Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Formularul de cerere complex

Formularul de cerere complex este destinat cererilor mai elaborate. Acest formular trebuie folosit când depuneți propria indicație de produs, când folosiți ca model pentru cererea dvs. un desen/model existent, când revendicați prioritate fără documentația justificativă sau când plătiți prin virament bancar. Pentru a depune cerere de desen/model trebuie să fiți utilizator înregistrat. Dacă nu sunteți înregistrat, trebuie să vă înregistrați.

Pentru a accesa formularul de cerere complex, navigați pe site-ul OAPI urmând una dintre căile următoare:

  1. „Desene sau modele industriale" > „Înregistrați-vă desenul sau modelul industrial — Rapid și ușor" > „Depuneți cererea online", apoi alegeți tipul cererii: „Formular de cerere complex" și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".
  2. „Desene sau modele industriale" > „Modalitatea de înregistrare" > „Depuneți cererea acum", apoi selectați tipul cererii „Formular de cerere complex" și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".
  3. „Home" > „Servicii online" > „Depuneți o cerere de înregistrare a unui desen sau model industrial — Formular de cerere complex" și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".

Cererile de înregistrare a unui DMIC pentru solicitanții din afara UE
Puteți depune o cerere de înregistrare a unui DMIC și dacă aveți reședința în afara Uniunii Europene, dar în acest caz trebuie să desemnați un reprezentant.

Pentru informații despre modul în care examinăm cererile de înregistrare a unui desen sau model industrial, vă invităm să citiți ghidurile OAPI.

 

Începeți să completați cererea

  • Număr de referință al solicitantului

    Referința trebuie să conțină maximum 30 de caractere alfanumerice, utilizând alfabetul latin: a-z, A-Z, 0-9 și simboluri. Nu utilizați spații.

    Dacă pe viitor veți avea întrebări privind desenul sau modelul dvs. industrial, vă rugăm să menționați numărul cererii DMIC alocat de Oficiu.

  • Utilizați ca șablon datele unui DMIC existent

    Introduceți numărul de identificare al desenului/modelului anterior, parțial sau integral — se va afișa o listă de desene/modele existente — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Importare". Dacă alegeți opțiunea de a importa un desen/model drept șablon, se va accelera procesul de depunere, deoarece câmpurile cererii se vor completa cu date. Puteți să editați diferitele secțiuni, completându-le cu datele noului dvs. DMIC.

  • Informații referitoare la reprezentant (mandatar)

    Există două modalități de adăugare a unui reprezentant.

    Adăugarea unui reprezentant existent
    Introduceți numele reprezentantului — se va afișa o listă a reprezentanților existenți — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Import". Se vor afișa datele reprezentantului; faceți clic pe „Adăugare" pentru a continua.

    Adăugarea unui reprezentant nou

    1. Faceți clic pe butonul „Creare element nou" și introduceți datele manual.
    2. Selectați tipul reprezentantului din meniul vertical.
    3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc *).
    4. Faceți clic pe butonul „Adăugare" pentru a continua.

    Prin selectarea opțiunii „Reprezentantul angajaților", va deveni vizibilă caseta „Legături economice". Dacă o bifați, va trebui să completați încă două câmpuri, unul în care va trebui să descrieți tipul legăturii economice pe care o aveți cu solicitantul (de exemplu, angajat sau partener de afaceri) și unul în care va trebui să introduceți numele angajatorului dvs. Angajații care acționează în numele unor persoane fizice sau juridice trebuie să depună o împuternicire semnată pentru a fi introdusă în dosare.

  • Informații despre solicitant

    Există două modalități de adăugare a unui solicitant.

    Adăugarea unui solicitant existent
    Introduceți numele solicitantului — se va afișa o listă a solicitanților existenți — alegeți-l pe cel dorit și faceți clic pe „Import". Se vor afișa datele solicitantului; faceți clic pe butonul „Adăugare" pentru a continua.

    Adăugarea unui solicitant nou

    1. Faceți clic pe butonul „Creare element nou" și introduceți datele manual.
    2. Selectați tipul solicitantului din meniul vertical.
    3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu un asterisc *).
    4. Faceți clic pe butonul „Adăugare" pentru a continua.
  • Limbi

    Prima limbă
    Selectați limba pe care doriți să o folosiți pentru cerere (prima limbă) din lista verticală; aceasta poate fi oricare dintre cele 23 de limbi ale UE.

    A doua limbă
    Trebuie să selectați o a doua limbă dintre cele cinci limbi de lucru ale Oficiului (ES, DE, EN, FR și IT). Aceasta trebuie să fie diferită de prima limbă selectată. Vă atragem atenția că desenul sau modelul dumneavoastră industrial poate fi contestat în această a doua limbă.

    Dacă doriți să primiți corespondența oficială în cea de a doua limbă aleasă, bifați caseta corespunzătoare.

 

Adăugați o reprezentare a desenului/modelului

  • Informații privind desenele/modelele

    Puteți adăuga reprezentări ale desenului/modelului în două moduri:

    • prin adăugare de imagini (format JPEG);
    • prin adăugarea unei reprezentări dinamice tridimensionale și a unor reprezentări statice obținute cu ajutorul reprezentării 3D.

    Imaginile
    Utilizați funcția de glisare și fixare sau răsfoiți fișierele din calculatorul dvs. pentru a încărca imagini ale desenului/modelului. Puteți încărca până la șapte imagini protejate și până la trei imagini neprotejate.

    Nu puteți încărca reprezentări neprotejate decât după ce ați încărcat șapte reprezentări protejate.

    Cerințe privind reprezentările:

    • mărimea imaginii 2 MB;
    • format JPEG;
    • RGB, CMYK (care va fi convertit în RGB, posibil cu afectarea culorilor), tonuri de gri, alb-negru sau modele de culoare. Pentru a evita conversia automată a culorilor și pentru a păstra fidelitatea lor pe ecran, se recomandă mai degrabă utilizarea imaginilor RGB, decât a celor CMYK. încărcarea vederilor dinamice 3D ȘI a altor vederi statice este restricționată;
    • rezoluția de imprimare: min. 72, max. 300 DPI;
    • mărimea maximă a imaginii: 5 000 x 5 000 pixeli;
    • imaginile progresive JPEG vor fi convertite în imagini de bază.

    Cerințe privind fișierele atașate (aferente revendicărilor de prioritate, priorităților de expunere, împuternicirilor generale pentru reprezentanții de tip angajat):

    • format PDF;
    • format JPEG.

    Specificații
    Vederea trebuie să fie reprodusă pe fundal neutru, iar calitatea ei să permită identificarea clară a tuturor detaliilor aspectului pentru care se solicită protecție, precum și micșorarea sau mărirea vederii în scopul înscrierii în Registru și a publicării directe în Buletinul desenelor și modelelor industriale comunitare.

    Reprezentarea desenului sau modelului trebuie să nu conțină niciun fel de texte explicative, cuvinte sau simboluri și să nu fie numerotată.

    Motive cu suprafață repetitivă: Dacă cererea de înregistrare se referă la un desen/model care constă într-un motiv cu suprafață repetitivă, reprezentarea trebuie să prezinte motivul în întregime și o parte suficientă din suprafața repetitivă.

    Caractere tipografice: Dacă cererea de înregistrare se referă la un desen/model care constă într-un tip de caractere tipografice, reprezentarea se compune din înșiruirea tuturor literelor alfabetului, majuscule și minuscule, după caz, și a tuturor cifrelor arabe, precum și dintr-un text de cinci rânduri redactat cu aceste caractere, toate având dimensiunea de 16 puncte tipografice.

    Vă recomandăm să acordați o atenție deosebită acestor specificații. Practica a dovedit că nerespectarea lor este unul dintre cele mai frecvente motive ale deficiențelor constatate de Oficiu, ceea ce duce inevitabil la muncă suplimentară și la o pierdere de timp considerabilă pentru utilizatori.

