Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Formularul de cerere în patru pași

Cu ajutorul formularului de cerere în patru pași, puteți depune cu ușurință o cerere de înregistrare a unui desen sau model industrial comunitar, în doar patru pași, într-una din cele 23 de limbi ale UE disponibile. Formularul este conceput pentru procedura Fast Track și conține indicații integrate și opțiuni de completare automată, pentru a vă ajuta să vă înregistrați desenul sau modelul în cel mult două zile.

Pentru a accesa formularul de cerere în patru pași, navigați pe site urmând una dintre căile următoare:

 1. „Desene sau modele industriale" > „Înregistrați-vă desenul sau modelul industrial — Rapid și ușor" > „Depuneți cererea online", apoi selectați formularul de cerere în patru pași și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".
 2. „Desene sau modele industriale" > „Modalitatea de înregistrare" > „Depuneți cererea acum", apoi selectați formularul de cerere în patru pași și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".
 3. „Home" > „Servicii online" > „Depuneți o cerere de înregistrare a unui desen sau model industrial comunitar — Formular de cerere în patru pași" și faceți clic pe butonul albastru „Inițiere cerere".

Pentru informații despre modul în care examinăm cererile de înregistrare a unui desen sau model industrial, vă invităm să citiți ghidurile.


Pasul 1: Informații despre desen sau model

 • Limbi și număr de referință al solicitantului

  Prima limbă
  Prima limbă se alege pe pagina „Depuneți cererea acum", din cele 23 de limbi ale UE disponibile.

  A doua limbă
  Trebuie să selectați o a doua limbă din cele cinci limbi de lucru ale Oficiului (ES, DE, EN, FR și IT). Aceasta trebuie să fie diferită de prima limbă selectată. Rețineți că desenul sau modelul dumneavoastră industrial poate fi contestat în această a doua limbă. Dacă doriți să primiți corespondența oficială în cea de-a doua limbă aleasă, bifați caseta corespunzătoare.

  Notă: Dacă prima limbă aleasă este una din cele cinci limbi oficiale ale Oficiului, nu puteți alege opțiunea de a primi corespondența oficială în cea de-a doua limbă aleasă. Prin urmare, nu se va afișa caseta respectivă.

  Număr de referință al solicitantului
  Referința trebuie să conțină maximum 30 de caractere alfanumerice, utilizând alfabetul latin: a-z, A-Z, 0-9 și simboluri. Nu introduceți spații.

  Dacă pe viitor veți avea întrebări privind desenul sau modelul dvs. industrial, vă rugăm să menționați numărul cererii DMIC alocat de Oficiu.

 • Informații privind desenele/modelele

  Puteți adăuga vederi ale desenului/modelului în două moduri:

  • prin adăugare de imagini (format JPEG);
  • prin adăugarea unei vederi dinamice tridimensionale și a unor vederi statice obținute cu ajutorul ei.

  Imagini
  Utilizați funcția de glisare și fixare sau răsfoiți fișierele din calculatorul dvs. pentru a încărca imagini ale desenului/modelului. Puteți încărca maximum șapte imagini protejate și maximum trei imagini neprotejate.

  Nu puteți încărca vederi neprotejate decât după ce ați încărcat șapte vederi protejate.

  Cerințe privind vederile:

  • mărimea imaginii 2 MB;
  • format JPEG;
  • RGB, CMYK (care va fi convertit în RGB, posibil cu afectarea culorilor), tonuri de gri, alb-negru sau modele de culoare. Pentru a evita conversia automată a culorilor și pentru a păstra fidelitatea lor pe ecran, se recomandă mai degrabă utilizarea imaginilor RGB, decât a celor CMYK. încărcarea vederilor dinamice 3D ȘI a altor vederi statice este restricționată;
  • rezoluția de imprimare: min. 72, max. 300 DPI;
  • mărimea maximă a imaginii: 5 000 x 5 000 pixeli;
  • imaginile progresive JPEG vor fi convertite în imagini de bază.

  Cerințe privind fișierele atașate (aferente revendicărilor de prioritate, priorităților de expunere, împuternicirilor generale pentru reprezentanții de tip angajat):

  • format PDF;
  • format JPEG.

  Specificații
  Vederea trebuie să fie reprodusă pe fundal neutru, iar calitatea ei să permită identificarea clară a tuturor detaliilor aspectului pentru care se solicită protecție, precum și micșorarea sau mărirea vederii în scopul înscrierii în registru și al publicării directe în Buletinul desenelor și modelelor industriale comunitare.

  Reprezentarea desenului sau modelului trebuie să nu conțină texte explicative, cuvinte sau simboluri și să nu fie numerotată.

  Motive cu suprafață repetitivă: Dacă cererea de înregistrare se referă la un desen sau model care constă într-un motiv cu suprafață repetitivă, reprezentarea trebuie să prezinte motivul în întregime și o parte suficientă din suprafața repetitivă.

  Caractere tipografice: Dacă cererea de înregistrare se referă la un desen sau model care constă într-un tip de caractere tipografice, reprezentarea se compune din înșiruirea tuturor literelor alfabetului, majuscule și minuscule (după caz) și a tuturor cifrelor arabe, precum și dintr-un text de cinci rânduri redactat cu aceste caractere, toate cu dimensiunea de 16 puncte tipografice.

  Vă recomandăm să acordați atenție deosebită acestor specificații. Practica a dovedit că nerespectarea lor este unul din cele mai frecvente motive ale deficiențelor constatate de Oficiu, ceea ce duce inevitabil la muncă suplimentară și la o pierdere de timp considerabilă pentru utilizatori.

  Utilizarea altor elemente pentru a ajuta la identificarea caracteristicilor desenului sau modelului industrial
  Reprezentarea desenului sau modelului industrial trebuie să se limiteze la caracteristicile pentru care se solicită protecție. Ea poate să cuprindă însă și alte elemente, care să ajute la identificarea caracteristicilor pentru care se solicită protecție. Revine în sarcina solicitantului să folosească, de exemplu, linii punctate și linii de demarcație astfel încât să evidențieze caracteristicile pentru care solicită protecție.

  Dacă doriți să scoateți în evidență o anumită parte a desenului sau modelului industrial, pentru a arăta fie că revendicați doar acea parte, fie că nu o revendicați în mod intenționat, puteți utiliza una dintre următoarele opțiuni:

  • linii întrerupte pentru a indica elementele pentru care nu solicitați protecție;

  • linii de demarcație pentru a evidenția caracteristicile pentru care doriți să obțineți protecție;

  • nuanțarea și estomparea unor culori pentru a exclude o serie de caracteristici din sfera protecției;

  • separații pentru a arăta că nu se revendică lungimea exactă a desenului sau modelului.

  Vederile desenului sau modelului industrial nu trebuie să conțină alte texte explicative, cuvinte sau simboluri.

  Care sunt principalele avantaje ale utilizării de imagini neprotejate?

  • Se consideră că acestea sunt depuse odată cu cererea, ceea ce înseamnă că pot fi incluse într-o revendicare a priorității într-o cerere ulterioară.
  • Pot fi utilizate pentru a explica desenul sau modelul, ceea ce poate fi de ajutor examinatorului la evaluarea imaginilor protejate.
  • Solicitantul își poate reexamina imaginile după încărcarea lor și poate schimba vederile protejate și neprotejate între ele.

  Notă: Vederile neprotejate vor fi disponibile în eSearch numai pentru titularii desenelor sau modelelor respective.

  Vederile dinamice tridimensionale (vederile dinamice 3D)
  La depunerea electronică a cererii de înregistrare a unui DMIC se acceptă un nou tip de reprezentare a vederilor, ca metodă de obținere de imagini în cerere: vederile dinamice 3D. Dacă încărcați din calculatorul dvs. o vedere dinamică 3D în format OBJ, STL sau X3D, veți putea obține vederi statice care vor deveni imagini protejate sau neprotejate ale desenului sau modelului.

  Vederile dinamice în 3D simulează perspective tridimensionale în 2D (ecranul), deoarece puteți manipula vederea (deplasând-o, mărind-o sau micșorând-o) pentru a o vedea din diferite perspective. Vederile captate din vederea 3D nu pot fi manipulate (vederi statice) și vor fi adăugate la formular ca vederi ale desenului sau modelului respectiv.

  Utilizați funcția de glisare și fixare sau răsfoiți fișierele din calculator pentru a încărca vederi dinamice 3D ale desenului sau modelului.

