Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Căutarea pe bază de imagini în eSearch plus

Căutarea de imagini
 

 

Caracteristici și avantaje:

camera_search_image

eSearch plus folosește tehnologia de recunoaștere a imaginilor pentru a găsi mărci și desene sau modele industriale cu o imagine similară. Sistemul de căutare analizează mai degrabă culorile, formele și texturile decât cuvintele-cheie ca în sistemele de căutare clasice pe bază de text.

Sistemul permite încărcarea unei imagini pentru căutarea de mărci și a cel mult 7 imagini deodată pentru căutarea de desene sau modele industriale. Formatele acceptate sunt JPG, PNG, GIF și TIFF.

camera_search_image

Mai inteligentă și mai relevantă

Algoritmii pentru căutarea de imagini oferă rezultate mai complete și mai bune în eSearch plus.

camera_search_image

Căutarea este mai ușoară

Nu este nevoie să descrieți în cuvinte ceea ce vedeți: eSearch plus va găsi cu precizie imagini similare. Acesta identifică și sugerează automat codurile probabile conținute în imaginile mărcilor, conform Clasificării de la Viena, precum și clasele probabile conținute în imaginile desenelor sau modelelor industriale, potrivit Clasificării de la Locarno.

camera_search_image

Rapoarte de căutare îmbunătățite

Selectați rezultate de pe diferite pagini pentru a genera un singur raport de căutare în format Excel, cu o limită extinsă de o mie de rezultate.

camera_search_image

Un nou instrument de selecție tip lasou

Selectați o anumită zonă a unei imagini pentru a efectua o căutare de înaltă precizie în eSearch plus.

camera_search_image

Rafinați căutarea adăugând criteriul clasificării

Combinați căutarea dumneavoastră de imagini cu Clasificările de la Viena și Nisa. Disponibilă pentru căutarea avansată.

camera_search_image

Combinați cu alte criterii de căutare

De exemplu numele mărcii, tipul mărcii sau data depunerii cererii de marcă, etc.

 

 

Sfaturi și trucuri pentru optimizarea căutărilor pe bază de imagini:

  1. Calitatea imaginilor încărcate poate afecta rezultatele considerabil. Se recomandă să se încarce imagini cu fundal neutru. Umbrele, zgomotul și orice alte elemente ar putea afecta obținerea celor mai bune rezultate posibile ale căutării pentru imaginea (imaginile) mărcii sau a desenului sau modelului industrial.


  2. Pentru a avea mai multe șanse de a obține rezultate precise, asigurați-vă că ajustați cadrul de selectare la partea specifică pe care doriți să o căutați.


  3. Când efectuați o căutare printre desene sau modele industriale, o bună practică constă în a încărca mai multe vederi ale aceluiași desen sau model pentru a avea mai multe șanse de a obține rezultate precise.


  4. Pentru optimizarea rezultatelor obținute, se recomandă să se utilizeze diferite tipuri de reprezentare pentru efectuarea căutărilor, de exemplu imagini, schițe etc. În general sistemul va afișa rezultatele care reflectă tipul de reprezentare încărcat printre primele rezultate. Dacă încărcați o fotografie, sistemul va afișa în principal fotografii printre primele rezultate.


  5. Când efectuați o căutare printre desene sau modele industriale, evitați să încărcați forme comune și simple cum ar fi cercuri. Acest lucru va reduce probabilitatea de a obține rezultate irelevante (zgomot) deoarece desenele sau modelele de acest tip sunt frecvente.

 

Tematici

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.