    Utilizarea altor elemente pentru a ajuta la identificarea caracteristicilor desenului sau modelului industrial
    Reprezentarea desenului sau modelului industrial ar trebui să se limiteze la caracteristicile pentru care se solicită protecție. Totuși, ea poate să cuprindă și alte elemente, care să ajute la identificarea acestor caracteristici. Revine în sarcina solicitantului să utilizeze, de exemplu, linii punctate și linii de demarcație astfel încât să clarifice caracteristicile pentru care solicită protecție.

    Dacă doriți să scoateți în evidență o anumită parte a desenului sau modelului industrial, pentru a arăta fie că revendicați doar acea parte, fie că nu o revendicați în mod intenționat, puteți utiliza una dintre următoarele opțiuni:

    • linii întrerupte pentru a indica elementele pentru care nu solicitați protecție;

    • linii de demarcație pentru a evidenția caracteristicile pentru care doriți să obțineți protecție;

    • nuanțarea și estomparea unor culori pentru a exclude o serie de caracteristici din sfera protecției;

    • separații pentru a arăta că nu se revendică lungimea exactă a desenului sau modelului.

    Reprezentarea desenului sau modelului trebuie să nu conțină alte texte explicative, cuvinte sau simboluri.

    Care sunt principalele avantaje ale utilizării imaginilor neprotejate?

    • Se consideră că acestea sunt depuse odată cu cererea, ceea ce înseamnă că pot fi incluse într-o revendicare a priorității în cadrul unei cereri formulate ulterior.
    • Pot fi utilizate pentru a explica desenul sau modelul, ceea ce poate fi de ajutor examinatorului la evaluarea imaginilor protejate.
    • Solicitantul își poate reexamina imaginile după încărcarea lor și poate schimba vederile protejate și neprotejate între ele.

    Notă: Vederile neprotejate vor fi disponibile în eSearch exclusiv pentru titularii desenelor sau modelelor respective.

    Vederile dinamice tridimensionale (vederile dinamice 3D)
    La depunerea electronică a cererii de înregistrare a unui DMIC se acceptă un nou tip de vedere, ca instrument pentru obținerea de imagini direct în cerere: vederile dinamice 3D. Dacă încărcați din calculatorul dvs. o vedere dinamică 3D în format OBJ, STL sau X3D, veți putea obține vederi statice care vor deveni imagini protejate sau neprotejate ale desenului sau modelului.

    Vederile dinamice în 3D simulează perspective tridimensionale în 2D (ecranul), deoarece puteți manipula vederea (deplasând-o, mărind-o sau micșorând-o) pentru a o privi din diferite perspective. Vederile captate ale acesteia nu pot fi manipulate (vederi statice) și vor fi adăugate la formular ca vederi ale desenului sau modelului respectiv.

    Utilizați funcția de glisare și fixare sau răsfoiți fișierele din calculator pentru a încărca vederi dinamice 3D ale desenului sau modelului.

    Vederile dinamice 3D — specificații tehnice
    După ce ați încărcat vederea dinamică 3D în cererea de înregistrare a DMIC, aceasta va fi afișată prezentând următoarele caracteristici tehnice:

    • fundal gri în degrade;
    • vederea dinamică 3D este afișată cu culoare albă;
    • se pot încărca vederi dinamice 3D cu oricare din următoarele trei formate: OBJ, STL sau X3D;
    • mărimea maximă a fișierelor atașate pentru modele 3D -OBJ, STL, X3D- (pentru vederi de desene sau modele industriale): 20MB;
    • vederile statice obținute cu ajutorul vederii dinamice 3D vor fi monocrome (în alb și negru);
    • nuanțare: evidențierea vederii dinamice 3D cu o sursă de lumină din unghiul de perspectivă al utilizatorului;
    • mărimea în pixeli este de 490 x 315 și nu se modifică. În chenar, utilizatorii pot vedea că zona disponibilă pentru vederea dinamică 3D rămâne neschimbată chiar și la mărirea sau micșorarea browserului;
    • dacă se utilizează opțiunea de vedere dinamică 3D, toate vederile statice trebuie să provină de la vederea 3D.

    Notă: Fișierele de tip X3D nu sunt compatibile cu Internet Explorer 10 sau versiunile anterioare.

