Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Izvedba osnovnega iskanja po slikah

 1. Kliknite na ikono fotoaparata ali v posebno polje ali povlecite in spustite svojo(-e) sliko(-e) (1, ko iščete znotraj blagovnih znamk in do 7, ko iščete znotraj modelov). Podprte so oblike zapisa datotek s priponami JPEG, PNG, GIF in TIFF, ki imajo ločljivost višjo od 100x100 slikovnih pik in z največjo velikostjo 2 MB.


 2. Ko je (so) slika(-e) naložena(-e), so na voljo naslednje možnosti:

  • za izbiro iskalnega področja slike (slik) kliknite in prilagodite pravokotnik;
  • s klikom ikone koša za smeti ali na „Spremeni sliko(-e)“ spremenite sliko(-e), ki jo (jih) želite poiskati;
  • izberite, ali želite iskati blagovne znamke, modele ali oboje. Če nalagate eno sliko, boste lahko iskali oboje; če nalagate več kot eno sliko, pa bo sistem pokazal le rezultate za modele;
  • Če želite izvesti hkratno iskanje slike in imena blagovne znamke oziroma besednih elementov modela, vnesite ustrezne znake v iskalno polje.


 3. Zdaj kliknite gumb „Išči“.

  Privzeta nastavitev pri prikazu rezultatov iskanja je, da bodo zadetki prikazani kot „Prikaz slik“, lahko pa se odločite tudi za „Prikaz podrobnosti“ in „Prikaz seznama“, poleg tega pa imate tudi možnost izbrati število prikazanih zadetkov na stran (od 5 do 100).

  Prikaz podrobnosti

  Prikaz podrobnosti

  Prikaz seznama

  Prikaz seznama

  Prikaz slik

  Prikaz slik 4. V predogledu si lahko ogledate podrobnosti o vsaki blagovni znamki ali modelu, lahko preverite vse informacije, povečate slike ali ustvarjate poročila. Pod zavihkom z rezultati iskanja modelov lahko s klikom na puščice ob strani slike brskate tudi po različnih pogledih modela, ki so na voljo.

   

  Priprava poročil: Izberite blagovne znamke ali modele, ki jih želite vključiti v svoje poročilo tako, da potrdite okence ob vsaki sliki in kliknete „Ustvari poročilo PDF“. Poročilo, ki vključuje izbrane slike, bo ustvarjeno takoj. Na voljo imate tudi možnost „Izberi vse“. S klikom na to možnost lahko izberete največ 100 blagovnih znamk, ki jih lahko vključite v poročilo.

  Več informacij o blagovni znamki ali modelu dobite tako, da lebdite nad sliko in izberete „Poglej vse informacije“.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.