Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Nadzorna plošča

Na nadzorni plošči v uporabniškem območju si lahko ogledate vse vaše blagovne znamke Evropske unije, zaupne registrirane modele Skupnosti, javne registrirane modele Skupnosti in ugovore. Poleg tega lahko uredite prikaz hitrih povezav ali bližnjic do orodij, kot je eSearch plus.

Nadzorna plošča v uporabniškem območju (User Area)

Do nadzorne plošče lahko dostopate prek znaka za uporabniško območje v zgornji vrstici zaslona. Nadzorna plošča se bo odprla kot privzeta nastavitev.

Če greste s kazalcem miške čez elemente, prikazane v pogledu v obliki preglednice, se bo ob vsakem od njih pojavilo okence z dodatnimi informacijami.

V uporabniškem območju so v razdelku „Nadzorna plošča“ štirje zavihki.

 • Blagovna znamka EU

 • Zaupni registrirani model Skupnosti

 • Javni registrirani model Skupnosti

 • Ugovori

 • Pogled v obliki preglednice in prikaz podrobnosti

  Podatke o blagovnih znamkah EU ter zaupnih in javnih registriranih modelih Skupnosti si lahko ogledate v obliki preglednice (privzeta nastavitev) ali kot prikaz podrobnosti tako, da kliknete na ikoni v zgornjem desnem delu zaslona Ikoni za ogled v obliki preglednice in prikaz podrobnosti.

  Opomba: Ugovori so prikazani samo v pogledu v obliki preglednice.

  Status
  Spis (o blagovni znamki, modelu ali ugovoru) je lahko na različnih stopnjah postopka prijave. To je razvidno iz stolpca „Status“.

  V pogledu v obliki preglednice pojdite s kazalcem miške prek ikone Ikona Status, da se vam v pojavnem oknu prikažejo informacije o statusu spisa.

  V prikazu podrobnosti se status prikaže samodejno v enem od polj.

  Opomba: Ko je model objavljen, se podatki o tem pojavijo pod zavihkom „Javni registrirani model Skupnosti“. Ko je model na stopnji prijave, je mogoče podatke o njem videti pod zavihkom „Zaupni registrirani model Skupnosti“. Če je bila objava model odložena, bo imetnik oziroma zastopnik to videl med podatki o modelu v obeh zavihkih, tj. za javni in zaupni registrirani model Skupnosti (ki prikazuje omejeno število podrobnosti podatkov). Hkrati bodo drugi uporabniki videli, da je bila objava modela odložena samo v zavihku o javnih modelih Skupnosti, v katerem bodo objavljeni samo nekateri podatki.

 • Filtriranje in razvrščanje podatkov

  Podatki, ki so prikazani v pogledu v obliki preglednice, se lahko filtrirajo in razvrščajo s pomočjo privzetih funkcij s spustnega menija filtrov ali s filtri, ki so ustvarjeni v skladu z vašimi potrebami.

  Razvrščanje podatkov

  Ustvarjanje novega filtra
  Za oblikovanje novega filtra kliknite puščico za razširitev menija in izberite možnost „Ustvari nov filter“. Odprlo se bo novo okno z možnostmi, ki so na voljo. Dodatne možnosti si oglejte s klikom na ikono „+“ na seznamu, ki se bo pojavil.

  Filtriranje podatkov

  Ko ste opredelili možnosti, lahko filter shranite tako, da izberete polje „Shrani filter“ in mu dodelite ime. S klikom na gumb „Filter“ boste dokončali to opravilo.

 • Zavihek „Dejanja“

  V nadaljevanju je naveden seznam zavihkov za dejanja (in njihovih funkcij), ki so na voljo na nadzorni plošči.

  Pogled v obliki preglednice
  Za aktiviranje zavihkov za dejanja v pogledu v obliki preglednice odkljukajte eno od možnosti na levi strani preglednice.

  Zavihek „Dejanja“

  Prikaz podrobnosti
  Za aktiviranje zavihkov za dejanja v prikazu podrobnosti odkljukajte ustrezno polje na zgornjem levem delu naslovne vrstice.

  Zavihek „Dejanja“

  Dodajanje novih opomb

  • Dodaj opombo enemu elementu: kliknite ikono „Dodaj novo opombo“Ikona „Dodaj novo opombo“ na desni strani vrstice v pogledu v obliki preglednice. Opombo dodajte tako, da vnesete podatke v pojavno okno.