    Notă: Desenele sau modelele care cuprind sau constau în ornamentații de suprafață ar trebui prezentate fără a utiliza vederi dinamice 3D.

    Notă: Fișierele STL binare nu sunt acceptate. Puteți converti fișierele STL binare în fișiere STL standard folosind instrumente de conversie.

    Care sunt principalele avantaje ale utilizării vederilor dinamice 3D?

    • După publicare, desenul sau modelul va apărea în eSearch și va fi disponibil nu doar pentru examinatori, ci pentru toți cei interesați, precum părți terțe și judecători.
    • Va fi clar faptul că imaginile statice provin de la un singur desen sau model industrial.
    • Vor fi mai ușor de înțeles legăturile dintre diferitele vederi statice.
    • Se va reduce foarte mult riscul ca reprezentarea desenului sau modelului să prezinte deficiențe, ceea ce este în beneficiul solicitanților și al Oficiului.

    Cum se mișcă o vedere dinamică 3D?
    Cu ajutorul vederii 3D, puteți să vă prezentați desenul sau modelul din diferite unghiuri de vizualizare.

    Mișcarea unei vederi dinamice 3D
    Utilizați săgețile de pe tastatură (stânga, dreapta, sus, jos) și/sau funcția zoom.

    Comenzi de la tastatură
     

    De asemenea, puteți să utilizați mouse-ul făcând clic pe vedere.

    Vedere dinamică a modelului 3D
     

    Pentru a schimba mai ușor unghiul de vizualizare, utilizați opțiunea „Comenzi de bază de la tastatură" și selectați una dintre perspective.

    Comenzi de bază de la tastatură
     

    Crearea de imagini ale vederii dorite
    Există două modalități.

    Butonul „Creare vedere din acest unghi de vizualizare
    Unghi de vizualizare Butonul „Creare vederi predefinite
    Vederi predefinite
    • După selectarea unei perspective din vederea dinamică 3D, faceți clic pe butonul „Creare vedere din acest unghi de vizualizare". Imaginea va fi afișată ca în exemplul de mai jos.



    •  
    • Faceți clic pe butonul „Creare vederi predefinite", care va crea în mod automat toate cele șapte vederi aferente comenzilor de bază de la tastatură. Vor fi afișate imaginile de mai jos.



    •  

    Puteți crea până la șapte imagini protejate și puteți utiliza funcția pentru a mai crea încă trei imagini neprotejate.

    Mutarea, eliminarea și deschiderea unei imagini
    Faceți clic pe pictograma „Mutare" Pictograma „Mutare de pe imagine pentru a modifica ordinea reprezentărilor desenului/modelului și pentru a transforma imaginile neprotejate în imagini protejate.

    Faceți clic pe pictograma „Eliminare" Pictograma „Eliminare de pe imagine pentru a șterge vederea desenului sau modelului.

    Faceți clic pe imaginea încărcată pentru a o deschide în mărime completă.

 

Alegeți indicația produsului

  • Indicațiile produsului/Clasificarea de la Locarno

    Indicația produsului
    Va trebui să adăugați o indicație a produsului. Aceasta nu va influența sfera de protecție a desenului sau modelului industrial comunitar înregistrat, dar este necesară din motive juridice. Vă recomandăm să alegeți indicația produsului din lista de produse Eurolocarno. În caz contrar, înregistrarea desenului sau modelului dvs. poate fi întârziată deoarece este necesară traducerea termenilor.

    Va trebui să furnizați o indicație a produsului pentru fiecare desen sau model pentru care depuneți o cerere de înregistrare.

    Dacă hotărâți să nu folosiți lista de produse Eurolocarno, indicația pe care o furnizați trebuie formulată astfel încât să indice clar natura produsului/produselor.

    Clasificarea
    Dacă folosiți lista de produse Eurolocarno, veți observa automat cărei clase îi aparține produsul.

    Dacă folosiți propria indicație a produsului, puteți indica și clasa acestuia urmărind clasificarea internațională a desenelor și modelelor industriale (clasificarea de la Locarno). În cazul cererilor multiple, produsele în care se intenționează să se încorporeze sau cărora se intenționează să li se aplice desenele sau modelele trebuie să aparțină aceleiași clase din listă (cu excepția ornamentației).

