Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Asistență Căutare în bazele de date

Pentru mai multe informații despre Căutare în bazele de date, vă rugăm să consultați următoarele tematici:

   

eSearch plus

Aplicația eSearch plus vă furnizează informații detaliate despre mărci, desene sau modele industriale, titulari, reprezentanți și buletine și vă permite să efectuați căutări rapide și eficiente în bazele de date ale EUIPO.

 

Tematici

 

eSearch jurisprudență

Căutarea deciziilor Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și a hotărârilor Tribunalului, ale Curții de Justiție și ale instanțelor naționale.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă recomandăm să utilizați browserul Mozilla Firefox sau Google Chrome.

 

Subiete

Baza de date armonizată

Baza de date armonizată

Baza de date armonizată conține peste 70 000 de termeni, din care utilizatorii noștri pot selecta produsele și serviciile pentru care doresc protecție în cererile de înregistrare a mărcii. Această bază de date se utilizează în cererile online de înregistrare a mărcilor ale Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), formularul de cerere în cinci pași și formularul de cerere complex, și conține termeni acceptați deja de toate oficiile naționale de proprietate intelectuală din Uniunea Europeană (UE).

Dacă pentru produse și servicii selectați un termen din baza de date armonizată, personalul nostru îl va accepta când va examina cererea. În plus, termenul va fi deja tradus în toate celelalte limbi ale UE (cu excepția limbii irlandeze). Prin urmare, cererea dumneavoastră va fi prelucrată mai ușor, deoarece EUIPO nu trebuie să traducă termenii din selecția dumneavoastră de produse și servicii.


Există patru posibilități de accesare a bazei de date armonizată

 1. În formularul de cerere în cinci pași puteți naviga sau căuta în baza de date în pasul doi al cererii dumneavoastră, la secțiunea „Produse și servicii”.

 1. În formularul de cerere complex trebuie doar să faceți clic pe „Căutare” în secțiunea „Produse și servicii”.
Formularul de cerere complex, secțiunea „Produse și servicii”

 1. Dacă doriți să vă pregătiți lista de produse și servicii în prealabil, puteți utiliza Goods and Services Builder. Acest instrument conține termenii din baza de date armonizată și vă permite să salvați lista pentru cereri viitoare.
Generatorul de produse și servicii

 1. Puteți accesa baza de date armonizată și prin TMclass. TMclass este o bază de date internațională care conține termenii din baza de date armonizată, precum și termeni acceptați de alte țări din lume și de organizații internaționale, de exemplu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Consultarea acestei baze de date vă poate folosi la pregătirea cererii; astfel vă puteți face rapid o idee asupra mărcilor similare care există pe piața pe care doriți să activați.

Modul corect de clasificare a produselor și serviciilor dumneavoastră

TMclass 


 

Despre avantajele bazei de date armonizate

Solicitanții de mărci au și ei mult de câștigat dacă folosesc baza de date armonizată. Iată câteva dintre cele mai importante motive pentru folosirea ei:

 1. Acceptarea garantată a termenilor
  Experții în clasificare din cadrul oficiului fiecărui stat membru al UE au verificat fiecare termen din baza de date armonizată. Aceasta înseamnă că, dacă folosiți un termen din baza de date armonizată, nu există riscul de obiecții legate de clasificare pentru cererea dumneavoastră de înregistrare a unei mărci UE sau a unei mărci naționale în UE?.

 2. Termeni utilizați pe piață
  Baza de date armonizată a fost alimentată cu liste de produse și servicii depuse în cadrul unor cereri reale, ceea ce înseamnă că baza de date corespunde realității pieței. Așa cum termenii noi reflectă cele mai recente tendințe în afaceri, baza de date armonizată este revizuită permanent pentru a conține ultimele actualizări ale Clasificării de la Nisa. Utilizatorii pot contacta EUIPO sau oficiile naționale sau regionale pentru a propune noi termeni care să fie adăugați în baza de date sau termeni care să fie șterși din baza de date.

 3. Economie de timp și de resurse
  Toți termenii din baza de date armonizată sunt aprobați în prealabil, adică sunt automat acceptați de fiecare oficiu național sau regional de proprietate intelectuală din UE, precum și de EUIPO. Utilizatorii pot evita întârzierile și pot face economii financiare cu traducerile atunci când doresc să-și extindă protecția geografică, deoarece listele de produse și servicii sunt traduse automat în baza de date armonizată. Pentru utilizatorii care îndeplinesc anumite condiții, cum ar fi plata în avans, cererile pot fi publicate mai rapid prin intermediul serviciului Fast Track pentru mărci, dacă se folosesc termeni existenți în baza de date armonizată.

 4. Siguranță și predictibilitate sporite
  Structura de taxonomie folosită de baza de date armonizată le permite utilizatorilor să înțeleagă pe deplin întinderea protecției oferită de termenii generali. Taxonomia se bazează pe sistemul Clasificării de la Nisa și este concepută într-un mod simplu și accesibil, care permite utilizatorilor fără cunoștințe prealabile în domeniul sistemelor de clasificare să poată identifica în structura ierarhizată produsele și serviciile de care au nevoie. Termenii generali apar la început, fiind urmați de termeni mai detaliați (cu o descriere generală). Atunci când folosesc traducerile din baza de date armonizată pentru a se extinde geografic, utilizatorii sunt asigurați că beneficiază de aceeași întindere a protecției.

 5. Completează îndrumările privind autorizarea prealabilă
  Dacă doresc să verifice existența unor eventuale conflicte cu mărci anterioare, utilizatorii pot opta să folosească instrumentul Similarity pentru produse și servicii, prin care oficiile de proprietate intelectuală participante pot să se pronunțe cu privire la gradul de asemănare între produse și/sau servicii. Deoarece instrumentul Similarity folosește doar termeni din baza de date armonizată, utilizatorii pot obține informații mai exacte despre eventuale conflicte înainte de a se angaja în lansarea unui produs sau serviciu.

 

Pot să propun termeni noi pentru baza de date armonizată?

Baza de date armonizată este o listă dinamică de termeni, care este actualizată în mod deschis și transparent de toate oficiile participante. Dacă nu găsiți produsele și serviciile pe care le căutați, puteți propune noi termeni prin formularul de contact.


Ce cred utilizatorii noștri?

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.