Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Podatki o podjetju in proizvodu

 


„Uporabniški račun zastopnika“ se samodejno ustvari ob prvem imenovanju zastopnika kot takega v enem od uporabniških računov njegovih strank.
 
„Uporabniški račun zastopnika“ vam bo omogočil dostop do uporabniških računov različnih strank z enim samim geslom. S svojimi strankami imate „portfelj podjetja“ in lahko vstopate v različne uporabniške račune. Ko ustvarite profil v podatkovni zbirki EDB, lahko vsak imetnik pravic izbere vašo pravno pisarno/podjetje in vas določi za svojega zakonitega zastopnika v podatkovni zbirki EDB.Trenutno imajo vsi carinski organi EU dostop do podatkovne zbirke EDB. Poleg tega imajo dostop do EDB tudi številni policijski organi, vključno z agencijama EU Europol in Evropskim uradom za boj proti goljufijam (OLAF). Število policijskih organov, ki dostopajo do tega orodja, stalno narašča.
 
Ker je pomembno, da lahko pridejo v stik z imetniki pravic, imajo vsi organi pregona, ki so registrirani v podatkovni zbirki EDB, dostop do splošnih informacij o podjetju, saj je ta del privzeto odprt.
 
Raven informacij o izdelku (Portfelj izdelkov) vsebuje podrobne in občutljive podatke o izdelkih. Ti podatki so zaščiteni s kodo PINsafe, ki jo je treba organom pregona SPOROČITI, da postane za njih vidna.
 


Odprlo se bo okno s povezavo do vseh organov pregona, ki dostopajo do podatkovne zbirke EDB, in vam ponudilo možnost, da se izrecno odločite, katerim organom pregona želite dati dostop do vnesenih podatkov o vaših izdelkih. Če želite dostop omogočiti vsem organom, ki uporabljajo podatkovno zbirko EDB, odkljukajte polje „Izberi vse“.Urad EUIPO nima dostopa do nobenih informacij, ki jih naložijo imetniki pravic. Ekipa, ki upravlja podatkovno zbirko EDB, pa ima dostop do statističnih podatkov o vsebini orodja.


Ni treba nalagati vsakega posameznega izdelka vašega podjetja. V podatkovni zbirki EDB lahko „izdelek“ zajema paleto proizvodov s podobnimi lastnostmi, ki so zaščiteni na podlagi iste PIL ter imajo podobne logistične in distribucijske kanale (to zajema „družine izdelkov“, velikosti, barvne različice izdelka, podoben videz itd.). Pod istim imenom izdelka lahko dodate različne fotografije.
 
Poleg tega lahko svoje izdelke razvrstite z uporabo polja „Kategorija“. Razvrščanje vam lahko pomaga povezati podobne izdelke in jih filtrirati v preglednici portfelja izdelkov. Takšno razvrščanje je uporabno tudi za funkcijo več izdaj, ker je mogoče posodobiti vse izdelke v določeni kategoriji.
 


Največja velikost dokumentov in slik/video posnetkov je 1,5 MB, ime pa ne sme imeti več kot 100 znakov.


Zelo pomembno je, da svoje izdelke iz portfelja izdelkov povežete s svojimi PIL, vključenimi v portfelj PIL pod zavihkom „Informacije o podjetju“ (obvezno v primeru zahteve za ukrepanje carinskih organov – AFA).
 
Zato pojdite v „Portfelj izdelkov“ in izberite ustrezni izdelek. Nato kliknite „Prikaži PIL“ v zvezi s tem izdelkom in „Izdelku dodaj nove pravice intelektualne lastnine“.Izberite povezane PIL iz vašega portfelja PIL (ki ste ga pred tem naložili v podatkovno zbirko EDB iz orodij TMview in DesignView za vaše blagovne znamke in modele) ali vnesene za druge pravice intelektualne lastnine (patenti, geografske označbe, avtorske pravice itd.).


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.