Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Gestionarea, crearea și editarea termenilor în lista mea

Această secțiune este concepută pentru ca dumneavoastră să puteți gestiona și edita cu ușurință termenii din propria listă.

În stânga ecranului se află filele Acțiuni și Adăugare termeni, pe care le puteți folosi pentru a vă crea propria listă de termeni și a avea acces la Fast Track.

 • Acțiuni

  Nouă
  Faceți clic pe „Nouă” pentru a crea o nouă listă de termeni. În prima etapă trebuie să selectați limba preferată pentru lista dumneavoastră, care poate fi una din cele 23 de limbi ale UE, și să dați un nume listei.

  Descărcare
  Faceți clic pe „Descărcare” pentru a descărca lista într-un document extern de pe calculatorul dumneavoastră. Din caseta pop-up selectați formatul preferat (.txt sau .csv) pentru descărcare și locul în care doriți să vizualizați lista pe calculatorul dumneavoastră.

  Salvare
  Faceți clic pe „Salvare” pentru a salva listele selectate de produse și servicii în secțiunea dumneavoastră de administrare a utilizatorului. Rețineți că funcția de salvare automată este stabilită la 10 minute.

  De ce trebuie să fiți conectat?
  Întrucât lista dumneavoastră este salvată doar în User Area, trebuie să fiți conectat pentru a vă salva lista sau pentru a face o copie după ea.

  Sistemul vă avertizează că funcția nu este disponibilă pentru utilizatorii care nu sunt conectați cu un mesaj pop-up: „Această funcție este disponibilă numai pentru utilizatorii înregistrați. Pentru a continua, vă rugăm să vă conectați.”

  În plus, sistemul vă avertizează și despre pierderea datelor: „Vă atragem atenția că veți pierde toate informațiile din lista precedentă. Pentru a nu pierde ceea ce ați făcut, vă recomandăm să descărcați mai întâi lista actuală și apoi să o importați din nou pentru a recupera ceea ce ați făcut.”

  Creare copie
  Pentru a crea o copie după lista proprie, selectați „Creare copie”. În caseta pop-up introduceți un nume nou în câmpul „Nume nou listă”. Rețineți că pentru a crea o copie trebuie mai întâi să salvați lista.

  Traducere
  Puteți să traduceți lista proprie într-una din cele 23 de limbi ale UE. În primul rând selectați limba pe care doriți să o folosiți din lista verticală; apoi precizați locul în care doriți să salvați traducerea pe calculatorul dumneavoastră.

  Exportare către depunerea electronică
  Selectați această opțiune dacă doriți să exportați o listă de produse și servicii către depunerea electronică. Sistemul va afișa opțiunile disponibile. După ce selectați o opțiune, noua depunere electronică va extrage lista.

  Importați un fișier cu lista de produse și servicii
  Limba fișierului încărcat trebuie să fie aceeași cu cea din listă. Formatele de fișier acceptate sunt TXT, CSV și XLS.

 • Adăugare termeni

  Manual
  Această filă vă permite să adăugați manual un anumit termen în listă. Puteți să selectați clasa și să introduceți produsele, separate prin punct și virgulă (;) sau puteți să adăugați propria listă de produse și servicii selectând o clasă și copiind lista în câmpul de text.

  După ce adăugați termenii în listă sau chiar lista ca atare, faceți clic pe „OK” ca să demarați validarea.

  Căutare
  Această opțiune vă permite să introduceți termenii în caseta de căutare, să navigați prin toate produsele și serviciile existente în HDB și să vă selectați opțiunile preferate.

  Import
  Dacă ați creat deja o listă de produse și servicii și doriți să o importați, trebuie să selectați mai întâi fișierul de pe calculatorul dumneavoastră și apoi să faceți clic pe OK => Validare => Afișare listă (validată).

  La încărcarea unui fișier în aplicația Builder trebuie să luați în considerare două aspecte importante:

  1. Fișierul pe care doriți să-l încărcați trebuie să fie în aceeași limbă ca cea selectată inițial pentru crearea listei.
  2. Formatele acceptate pentru lista dumneavoastră sunt txt. sau csv. Dacă alegeți alt format, veți primi o serie de mesaje de eroare care vă vor informa că fișierele dumneavoastră nu sunt în formatul solicitat (a se vedea mai sus).

  Asistentul pentru clasele 35 și 37
  Vă puteți autogenera propriile clase 35 și 37 în mod direct, pe baza termenilor selectați anterior.

  Dacă trebuie să legați termenul de unul din aceste servicii - vânzare cu amănuntul, întreținere și reparații, instalare sau vânzare cu ridicata, acest instrument vă va ajuta să autogenerați noi termeni care sunt compatibili atât cu clasa 35, cât și cu clasa 37.

  1. Alegeți mai întâi noua clasă pe care doriți să o autogenerați și apoi selectați serviciul.
  2. Selectați clasele folosite din care doriți să începeți autogenerarea sau navigați în HDB.
   Sistemul vă va înștiința dacă clasele dumneavoastră sunt compatibile cu clasele 35 și 37.
  3. Faceți clic pe „OK” pentru a vizualiza lista generată.
 • Funcțiile aplicației Builder

  Editare termen
  Când treceți cu cursorul deasupra unui termen apare pictograma „Editare”, care poate fi realizată manual.

  Mutare termen
  Puteți schimba ordinea termenilor în lista dumneavoastră făcând clic direct pe termen și glisându-l către locul preferat.

  Vizualizare cale de acces la termen în HDB
  Utilizați această funcție pentru a vedea calea de acces la selecția dumneavoastră de produse și servicii prin intermediul taxonomiei din HDB.

  Verificare în alte baze de date
  Utilizați această opțiune pentru a verifica dacă termenul dumneavoastră există deja în alte liste sau baze de date disponibile. Rețineți că rezultatele acestei verificări sunt pur informative și că acuratețea altor surse decât cele gestionate de EUIPO nu poate fi garantată.

  Autodetectarea titlului de clasă
  În timp ce lista dumneavoastră se completează automat, sistemul poate detecta automat dacă folosiți titluri de clasă și vă va oferi termeni echivalenți fără a se pierde nimic din domeniul clasei. Puteți să acceptați sau să respingeți aceste modificări.


  Filtrare vizualizări
  Această opțiune vă ajută să lucrați la lista proprie filtrându-vă termenii în funcție de stadiul de validare (verde, portocaliu, negru și roșu).

 • Caractere valide
  Nume Caracter Exemplu
  Litere a -z A-Z Piese și accesorii pentru vehicule
  Cifre 0 - 9 Playere MP3
  Cratimă - (cod ASCII 045) Know-how tehnic
  Semnul mai mic sau mai mare < > Pistoale cu aer comprimat> 0,5 joule
  Bară oblică / Playere/recordere video
  Asterisc * Îmbrăcăminte*
  Paranteză rotundă ( ) Manuale de curs (manuale)
  Acolade { } Manivele {piese de mașini}
  Paranteză dreaptă [ ] Emailuri [lacuri]
  Două puncte : (cod ASCII 058) Servicii în legătură cu: circuite electrice și electronice, componente
  Virgulă , Făină de porumb, maltoză
  Apostrof ’ (cod ASCII 039) Mc Donald’s
  Punct și virgulă (neacceptat în greacă) ; (cod ASCII 059) Reactoare nucleare; produse de formare
  Punct median (acceptat numai în greacă) · (cod ASCII 250) Καρυκεύματα· Μαγειρικά βότανα
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.