  Vederile dinamice 3D — specificații tehnice
  După ce încărcați vederea dinamică 3D în cererea de înregistrare a DMIC, aceasta va fi afișată cu următoarele caracteristici tehnice:

  • fundal gri în degrade;
  • vederea dinamică 3D este afișată cu culoare albă;
  • se pot încărca vederi dinamice 3D într-unul din următoarele trei formate: OBJ, STL sau X3D;
  • mărimea maximă a fișierelor atașate pentru modele 3D -OBJ, STL, X3D- (pentru vederi de desene sau modele industriale): 20MB;
  • vederile statice obținute din vederea dinamică 3D vor fi monocrome (doar în alb și negru);
  • nuanțare: evidențierea vederii dinamice 3D cu o sursă de lumină din perspectiva utilizatorului;
  • mărimea în pixeli este de 490 x 315 și nu se modifică. În chenar, utilizatorii pot vedea că zona disponibilă pentru vederea dinamică 3D rămâne neschimbată chiar și la mărirea sau micșorarea browserului;
  • dacă se utilizează opțiunea de vedere dinamică 3D, toate vederile statice trebuie să provină de la vederea 3D.

  Notă: Fișierele de tip X3D nu sunt compatibile cu Internet Explorer 10 sau versiunile anterioare.

  Notă: Desenele sau modelele care cuprind sau constau în ornamentații de suprafață trebuie prezentate fără a utiliza vederi dinamice 3D.

  Notă: Fișierele STL binare nu sunt acceptate. Puteți converti fișierele STL binare în fișiere STL standard folosind instrumente de conversie.

  Care sunt principalele avantaje ale utilizării vederilor dinamice 3D?

  • După publicare, desenul sau modelul va apărea în eSearch și va fi disponibil nu doar pentru examinatori, ci pentru toți cei interesați, precum părți terțe și judecători.
  • Va fi clar că imaginile statice provin de la un singur desen sau model industrial.
  • Vor fi mai ușor de înțeles legăturile dintre diferitele vederi statice.
  • Se va reduce foarte mult riscul ca reprezentarea desenului sau modelului să prezinte deficiențe, ceea ce este în beneficiul solicitanților și al Oficiului.

  Cum se mișcă o vedere dinamică 3D?
  Cu ajutorul unei vederi dinamice în 3D, puteți să vă prezentați desenul sau modelul din diferite unghiuri de vizualizare.

  Mișcarea unei vederi dinamice 3D
  Utilizați săgețile de pe tastatură (stânga, dreapta, sus, jos) și/sau funcția zoom.

  Comenzi de la tastatură

  De asemenea, puteți să utilizați mouse-ul făcând clic pe vedere.

  Vedere dinamică a modelului 3D

  Pentru a schimba mai ușor unghiul de vedere, utilizați opțiunea „Comenzi de bază de la tastatură" și selectați una dintre vederi.

  Comenzi de bază de la tastatură

  Crearea de imagini ale vederii dorite
  Există două modalități:

  Butonul Creare vedere din acest unghi
  Unghiul de vedere Butonul Creare vederi predefinite
  Vederi predefinite
  • După selectarea unei vederi din vederea dinamică 3D, faceți clic pe butonul „Creare vedere din acest unghi". Imaginea va fi afișată ca în exemplul de mai jos.


  • Faceți clic pe butonul „Creare vederi predefinite", care va crea automat toate cele șapte vederi aferente comenzilor de bază de la tastatură. Vor fi afișate imaginile de mai jos.


  Puteți crea până la șapte imagini protejate și puteți utiliza funcția pentru a mai crea încă trei imagini neprotejate.

  Mutarea, eliminarea și deschiderea unei imagini
  Faceți clic pe pictograma „Mutare" Pictograma Mutare de pe imagine pentru a modifica ordinea reprezentărilor desenului/modelului și pentru a transforma imaginile neprotejate în imagini protejate.

  Faceți clic pe pictograma „Eliminare" Pictograma Eliminare de pe imagine pentru a șterge vederea desenului sau modelului.

  Faceți clic pe imaginea încărcată pentru a o deschide în mărime maximă.

