Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Vložite prijavo za model

Naš program za prijavo modela vam omogoča, da s funkcijo „povleci in spusti" naložite statične in tridimenzionalne slike. Izbirate lahko med dvema elektronskima obrazcema: obrazcem za prijavo v štirih korakih z vključenimi navodili za registracijo po postopku „Fast Track" ali obrazcem za naprednejše uporabnike pri zapletenejših prijavah.

Pred vložitvijo prijave lahko preverite tudi naše nasvete in dobre prakse glede vložitve prijave za model, s čimer se boste izognili pomanjkljivostim v prijavi.


Teme

 

Pojasnilo v zvezi z obrazci

Da se boste lažje odločili, kateri obrazec najbolje ustreza vašim potrebam, si v nadaljevanju oglejte značilnosti obeh postopkov.

 
Obrazec za prijavo v štirih korakih Obrazec za naprednejše uporabnike
Prijava po postopku „Fast Track" – svoj model lahko registrirate v dveh dneh ali celo manj x
V orodju DesignView lahko preverite, ali obstajajo podobni modeli. x
Navedba izdelka iz naše podatkovne zbirke Locarno Navedba izdelka iz naše podatkovne zbirke Locarno ali predložitev svoje navedbe izdelka
Plačilo s kreditno kartico ali prek tekočega računa Plačilo s kreditno kartico, prek tekočega računa ali z bančnim nakazilom
x Druge modele lahko uporabite kot predlogo.
x Navedete lahko podatke o razstavni prednostni pravici.
x Prednostno pravico lahko označite in jo zahtevate pozneje (možnost „Zahtevaj prednostno pravico pozneje").
Če se vloži zahteva za priznanje prednostne pravice, ji je treba priložiti dokazila. Zahtevo za priznanje prednostne pravice lahko vložite, ne da bi priložili kakršne koli dokumente (možnost „Pošlji dokument pozneje").
x Uvozite in/ali ustvarite zastopnika, kadar ste prijavljeni kot prijavitelj.
Uvozite in/ali ustvarite prijavitelje ter uvozite dodatne zastopnike, kadar ste prijavljeni kot zastopnik. Uvozite in/ali ustvarite prijavitelje ter ustvarite tudi dodatne zastopnike, kadar ste prijavljeni kot zastopnik.
 

Za informacije o tem, kako preverjamo prijave modela, preberite naše Smernice.

Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj