fost deja acceptați de EUIPO. Formularul de cerere în cinci pași este conceput pentru a vă îndruma în alegerile dumneavoastră, astfel încât cererea să poată fi prelucrată prin Fast Track;
 • să efectuați plata în avans: examinatorii noștri pot începe examinarea cererii numai după efectuarea plății. Dacă plata se efectuează imediat și nu apar nereguli în momentul depunerii sau pe parcursul examinării, cererea dumneavoastră va fi prelucrată prin Fast Track.

Dacă plătiți printr-un cont curent, rețineți că suma va fi debitată imediat din contul dumneavoastră. Dacă plătiți prin virament bancar, trebuie să faceți viramentul imediat după depunerea cererii. 

Este posibil ca unele cereri să îndeplinească condițiile procedurii Fast Track la momentul depunerii, dar ulterior să nu le mai îndeplinească. De exemplu, s-ar putea constata o neregulă, cum ar fi faptul că marca pe care doriți să o înregistrați nu are un caracter suficient de distinctiv. Dacă cererea dumneavoastră nu mai îndeplinește una dintre condițiile pentru prelucrarea prin Fast Track, veți fi înștiințat în scris.

 

Fast Track: Condițiile complete

 1. Solicitantul trebuie să aibă domiciliul în Spațiul Economic European (SEE). În caz contrar, solicitantul trebuie să numească un reprezentant valabil.
 2. Marca nu poate fi nici marcă colectivă, nici marcă de certificare.
 3. Nu solicitați o cercetare națională sau europeană în cererea dumneavoastră.
 4. În privința revendicării priorității sau seniorității:
  • nu trebuie să existe revendicări de prioritate/senioritate sau
  • dacă se revendică o prioritate/senioritate, mărcile pe care se bazează revendicarea pot fi importate din baza de date TMview pe parcursul procedurii de depunere a cererii sau
  • dacă se revendică o prioritate/senioritate, iar marca sau mărcile asociate nu există în TMview, trebuie anexat certificatul respectiv.
 5. Dacă se revendică o prioritate de expunere, prelucrarea cererii prin procedura Fast Track este încă posibilă dacă se anexează certificatul respectiv.
 6. Tipul mărcii trebuie să fie unul dintre următoarele: verbală / figurativă / tridimensională / sonoră.
 7. Dacă marca este figurativă / tridimensională, nu se mai pot face revendicări ale culorii.
 8. Dacă marca este figurativă / tridimensională / sonoră, trebuie furnizate anexele relevante și valabile.
 9. Toți termenii din lista de produse și servicii trebuie selectați din baza de date care conține termeni deja acceptați de EUIPO.
 10. Plata trebuie efectuată printr-una din metodele de plată acceptate. În procedura Fast Track nu se acceptă însă plata prin contul curent al unei terțe părți.
 11. Cu privire la plata taxelor se aplică următoarele condiții:
  • card de credit: nicio cerință specială;
  • virament bancar: solicitantul trebuie (1) să folosească codul tranzacției de plată generat de formular și numărul mărcii pentru a identifica dosarul; (2) să facă viramentul imediat; și (3) de preferință, să facă o plată separată pentru fiecare cerere depusă;
  • în cazul titularilor de cont curent, solicitantul trebuie să selecteze Debitați acum în formularul de plată.
 12. Dacă limba în care se redactează cererea nu este una din cele cinci limbi ale EUIPO (engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă), solicitantul trebuie să accepte traducerea furnizată de EUIPO într-o a doua limbă selectată din cele cinci limbi acceptate.

Notă: plățile prin virament bancar, cu mențiunea codului corespunzător al tranzacției, trebuie să ajungă la EUIPO în termen de nouă zile de la data depunerii cererii. În caz contrar, EUIPO nu poate garanta standardele de prelucrare rapidă prin procedura Fast Track.

Imprimați condițiile complete
 

Toate referințele legate de termene sunt furnizate în scop de exemplificare și nu au caracter obligatoriu pentru Oficiu.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.