  • Cum pot să adaug o indicație a produsului?

    Înainte de a explica modalitatea de adăugare a unei indicații a produsului, trebuie știut că:

    • se pot introduce cel mult cinci termeni pentru fiecare desen sau model;
    • într-o cerere multiplă, toți termenii trebuie să aparțină aceleiași clase, cu excepția clasei 32, care poate fi adăugată suplimentar (acest fapt se datorează includerii ornamentației în clasa 32).

    Indicația produsului și clasa Locarno pot fi adăugate în trei moduri:

    1. Introduceți denumirea produsului reprezentat de desen sau model și faceți clic pe butonul „Adăugare": termenul se va completa automat și va fi verificat în clasificarea de la Locarno.

      Clasificarea de la Locarno
       

      Dacă indicația produsului apare în casetă cu chenar verde, înseamnă că termenul a fost validat corect. Codurile clasei și subclasei vor fi afișate automat în coloana din stânga, „Clasa de la Locarno".

      Termeni din clasificarea de la Locarno
       
    2. Dacă faceți clic pe butonul „Browse", întreaga listă a indicațiilor produselor din baza de date Eurolocarno va fi afișată într-o fereastră modală.

      Clasificarea de la Locarno

      Selectați indicația produsului
       

      Acest instrument vă ajută să selectați indicațiile corecte ale produsului, inclusiv clasele și subclasele. Trebuie să introduceți indicația produsului în bara de căutare și să faceți clic pe butonul „Căutare" sau să căutați după clasă/subclasă.

      Căutarea indicației produsului
       

      Se vor afișa toate rezultatele căutării, împreună cu numărul de identificare al claselor și subclaselor aferente. Bifați caseta din stânga listei de rezultate pentru a selecta indicația corectă a produsului. După finalizarea selecției, puteți revizui întreaga listă făcând clic pe butonul „Vizualizare selecție proprie" sau pe butonul „Următorul". Apoi faceți clic pe butonul „Continuare" pentru a finaliza procesul de selecție și a adăuga termenii în cererea de înregistrare a desenului sau modelului.

      Dacă termenul a fost validat, în casetele cu chenar verde va fi afișată indicația corectă a produsului, iar codurile clasei și subclasei vor apărea automat în coloana din stânga, „Clasa de la Locarno".

      Lista termenilor validați
       
    3. „Introduc termenii mei". Această opțiune vă permite să adăugați propria listă de indicații ale produsului. Menționarea codului clasei și subclasei din clasificarea de la Locarno pentru fiecare indicație a produsului este opțională.

      Notă: Toate indicațiile produsului trebuie despărțite prin punct și virgulă.

      Opțiunea de adăugare a propriei liste de indicații ale produsului
       

      Dacă termenul a fost validat, în casetele cu chenar verde va fi afișată indicația corectă a produsului, iar codurile clasei și subclasei vor apărea automat în coloana din stânga, „Clasificarea de la Locarno".

      Indicațiile în așteptare, care trebuie validate de un examinator, vor fi încadrate de o linie punctată roșie.

      Faceți clic pe pictogramele din bara cu acțiuni posibile pentru a edita sau a elimina un termen.

      Validarea termenilor
  • Amânare și descriere

    Amânarea
    La depunerea cererii de înregistrare a unui desen sau model, puteți solicita amânarea publicării pentru o perioadă de maximum 30 de luni. În acest fel, desenul/modelul poate fi ținut confidențial până când sunteți pregătit să-l divulgați.

    Pentru a publica un desen sau model după expirarea perioadei de amânare, trebuie să plătiți taxele de publicare respective. Altă posibilitate este să plătiți taxa de publicare la depunerea cererii, odată cu taxa de amânare. Dacă însă, în cele din urmă hotărâți să nu publicați desenul/modelul, taxa de publicare nu se restituie.

    Dacă hotărâți să nu publicați desenul/modelul și nu ați plătit taxa de publicare, înregistrarea va expira la sfârșitul perioadei de amânare de 30 de luni.

