Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Pomoč za spletne storitve

Dodatne informacije o spletnih storitvah so na voljo v okviru naslednjih tem:

Teme

 

Vložite prijavo za blagovno znamko

Z blagovno znamko Evropske unije (EUTM) si lahko z eno samo registracijo, predloženo na spletu, zajamčite izključne pravice v vseh sedanjih in prihodnjih državah članicah Evropske unije. Registracija velja deset let in jo je mogoče neomejeno podaljševati za nadaljnja obdobja desetih let. Pred vložitvijo prijave ne pozabite upoštevati našega kontrolnega seznama, da zagotovite nemoten potek prijave. 

 

Teme

Vložite prijavo za model

Naš program za prijavo modela vam omogoča, da s funkcijo „povleci in spusti" naložite statične in tridimenzionalne slike. Izbirate lahko med dvema elektronskima obrazcema: obrazcem za prijavo v štirih korakih z vključenimi navodili za registracijo po postopku „Fast Track" ali obrazcem za naprednejše uporabnike pri zapletenejših prijavah.

Pred vložitvijo prijave lahko preverite tudi naše nasvete in dobre prakse glede vložitve prijave za model, s čimer se boste izognili pomanjkljivostim v prijavi.


Teme

 

Pojasnilo v zvezi z obrazci

Da se boste lažje odločili, kateri obrazec najbolje ustreza vašim potrebam, si v nadaljevanju oglejte značilnosti obeh postopkov.

 
Obrazec za prijavo v štirih korakih Obrazec za naprednejše uporabnike
Prijava po postopku „Fast Track" – svoj model lahko registrirate v dveh dneh ali celo manj x
V orodju DesignView lahko preverite, ali obstajajo podobni modeli. x
Navedba izdelka iz naše podatkovne zbirke Locarno Navedba izdelka iz naše podatkovne zbirke Locarno ali predložitev svoje navedbe izdelka
Plačilo s kreditno kartico ali prek tekočega računa Plačilo s kreditno kartico, prek tekočega računa ali z bančnim nakazilom
x Druge modele lahko uporabite kot predlogo.
x Navedete lahko podatke o razstavni prednostni pravici.
x Prednostno pravico lahko označite in jo zahtevate pozneje (možnost „Zahtevaj prednostno pravico pozneje").
Če se vloži zahteva za priznanje prednostne pravice, ji je treba priložiti dokazila. Zahtevo za priznanje prednostne pravice lahko vložite, ne da bi priložili kakršne koli dokumente (možnost „Pošlji dokument pozneje").
x Uvozite in/ali ustvarite zastopnika, kadar ste prijavljeni kot prijavitelj.
Uvozite in/ali ustvarite prijavitelje ter uvozite dodatne zastopnike, kadar ste prijavljeni kot zastopnik. Uvozite in/ali ustvarite prijavitelje ter ustvarite tudi dodatne zastopnike, kadar ste prijavljeni kot zastopnik.
 

Za informacije o tem, kako preverjamo prijave modela, preberite naše Smernice.

Orodje za pripravo seznama blaga in storitev

Orodje za pripravo seznama blaga in storitev (Goods and Services Builder) je referenčno orodje za ustvarjanje seznamov izrazov. V tem razdelku je pojasnjeno, kako ustvariti, urediti in upravljati sezname blaga in storitev, kar vam bo ob naslednji elektronski vložitvi prijave prihranilo veliko časa in vas hkrati spodbudilo, da pogosteje uporabite usklajeno podatkovno zbirko (HDB).

 

Tematike

Druge vložitve

Za vložitev zahtevka za pregled dokumentov v zvezi s prijavo blagovne znamke Evropske unije (EUTM) ali registracijo ali prijavo registriranega modela Skupnosti (RMS), zahtevka za podaljšanje blagovne znamke EU ali registriranega modela Skupnosti ali zahtevka za vpis v register (vpisi) so pri uradu EUIPO na voljo spletni obrazci. Na spletu lahko tudi izbrišete ali imenujete zastopnika ali zahtevate konverzijo blagovne znamke EU ali mednarodne prijave. Za uporabo teh funkcij se morate prijaviti.

Za ta dejanja je treba plačati pristojbino.

 

Teme

Preverite overjene kopije

Funkcija vam omogoča, da preverite verodostojnost spletno ustvarjenih overjenih kopij.

V iskalno polje vnesite identifikacijsko kodo, ki je navedena na overjeni kopiji, in kliknite na gumb „Preveri“. Prikazal se bo izvirnik.

Opomba: Pri kodi se uporablja razlikovanje med malimi in velikimi črkami.

Ta možnost je na voljo v naslednjih primerih:

  • ko je bila prijava že objavljena;
  • v primeru obrazca za prijavo blagovne znamke EU, kadar je bila prijava blagovne znamke vložena po 1. januarju 2008;
  • v primeru potrdila o registraciji blagovne znamke EU, kadar je bilo potrdilo o registraciji izdano po 1. januarju 2001;
  • za pridobitev overjenih kopij potrdila o registraciji modela.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.