Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Orphan Works database

 

Baza de date cu opere orfane este o bază de date unică, accesibilă publicului, care pune la dispoziția acestuia informații cu privire la operele orfane aflate în colecțiile bibliotecilor, instituțiilor de învățământ și muzeelor accesibile publicului, precum și ale arhivelor, ale instituțiilor patrimoniului cinematografic sau sonor și ale organizațiilor publice de radiodifuziune și de televiziune instituite în statele membre.

Puteți citi mai multe informații despre baza de date cu opere orfane făcând clic pe acest link. Veți găsi o broșură în limba dumneavoastră pe care o puteți consulta.

Baza de date cu opere orfane este ușor de accesat făcând clic pe următorul link.

Da, puteți consulta tutorialul pentru baza de date cu opere orfane pe portalul de învățare al EUIPO, la următorul link: Baza de date cu opere orfane - tutorial (nivel de bază). Dacă nu aveți încă un cont de utilizator, creați-vă unul aici. Pentru informații suplimentare privind crearea unui cont: „Prima oară aici?” (rețineți că informațiile de pe această pagină sunt doar în limba engleză).

Pe pagina de conectare, faceți clic pe „V-ați uitat numele de utilizator?”. Completați adresa de e-mail asociată contului dumneavoastră EUIPO și faceți clic pe „Trimitere e-mail”. Veți primi un e-mail cu numele dumneavoastră de utilizator.

Pe pagina de conectare, faceți clic pe „V-ați uitat parola?”. Introduceți numele de utilizator și faceți clic pe „Trimitere e-mail”. Veți primi un e-mail la adresa asociată contului dumneavoastră EUIPO, cu instrucțiuni privind modul de reinițializare a parolei și de activare a contului dumneavoastră EUIPO.

Ne puteți trimite un e-mail la adresa: information@euipo.europa.eu. Pentru a ne ajuta să identificăm problema, vă recomandăm insistent să menționați numele de utilizator și, eventual, să atașați o captură de ecran din care să rezulte problema sau mesajul de eroare pe care vi-l dă sistemul.

Da. Baza de date cu opere orfane este disponibilă în 24 de limbi (23 de limbi ale UE și islandeză). Puteți alege limba din colțul din stânga sus al paginii de întâmpinare a bazei de date cu opere orfane.

Pe pagina principală pentru baza de date cu opere orfane, faceți clic pe „Înregistrarea organizației beneficiare”. După trimiterea formularului, se va trimite un e-mail la autoritatea națională competentă din țara dumneavoastră, care va valida informațiile în baza de date cu opere orfane. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că o organizație beneficiară poate înregistra mai mulți utilizatori.

Da. Pe pagina de întâmpinare a bazei de date cu opere orfane, puteți utiliza opțiunea Căutare avansată. În secțiunea „Informații referitoare la organizația beneficiară” se află opțiuni de căutare după numele și țara organizației beneficiare.

Acest lucru este posibil prin accesarea înregistrărilor vizate și prin actualizarea (editarea) secțiunii „Informații despre titularul drepturilor”. Pentru a identifica înregistrările care trebuie actualizate, vă recomandăm să utilizați opțiunea „Căutare avansată”de pe pagina de întâmpinare a bazei de date. După ce ați identificat înregistrarea (înregistrările) vizată(e), faceți clic pe „Editare operă orfană” pentru înregistrarea dorită și accesați secțiunea „Informații despre titularul drepturilor” (de la rubrica „Informații detaliate despre opera orfană” pentru opere principale sau la rubrica „Opere integrate sau încorporate” pentru opere integrate). Vă rugăm să actualizați numele titularului drepturilor făcând clic pe „Editare” și verificând caseta „Identificat și localizat”. După actualizarea înregistrării, autoritatea națională competentă va fi informată că există o înregistrare actualizată care trebuie transmisă. Pentru informații mai detaliate, consultați „Revendicarea schimbării de statut” din secțiunea Baza de date pentru opere orfane - tutorial.

Site-ul nostru folosește module cookie pentru a consolida funcționalitățile tehnice care facilitează utilizarea sa. De asemenea, folosește și analize. Faceți clic pentru mai multe informații