 • Indicația (indicațiile) produsului/Clasificarea de la Locarno

  Indicația produsului
  Va trebui să adăugați o indicație a produsului. Aceasta nu va influența întinderea protecției desenului sau modelului industrial comunitar înregistrat, dar este necesară din motive juridice. Indicația produsului trebuie aleasă din lista de produse Eurolocarno. Va trebui să furnizați o indicație a produsului pentru fiecare desen sau model pentru care depuneți o cerere de înregistrare.

  Clasificare
  Prin utilizarea Eurolocarno, veți putea vedea automat din ce clasă din Clasificarea de la Locarno face parte produsul.

 • Cum pot să adaug o indicație a produsului?

  Înainte de a explica modalitatea de adăugare a unei indicații a produsului, trebuie știut că:

  • se pot introduce maximum cinci termeni pentru fiecare desen sau model;
  • într-un depozit multiplu, toți termenii trebuie să facă parte din aceeași clasă, cu excepția clasei 32, care poate fi adăugată suplimentar (din cauză că ornamentația este în clasa 32).

  Indicația produsului și clasa Locarno pot fi adăugate în două moduri:

  1. Introduceți denumirea produsului reprezentat de desen sau model și faceți clic pe butonul „Adăugare": termenul se va completa automat și va fi verificat în lista de produse Eurolocarno.

   Clasificarea de la Locarno

   Dacă indicația produsului apare într-o casetă verde, înseamnă că termenii au fost validați corect. Numărul clasei și cel al subclasei se vor afișa automat în coloana din stânga, „Clasificarea de la Locarno", după cum se vede mai jos:

   Termeni din clasificarea de la Locarno
    
  2. Dacă faceți clic pe linkul „Browse", întreaga listă a indicațiilor produselor din baza de date Eurolocarno se va afișa într-o fereastră modală.

   Link pentru răsfoire

   Selectați indicația produsului

   Acest instrument vă ajută să selectați indicațiile corecte ale produsului, inclusiv clasele și subclasele. Trebuie să introduceți indicația produsului în bara de căutare și să faceți clic pe butonul „Căutare" sau să căutați după clasă/subclasă.

   Căutarea indicației produsului

   Se vor afișa toate rezultatele căutării, împreună cu numărul de identificare al claselor și subclaselor aferente. Bifați caseta din stânga listei de rezultate pentru a selecta indicația corectă a produsului. După ce terminați selecția, puteți revizui întreaga listă făcând clic pe butonul „Vizualizare selecție proprie" sau pe butonul „Înainte". Apoi faceți clic pe „Continuare" pentru a adăuga termenii în cererea de înregistrare a desenului sau modelului.

   Dacă termenul este validat, în casetele verzi se afișează indicația corectă a produsului, iar numărul clasei și cel al subclasei apar automat în coloana din stânga, „Clasificarea de la Locarno".

   Lista de termeni validați
 • Amânare și descriere

  Amânarea
  La depunerea unei cereri de înregistrare a unui desen sau model industrial comunitar, puteți solicita amânarea publicării pentru o perioadă de maximum 30 de luni. În acest fel, produsul va fi păstrat confidențial până când veți fi pregătit să-l prezentați. Dacă hotărâți să nu publicați deloc DMIC, înregistrarea va expira la sfârșitul perioadei de amânare de 30 de luni.

  Pentru a publica un desen sau model după expirarea perioadei de amânare, va trebui să plătiți taxele de publicare respective.

  Notă: Taxa de publicare poate fi plătită odată cu taxa de amânare, la depunerea cererii. Însă, dacă în cele din urmă hotărâți să nu publicați desenul sau modelul, taxa de publicare nu va fi restituită.

  Descrierea
  Opțional, puteți adăuga o descriere a reprezentării desenului sau modelului industrial.

  Articolul 1 alineatul (2) din Regulamentul privind normele de punere în aplicare a Regulamentului privind desenele sau modelele industriale comunitare prevede că cererea poate să conțină o singură descriere per desen sau model, de maximum 100 de cuvinte, în care să se explice reprezentarea desenului sau modelului sau a specimenului; descrierea trebuie să redea strict caracteristicile prezente în reproducerile desenului sau modelului ori ale specimenului; descrierea nu trebuie să promoveze pretinsa noutate sau caracterul individual al desenului sau modelului și nici valoarea sa tehnică.