    Cum se poate opri amânarea publicării unui desen/model?
    Puteți opri amânarea oricând, din User Area.

    Dacă doriți să opriți amânarea publicării unui DMC, navigați pe site în felul următor:

    1. Intrați în User Area și faceți clic pe „Tabloul de bord”.
    2. Faceți clic pe „DMC-uri confidențiale” și selectați DMC-ul respectiv. După ce îl selectați, veți fi redirecționat în eSearch.

      Amânarea
       
    3. În secțiunea a doua din eSearch intitulată „Acțiuni și comunicări”, faceți clic pe butonul „RCD”.
    4. În secțiunea „Examinare”, faceți clic pe „Publicare desen/model amânat”.

      Amânarea
       
    5. Completați formularul.
    6. Pentru a depune cererea, faceți clic pe „Confirmare”. EUIPO va primi și va prelucra cererea. S-ar putea să dureze câteva minute până când noua comunicare intră în cutia de comunicări.

    Descrierea
    Dacă doriți, puteți adăuga o descriere a reprezentării desenului/modelului, dar este opțional.

     

    Conform articolului 1 alineatul (2) din RADMC, cererea poate conține o singură descriere pe desen/model, de maximum 100 de cuvinte, cu explicația reprezentării desenului/modelului sau a specimenului. Trebuie descrise numai caracteristicile care apar în reproducerile desenului/modelului sau specimenului. Descrierea nu poate să promoveze pretinsa noutate sau caracterul individual al desenului/modelului și nici valoarea sa tehnică.

    Cu toate acestea, dacă descrierea nu este conformă cu regulamentul, nu se ridică obiecții. Descrierea nu face obiectul examinării, dar examinatorul o poate folosi pentru a înlătura eventuale dubii. De exemplu, dacă două imagini arată cărți de joc diferite, examinatorul trebuie să ridice o obiecție, dar dacă în descriere se menționează că imaginile prezintă două fețe ale aceleiași cărți, nu se ridică obiecții.

    Notă: Descrierile nu se acceptă după data la care se depune cererea.

    Amânarea
  • Informații despre autor(i)

    Această secțiune este opțională și vă ajută să faceți legătura între desen sau model și autorul acestuia. Totuși, dacă selectați opțiunea „Creare element nou", trebuie să furnizați următoarele informații despre autor(i):

    • fie numele și prenumele autorului individual;
    • fie numele echipei de autori, după caz.
    Date privind autorii

    Adăugare autor
     

    Dacă autorului i-a fost alocat deja un număr de identificare de către Oficiu, va trebui să introduceți acest număr, iar datele autorului vor fi importate din baza de date.

    Dacă autorul a renunțat la dreptul de a i se menționa numele, bifați caseta corespunzătoare – „Renunțare".

    Renunțare
 

Revendicarea priorității

  • Doresc să revendic prioritatea

    Dacă ați mai depus o cerere pentru același desen sau model în ultimele șase luni, puteți să revendicați prioritatea făcând clic pe butonul „Adăugare prioritate":

    Introducerea numărului de prioritate sau a numărului de identificare al desenului sau modelului Informații suplimentare despre revendicarea priorității
    • selectați „Țara primei depuneri" din lista verticală;
    • introduceți numărul de prioritate sau numărul de identificare al desenului sau modelului (câmpul se va completa automat dacă în DesignView există detalii despre acesta), apoi faceți clic pe butonul „Importare"; sau
    • introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală";
    • adăugați data și numărul cererii depuse.

    Notă: În cazul în care prima cerere nu a fost depusă într-o limbă oficială a UE, trebuie să atașați o copie a traducerii.

    Revendicarea ulterioară a priorității
    Selectați caseta din dreptul butonului „Adăugare prioritate" dacă doriți să revendicați prioritatea la o dată ulterioară (în termen de maximum o lună de la data depunerii cererii).

    Revendicarea priorității la o dată ulterioară
  • Revendicarea priorității de expunere

    Revendicarea priorității de expunere în cerere
    Pentru a adăuga la cerere o revendicare a priorității de expunere, faceți clic pe butonul „Adăugare expunere". Se va deschide o nouă secțiune.

    1. Selectați denumirea expoziției din lista verticală.
    2. Adăugați data primei prezentări.
    3. Alegeți opțiunea de a atașa documentele solicitate la momentul depunerii cererii sau la o dată ulterioară (în termen de maximum trei luni de la data depunerii).
    4. Faceți clic pe butonul „+ Adăugare".
    Prioritate de expunere
     

    Revendicarea ulterioară a expunerii
    Selectați caseta din dreptul butonului „Adăugare expunere" dacă doriți să revendicați expunerea la o dată ulterioară (în termen de maximum o lună de la data depunerii cererii).

    Notă: Doar câteva expoziții, în special expoziții internaționale, se încadrează în această prevedere. Pentru informații suplimentare, consultați site-ul Bureau International des Expositions (BIE).

    Prioritate de expunere
 

Finalizarea cererii

  • Salvarea desenului sau modelului și copierea din alt desen sau model

    După introducerea tuturor informațiilor necesare referitoare la desen sau model, apăsați butonul „Salvare". Veți vedea un rezumat al informațiilor introduse și le veți putea edita.

    Informații privind desenele sau modelele
     

    Pentru a adăuga un nou desen sau model, faceți clic pe butonul „Adăugare desen sau model" sau copiați informațiile din desenul sau modelul pe care l-ați introdus deja, făcând clic pe butonul „Copiere din desen sau model". Dacă ați depus cereri pentru mai multe desene sau modele, puteți alege numărul celui din care doriți să copiați informații.

    Opțiunea de copiere din desen sau model
  • Versiuni provizorii (salvarea cererii ca proiect)
    Atunci când completați formularul de cerere, puteți memora în orice moment informațiile introduse, prin salvarea cererii ca proiect. Faceți clic pe butonul „Salvare cerere" din coloana din dreapta a cererii, reprezentat prin pictograma Pictogramă salvare . Versiunea provizorie poate fi accesată din User Area, la secțiunea „Proiecte".
  • Resetarea formularului de cerere

    Dacă doriți să reluați completarea cererii, faceți clic pe butonul „Resetare formular de cerere". Toate câmpurile completate se vor goli, iar informațiile introduse vor fi șterse.

  • Tipărirea cererii

    Puteți tipări formularul de cerere în orice moment al procesului de depunere.

  • Confirmare

    Revizuirea datelor dvs. și a celor referitoare la desen sau model
    În acest stadiu puteți vedea datele introduse în cererea pe care urmează să o depuneți; încă este posibilă modificarea acestora în secțiunea „Detalii privind desenul sau modelul" înainte de depunerea cererii.

  • Semnătură

    Prin completarea câmpurilor „Prenume și nume" și „Calitatea semnatarului" confirmați că ați verificat datele și că doriți să depuneți formularul de cerere.

    Semnătură
     

    Puteți adăuga o persoană ca semnatar suplimentar.

    Notă: Rețineți că numai persoanele fizice au drept de semnătură pe un formular de cerere.

    După ce reexaminați cererea, faceți clic pe butonul „Confirmare și plată".

    Butonul „Confirmare şi plată
     

    În fereastra de plată trebuie să selectați metoda de plată pe care doriți să o utilizați. Dacă efectuați plata prin transfer bancar, vă recomandăm să vă notați codul tranzacției, care vă va ajuta să identificați plata.

    Cererea este depusă prin apăsarea butonului „Confirmare plată" și a butonului „Continuare" din fereastra următoare.

    Butonul „Confirmare şi plată Butonul „Confirmare şi plată
  • Ce se întâmplă după depunerea formularului de cerere?

    După finalizarea procesului de înregistrare, veți primi confirmarea depunerii corecte a cererii, precum și un număr oficial de înregistrare al acesteia. De asemenea, va trebui să vă descărcați chitanța și confirmarea oficială într-un fișier PDF unic. Vă informăm că OAPI nu emite copii ale chitanțelor.

    Confirmarea depunerii corecte a cererii
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.