Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Nazaj v glavni center za pomoč

Kontaktni obrazec

Za dostop do kontaktnega obrazca kliknite povezavo „Stopite v stik z nami“ v nogi domače strani. Odprla se bo nova stran. Za odprtje obrazca nato kliknite gumb Kontaktni obrazec.

Prvi razdelek kontaktnega obrazca – osebni podatki – prikazuje povzetek podatkov o imetniku/prijavitelju ali zastopniku, odvisno od vrste prijavljenega uporabnika. Za ogled vseh podrobnosti kliknite ikono „puščice“ v preglednici.

V drugem razdelku – razlogi – lahko izberete razlog, zaradi katerega želite stopiti v stik z nami. Upoštevajte, da urad EUIPO ne sprejema dopisov ali dokumentov v zvezi z določenimi spisi po e-pošti; tovrstna korespondenca mora biti vedno poslana prek vašega uporabniškega območja User Area ali po faksu, po navadni pošti ali s kurirsko dostavo. V zadnjih treh primerih vedno navedite številko vaše vložitve prijave.

 
 • Za kakšne namene se uporablja kontaktni obrazec?

  Spustni meni v razdelku „Razlogi“ vsebuje naslednje možnosti:

  Splošna poizvedba
  Za splošne informacije o uradu EUIPO, vprašanja v zvezi z vložitvijo prijav blagovne znamke EU in registriranega modela Skupnosti ter vprašanja o različnih postopkih (pristojbine, prednostna pravica, pravica starejše znamke itd.).

  Tehnične težave
  Za nujna tehnična vprašanja (elektronska vložitev prijav, ugovori, podaljšanja, uporabniško območje itd.).

  Navedite čim več informacij in po možnosti priložite tudi posnetke zaslona, ki prikazujejo sporočilo o napaki.

  Predlogi in povratne informacije
  Za pošiljanje povratnih informacij in predlogov v zvezi s postopki urada EUIPO ali njegovim spletiščem.

  Zahteva za upravni dokument urada EUIPO
  Za pridobitev upravnih dokumentov, ki jih ne morete najti na spletišču.

  Zahteva za informacije
  Za pridobitev dodatnih informacij v zvezi s posamičnim spisom.

  Uradna pritožba
  Za vložitev pritožbe glede postopkov v zvezi z blagovno znamko EU ali registriranim modelom Skupnosti.

  Imam težave pri dostopanju do svojega računa.
  Za vprašanja v zvezi s prijavo v spletišče urada EUIPO ali težave z geslom.

 • Izpolnjevanje kontaktnega obrazca

  Razlogi
  Izberite eno od možnosti s spustnega menija, vpišite ustrezno identifikacijsko številko, s pomočjo katere lahko prepoznamo vaše podjetje ali spis, nato pa izpolnite polje „Opombe“.

  Priloge lahko dodate s klikom na gumb „Prebrskaj...“, ki se nahaja pod poljem „Opombe“.

  Če želite v svoje uporabniško območje prejeti kopijo svoje poizvedbe, odkljukajte okence „Pošlji kopijo“ (na voljo samo uporabnikom, ki so predhodno zaprosili za prejemanje uradnih sporočil po elektronski pošti).

  Pri zahtevkih za pridobitev upravnih dokumentov urada EUIPO lahko izberete, kako naj vam te dokumente pošljemo. Priporočamo, da izberete možnost „Po elektronski pošti“, saj je to najhitrejši in najučinkovitejši način dostave.

  Pri zahtevkih po informacijah je na voljo okence za informacije (in povezava do podrobnejših podatkov), kjer lahko pred pošiljanjem kontaktnega obrazca preverite, ali so informacije, ki jih zahtevate, morda na voljo v podatkovnih zbirkah urada EUIPO.

  Opomba: Formalne pritožbe se ne štejejo za obvestila o pritožbi zoper odločbo urada EUIPO. Vprašanja, ki se nanašajo na odločitve preizkuševalcev urada EUIPO, je treba vložiti v obliki pritožb.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.