  Cu toate acestea, dacă descrierea nu este conformă cu regulamentul, nu se ridică nicio obiecție. Descrierea nu face obiectul examinării, dar examinatorul o poate folosi pentru a înlătura eventualele dubii. De exemplu, dacă două imagini prezintă cărți de joc diferite, examinatorul trebuie să ridice o obiecție, dar dacă în descriere se menționează că imaginile prezintă două fețe diferite ale aceleiași cărți, nu mai trebuie ridicată obiecție.

  Notă: Descrierile prezentate după data depunerii cererii nu vor fi luate în considerare.

  Amânarea
 • Informații despre autor(i)

  Această secțiune este opțională și vă ajută să faceți legătura între desen sau model și autorul lui. Dacă selectați însă opțiunea „Creare element nou", trebuie să furnizați următoarele informații despre autor(i):

  • numele și prenumele autorului individual sau
  • numele echipei de autori, după caz.
  Date despre autor

  Adăugare autor

  Dacă Oficiul i-a alocat autorului anterior un număr de identificare, va trebui să introduceți acest număr, iar datele vor fi importate din baza de date.

  Dacă autorul a renunțat la dreptul de a i se menționa numele, bifați caseta corespunzătoare – „Renunțare".

  Renunțarea
 • Doresc să revendic prioritatea

  Dacă ați mai depus o cerere pentru același desen sau model în ultimele șase luni, puteți să revendicați prioritatea făcând clic pe butonul „Adăugare prioritate":

  Introducerea numărului de prioritate sau a numărului de identificare al desenului sau modelului Adăugarea revendicării priorității
  • selectați „Țara primei depuneri" din lista verticală;
  • introduceți numărul de prioritate sau numărul de identificare al desenului sau modelului (câmpul se completează automat dacă în DesignView există detalii despre el), apoi faceți clic pe butonul „Importare" sau
  • introduceți informațiile manual făcând clic pe butonul „Creare manuală";
  • adăugați data și numărul cererii depuse. La depunerea cererii, este obligatoriu să atașați documentele solicitate, cu excepția cazului în care țara primei cereri depuse este Oficiul.

  Notă: Dacă prima cerere nu a fost depusă într-o limbă oficială a UE, trebuie să atașați o copie a traducerii.

 • Salvarea desenului sau modelului și copierea din desen sau model

  După introducerea informațiilor necesare referitoare la desen sau model, apăsați pe butonul „Salvare". Veți vedea un rezumat al informațiilor introduse și le veți putea edita.

  Informații privind desenele/modelele

  Pentru a adăuga un nou desen sau model, faceți clic pe butonul „Adăugare desen sau model" sau copiați informațiile din desenul sau modelul pe care l-ați adăugat deja, făcând clic pe butonul „Copiere din desen sau model". Dacă ați depus deja mai multe cereri pentru desene sau modele industriale, puteți alege numărul desenului sau modelului specific de la care doriți să copiați informațiile.

  Opțiunea de copiere din desen sau model

Pasul 2: Desene sau modele similare

 • Ce este DesignView?

  DesignView este un instrument de consultare online, multilingv și ușor de utilizat. Cu ajutorul lui, orice utilizator de internet poate căuta gratuit desenele sau modelele industriale ale tuturor oficiilor participante, inclusiv EUIPO și oficiile naționale participante.

  Instrumentul oferă acces la cererile de înregistrare și la desenele sau modelele înregistrate puse la dispoziție de oficiile participante, în cadrul unei platforme unice. Fiecare oficiu este proprietar al conținutului pe care îl pune la dispoziție și răspunde de actualizarea sa zilnică.

 • Ce poate face DesignView pentru dumneavoastră?
  1. Verifică gratuit desenele sau modelele și tendințele de piață din întreaga Europă.
  2. Obține un acces facil la serviciile post-înregistrare.
  3. Ajută utilizatorii să verifice dacă desenul sau modelul lor prezintă o noutate.
  4. Ajută autoritățile vamale în procedurile de control sau judecătorii, de exemplu în litigiile dintre părți în cauze juridice și juridic-administrative.
  5. Ajută oficiile să efectueze examinări mai aprofundate, de exemplu, sau poate ajuta examinatorii să verifice drepturi de prioritate anterioare.

Pasul 3: Crearea unui cont/Conectarea

 • Crearea unui cont/Conectarea

  În acest stadiu aveți două opțiuni:

  • dacă nu aveți un cont la Oficiu, faceți clic pe butonul „Creare cont";
  • dacă sunteți titularul unui cont la Oficiu, introduceți datele dvs. și faceți clic pe butonul „Conectare".

  Datele dvs. vor fi importate în formular.

  Cererile de înregistrare a unui DMIC pentru solicitanții/societățile din afara UE
  Puteți depune o cerere de înregistrare a unui DMIC și dacă aveți reședința în afara Uniunii Europene (UE), dar în acest caz trebuie să utilizați formularul de cerere complex și să numiți un reprezentant.

 • Solicitanți și reprezentanți

  Solicitanții și/sau reprezentanții pot fi adăugați în două moduri.

  Adăugarea unui solicitant/reprezentant existent
  Introduceți numele solicitantului/reprezentantului — se va afișa o listă cu înregistrările existente — alegeți opțiunea dvs. și faceți clic pe „Importare". Se vor afișa datele solicitantului/reprezentantului; pentru a continua, trebuie să faceți clic pe butonul „Adăugare". Această metodă poate fi utilizată dacă datele au fost introduse anterior.

  Notă: Puteți adăuga un reprezentant existent numai dacă sunteți conectat ca reprezentant.

  Adăugarea unui nou solicitant

  1. Faceți clic pe butonul „Creare element nou" și introduceți datele.
  2. Selectați tipul solicitantului din meniul vertical.
  3. Completați restul formularului (câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc *).
  4. Faceți clic pe butonul „Adăugare" pentru a continua.

  Notă: Nu puteți adăuga noi reprezentanți dacă utilizați formularul de cerere în patru pași prin procedura Fast Track.

  Asociațiile
  Când depuneți o cerere în numele unei asociații, introduceți doar numărul de identificare al acesteia.

 • Versiuni provizorii (salvarea cererii ca proiect)
  Când completați formularul de cerere, puteți salva oricând informațiile introduse, salvând cererea ca versiune provizorie Faceți clic pe butonul „Salvare cerere" din coloana din dreapta a cererii, reprezentat prin pictograma Pictogramă salvare. Versiunea provizorie poate fi accesată din User Area, la secțiunea „Versiuni provizorii".
 • Resetarea formularului de cerere

  Dacă doriți să reluați completarea cererii, faceți clic pe butonul „Resetare formular de cerere". Toate câmpurile completate se vor goli, iar informațiile introduse vor fi șterse.

 • Tipărirea cererii

  Puteți tipări formularul de cerere oricând în procedura de depunere.


Pasul 4: Confirmare și plată

 • Confirmarea

  Revizuirea datelor dvs. și a celor referitoare la desen sau model
  În acest stadiu puteți vedea datele introduse în cererea pe care urmează să o depuneți; încă este posibilă modificarea lor în secțiunea „Detalii privind desenul sau modelul" înainte de depunerea cererii.

 • Semnătura

  Prin completarea câmpurilor „Prenume și nume" și „Calitatea semnatarului" confirmați că ați verificat datele și că doriți să depuneți formularul de cerere.

  Semnătura

  Puteți adăuga o persoană ca semnatar suplimentar.

  Notă: Rețineți că numai persoanele fizice au drept de semnătură pe un formular de cerere.

  După ce ați reexaminat cererea, faceți clic pe butonul „Confirmare și plată".

  Butonul Confirmare și plată

  În fereastra de plată trebuie să selectați metoda de plată pe care doriți să o utilizați.

  Notă: Opțiunea de plată prin virament bancar nu este disponibilă pentru formularul de cerere în patru pași prin procedura Fast Track.

  Cererea se depune apăsând pe butonul „Confirmare plată" și butonul „Continuare" din fereastra următoare.

  Butonul Confirmare și plată Butonul Confirmare și plată
 • Ce se întâmplă după depunerea formularului de cerere?

  După încheierea procesului de înregistrare, veți primi confirmarea faptului că cererea a fost depusă corect, precum și un număr oficial de înregistrare. De asemenea, trebuie să vă descărcați chitanța și confirmarea oficială într-un fișier PDF unic. Vă informăm că Oficiul nu emite copii ale chitanțelor.

  Confirmarea depunerii corecte a cererii
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.