  • Dodaj opombo več elementom: odkljukajte možnost(-i) na levi strani vrstic v pogledu v obliki pregledniceIkona „Odkljukaj možnosti“ ali na zgornji levi strani prikaza podrobnosti in nato kliknite gumb „Uredi opombe“ znotraj zavihkov za dejanja.

   Uredite opombe znotraj razdelka za dejanja.

   Opombo dodajte tako, da vnesete podatke v pojavno okno.

  Urejanje opomb

  • Urejanje posamezne opombe:
   ko se posameznemu elementu na seznamu doda opomba, ikona poleg njega potemni Ikona „Urejanje opomb“ Kliknite na potemnjeno ikono na desni strani vrstice v pogledu v obliki preglednice. Opombo uredite tako, da vnesete podatke v pojavno okno.

  • Urejanje več opomb: odkljukajte možnost(-i) na levi strani in kliknite gumb „Uredi opombe“ znotraj zavihkov za dejanja. Opombo uredite tako, da vnesete podatke v pojavno okno.

  Podaljšanje
  Odkljukajte možnost(-i) na levi strani vrstice v pogledu v obliki preglednice ali na vrhu leve strani prikaza podrobnosti in kliknite gumb za podaljšanje znotraj zavihkov za dejanja.

  Ta funkcija bo na voljo samo za blagovne znamke in modele, ki jih je treba podaljšati.

  Zahtevek za pregled spisa
  Zahtevek za pregled spisa je mogoče vložiti samo za en spis naenkrat.

  Ko kliknete gumb „Zahtevek za pregled spisa“, boste preusmerjeni na ustrezen spletni obrazec. Odprlo se bo novo okno, od koder boste lahko vložili svoj zahtevek.

  Spremeni sklic
  Ustvarite novo lastno sklicno identifikacijsko oznako za svojo prijavo. Izberite možnost na levi strani vrstice v pogledu v obliki preglednice in kliknite gumb „Spremeni sklic“ znotraj zavihkov za dejanja. Vnesite novo sklicno identifikacijsko oznako v polje, ki ga ponudi pojavno okno. Ta funkcija ni na voljo za mednarodne registracije.

  Iskanje podobnih blagovnih znamk
  Če izberete to možnost, boste preusmerjeni na orodje TMview, v katerem lahko iščete podobne blagovne znamke.

 • Dostop do orodja eSearch plus z nadzorne plošče

  Če v pogledu v obliki preglednice kliknete kamor koli v vrstici s podatki, boste preusmerjeni na izbrani element v orodju eSearch plus.

  V prikazu podrobnosti kliknite na ime blagovne znamke oziroma modela ali povezavo „Ogled v orodju eSearch plus“, da boste preusmerjeni na izbrani element v orodju eSearch plus.

 • Dodaj gradnike

  Gumb „Dodaj gradnike“ gumb Dodaj gradnike na dnu desne strani vam omogoča, da na nadzorni plošči dodate nove gradnike za naslednje funkcije:

  • hitre povezave

  • TMview

  • eSearch plus

  • spletni obrazci

  • eSearch Case Law.

  Kliknite gumb „Dodaj gradnike“ in s spustnega menija izberite želene gradnike. Ti bodo nato vidni na dnu strani. Gradnike lahko odstranite s klikom na „x“ v naslovni vrstici.

  Portalni gradnik za hitre povezave
 • Hitre povezave

  Gradnik za hitre povezave vam omogoča, da dodate povezave k informacijam, do katerih želite zlahka dostopati, s čimer se izognete iskanju med vsemi shranjenimi podatki.

  Najprej ustvarite gradnik „Hitre povezave“ v uporabniškem območju.

  Ko je ta aktiven, lahko poiščete povezave, ki jih boste dodali. Med brskanjem po tem spletnem mestu boste med krmarjenjem na desni strani našli možnost, da dodate stran gradniku „Hitre povezave“. Predstavljen je s to ikono . Kliknite nanj in dodajte povezavo v svoj gradnik.

  Odstranitev hitre povezave

  • V gradniku za hitre povezave kliknite na gumb za urejanje, ki ga predstavlja ikona peresa .

  • Poleg vaših povezav se bo prikazal simbol „x“. S klikom nanj lahko hitro povezavo odstranite. Kliknite „Shrani“.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.