Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Registracija v podatkovno zbirko za področje kazenskega pregona (EDB)

 

Če želite zaprositi za uporabniški račun za podatkovno zbirko EDB, morate imeti veljavno PIL, registrirano v Evropski uniji (EU). PIL, ki jo izberete v vaši zahtevi za uporabniški račun, se uporablja le med postopkom registracije za avtentikacijo povpraševalca kot imetnika pravic intelektualne lastnine in zaradi pošiljanja pisma na registrirani naslov podjetja.
 
Če že imate veljavno registrirano blagovno znamko ali model (nacionalno, EU ali mednarodno) v EU, lahko za uporabniški račun zaprosite prek spletnega sistema na povezavi Podatkovne zbirke na področju kazenskega pregona – EDB.
 
Če nimate blagovne znamke ali modela, nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov: observatory.edb@euipo.europa.eu

Iz varnostnih razlogov bo imetnik PIL prek kurirja prejel dopis v fizični obliki na naslov, naveden v registru (referenčna številka je lahko navedena). Ta dopis bo vseboval kodo, ki nam jo je treba poslati po elektronski pošti na naslov observatory.edb@euipo.europa.eu. Nato vam bomo poslali povezavo do uporabniškega računa, kjer lahko določite geslo. Sledilo bo drugo pismo s kodo PINsafe za varno preverjanje avtentikacije. Ko se boste prijavili, boste potrebovali kodo PINsafe, če boste želeli vnašati informacije o izdelku.

Registracija in uporaba podatkovne zbirke EDB sta popolnoma brezplačni.
 
Urad EUIPO prek opazovalnega urada EU na podlagi Uredbe (EU) št. 386/2012 ustvarja in razvija tehnična orodja za preprečevanje in boj proti kršenju pravic intelektualne lastnine ter za razločevanje med pristnimi in ponarejenimi izdelki.Podatkovna zbirka EDB je zgrajena na dveh nivojih. Najbolj občutljive informacije so zaščitene s kodo PINsafe. Po uspešno opravljeni prijavi boste potrebovali kodo PINsafe, če boste želeli vnašati informacije o izdelku ali dostopati do informacij, ki se nanašajo na zahteve za ukrepanje carinskih organov (AFA). V polju „Portfelj izdelkov“ kliknite gumb „Odkleni operacijo“:
      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


Vedno lahko uporabljate enako kodo PINsafe. Ni treba zahtevati nove kode PINsafe vsakič, ko dostopate do orodja.
 
Koda PINsafe je sestavljena iz štirih številk. Črke, ki jih morate vnesti v drugo vrstico, morajo odgovarjati številkam vaše kode PINsafe v prvi vrstici. Navajamo primer:

 


Če je bila koda PINsafe „1386“, bi bilo treba vnesti kodo „THDB“.
 
Pozicija 1 -> T
Pozicija 3 -> H
Pozicija 8 -> D
Pozicija 6 -> B
 
Opozarjamo, da je treba vpisovati VELIKE TISKANE ČRKE.

Če ste vstopili v orodje, kode PINsafe pa niste prejeli, lahko pod sliko s številkami in črkami zahtevate novo kodo tako, da kliknete na „Zahtevaj nov PIN“.

Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj