Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Orphan Works database

 

Podatkovna zbirka osirotelih del (Orphan Works Database) je enotna javno dostopna podatkovna zbirka, ki javnosti zagotavlja informacije v zvezi z osirotelimi deli, ki so shranjena v zbirkah javnih knjižnic, izobraževalnih ustanov, muzejev, arhivov, ustanov za ohranjanje filmske in avdio dediščine ter javnih radiotelevizijskih hiš s sedežem v državah članicah.

Za več informacij o podatkovni zbirki osirotelih del kliknite na to povezavo. Tam boste našli brošuro s podrobnejšimi informacijami v vašem maternem jeziku.


Podatkovna zbirka osirotelih del je na voljo na tej povezavi.


Da, navodila za podatkovno zbirko osirotelih del (Orphan Works Database) lahko najdete na portalu urada EUIPO za učenje na naslednji povezavi: navodila za podatkovno zbirko osirotelih del (osnovna raven). Če še nimate uporabniškega računa, ga ustvarite tukaj. Več informacij o odprtju računa je na voljo na tečaju O portalu za učenje EUIPO Akademija: „Ste prvič tukaj?“ (upoštevajte, da so informacije na tej strani samo v angleščini)


V prijavnem oknu kliknite na Ste pozabili uporabniško ime?. Vpišite elektronski naslov, povezan z vašim uporabniškim računom pri uradu EUIPO, in kliknite na „Pošlji elektronsko sporočilo“. Prejeli boste elektronsko sporočilo z uporabniškim imenom.


V prijavnem oknu kliknite na Ste pozabili geslo?. Vpišite uporabniško ime in kliknite na „Pošlji elektronsko sporočilo“. Na elektronski naslov, povezan z vašim računom pri uradu EUIPO, bo poslano elektronsko sporočilo z navodili za ponastavitev gesla in aktivacijo vašega računa pri uradu EUIPO.


Pošljite nam elektronsko sporočilo na: information@euipo.europa.eu. Za lažje prepoznavanje težave priporočamo, da dodate svoje uporabniško ime in, če je mogoče, posnetek zaslona, ki prikazuje težavo oziroma sporočilo o napaki, ki ste ga dobili iz sistema.


Da. Podatkovna zbirka osirotelih del (Orphan Works Database) je na voljo v 24 jezikih (23 uradnih jezikih EU in islandščini). Želeni jezik lahko izberete v levem zgornjem kotu domače strani podatkovne zbirke osirotelih del.


Na domači strani podatkovne zbirke osirotelih del (Orphan Works Database) kliknite na registracija organizacij upravičenk. Ko boste oddali obrazec, bo pristojnemu nacionalnemu organu v vaši državi poslano elektronsko sporočilo. Ta bo potrdil podatke v podatkovni zbirki osirotelih del. Upoštevajte tudi, da lahko ena sama organizacija upravičenka registrira več uporabnikov.


Da. Na domači strani podatkovne zbirke osirotelih del (Orphan Works Database) lahko uporabite možnost naprednega iskanja. V rubriki „Informacije o upravičeni organizaciji“ imate na voljo možnost iskanja po imenu organizacije upravičenke in državi.


To se opravi z dostopom do zadevne evidence in posodobitvijo (urejanjem) podatkov v razdelku „Informacije o imetniku pravic“. Priporočamo, da uporabite možnost naprednega iskanja na domači strani podatkovne zbirke, s pomočjo katere boste našli evidence, ki jih je treba posodobiti. Ko ste iskano evidenco našli, kliknite na ukaz „Uredi osirotelo delo“ v zadevni evidenci in odprite rubriko „Informacije o imetniku pravic“ (ki se nahaja v razdelku „Podrobne informacije o osirotelem delu“ za glavna dela ali v razdelku „Vsebovana ali vključena dela“ za vsa vsebovana dela). S klikom na gumb „Uredi“ posodobite podatke o imenu imetnika pravic in odkljukajte okence „Opredeljen in najden“. Ko je evidenca posodobljena, bo nacionalni pristojni organ obveščen o posodobljeni evidenci, ki jo je treba posredovati. Za več informacij si oglejte Priročnik o podatkovni zbirki osirotelih del (Orphan Works Database), poglavje „Zahteva za spremembo statusa“.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.