Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Produse și servicii

Cererea dumneavoastră de înregistrare a unei mărci a Uniunii Europene trebuie să conțină o reprezentare a mărcii pe care doriți să o înregistrați și o listă a produselor și/sau serviciilor vizate de marcă.

Există o serie de reguli cu privire la modul în care trebuie prezentată lista de produse și servicii:

  • Produsele și serviciile trebuie indicate cu cea mai mare precizie.
  • Acestea trebuie să se încadreze într-una din clasele cuprinse în Clasificarea de la Nisa.

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a adoptat Clasificarea de la Nisa pentru clasificarea produselor și serviciilor. Clasificarea de la Nisa împarte produsele și serviciile în 45 de categorii (sau clase).

Taxa de 850 EUR pentru depunerea unei cereri vă permite să alegeți o clasă. Pentru a doua clasă trebuie plătită o taxă suplimentară de 50 EUR, iar pentru trei sau mai multe clase va trebui să plătiți 150 EUR pe clasă.

 

Găsiți și clasificați produsele și serviciile dumneavoastră

Când depuneți o cerere de înregistrare a unei mărci folosind oricare dintre formularele noastre online, Formularul în cinci pași și Formularul complex, aveți posibilitatea de a căuta și naviga printr-o listă de produse și servicii, așa-numita Bază de date armonizată.

Această bază de date conține termeni deja acceptați de EUIPO și de toate oficiile naționale de proprietate intelectuală din Uniunea Europeană și nu numai.

Calea cea mai rapidă pentru publicarea mărcii dumneavoastră

Selectarea produselor și serviciilor din baza de date armonizată ne permite să prelucrăm mai ușor cererea dumneavoastră. De asemenea, cererea dumneavoastră ar putea îndeplini condițiile pentru Fast Track, procedura accelerată a EUIPO care permite publicarea mai rapidă a cererii.

Puteți folosi și „Generatorul de produse și servicii" pentru a vă pregăti lista înainte de depunerea cererii de înregistrare. Acesta este recomandat practicienilor profesioniști, deoarece uneori este necesară depunerea mai multor cereri în același timp.

Întocmirea prezentării produselor și serviciilor este un act de echilibru.

Gândiți în perspectivă!

Este posibil ca societatea dumneavoastră să ofere mai multe produse și servicii decât vă dați seama. Poate că acum sunteți sigur de piața pe care activați, dar gândiți-vă cum ați dori să vă dezvoltați marca în viitor. De exemplu, dacă în prezent fabricați bomboane, este posibil ca peste doi sau cinci ani să doriți să oferiți și alte produse (de exemplu, înghețată).

Fiți realist!

Revendicarea unei game largi de produse și/sau servicii poate părea un lucru tentant, însă nu uitați că, dacă nu vă utilizați marca pe toate produsele sau serviciile pentru care depuneți cererea, marca dumneavoastră UE va fi vulnerabilă la atacuri.

Dacă reduceți aria de cuprindere a prezentării dumneavoastră, reduceți și riscul de a intra în conflict cu alte mărci.

Imaginea unei stinghii în echilibru pe o piatră <b></b>ilustrează actul de echilibru al alegerii produselor și serviciilor pentru marca dumneavoastră

Dorim să vă reamintim că listele lungi de produse și/sau servicii pot avea unele dezavantaje, și anume:

  • risc mai mare de nereguli de clasificare;
  • întârzierea publicării și înregistrării mărcii UE;
  • risc mai mare de conflicte cu alte mărci (opoziții);
  • risc mai mare de anulare a unei mărci din cauza similitudinii cu o marcă anterioară sau a neutilizării tuturor produselor și/sau serviciilor înregistrate.

Rețineți: După ce depuneți cererea, nu mai puteți să aduceți completări prezentării dumneavoastră, așa că gândiți-vă bine ce produse și/sau servicii alegeți.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.