Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Nastavitev opomnikov

V orodju eSearch plus lahko pod zavihkoma „Blagovne znamke“ in „Modeli“ nastavite nadzorni opomnik in opozorilni opomnik. Opozorila se lahko nastavijo iz pogleda v obliki seznama ali podrobnega pogleda.

V orodju eSearch plus lahko pod zavihkom „Blagovne znamke“ ali v uporabniškem območju na spletišču urada EUIPO nastavite tudi opozorila za domeno .eu.


 • Opozorilni opomnik

  Opozorilni opomnik je mogoče v orodju eSearch plus nastaviti pod zavihkoma o blagovnih znamkah EU in registriranih modelih Skupnosti. Opomnik temelji na merilih, ki jih prijavljeni uporabnik izbere za napredno iskanje.

  Če na primer opomnik nastavite potem, ko ste za iskanje objavljenih blagovnih znamk, ki imajo v imenu zvezo „HI“ in zajemajo blago v razredu 12, uporabili napredno iskanje in ste dobili X število rezultatov, se bo ta aktiviral, ko bo objavljena nova blagovna znamka z istimi merili (ime blagovne znamke, ki vsebuje besedo „HI“ in zajema blago iz razreda 12, itd.), saj bo število zadetkov drugačno od prvotnega.

 • Nastavitev opozorilnega opomnika

  Opozorilni opomnik lahko po izvedenem osnovnem ali naprednem iskanju nastavite iz seznama rezultatov (pogled v obliki seznama) na naslednji način:

  1. Če želite nastaviti opomnik, kliknite na ikono zvočnika Ikona opomnika, ki je prikazana v levem zgornjem kotu preglednice. Odprlo se bo novo pojavno okno.
  2. Poimenujte ga tako, da:
   • izberete ime opomnika, ki ste ga predhodno ustvarili prek spustnega seznama;
   • izberete novo ime in ga vpišete v polje za vnos besedila na desni strani.
  3. Odkljukajte polje „Prejmi opomnik po e-pošti“, če želite, da vam kopijo opomnika pošljemo tudi na vaš elektronski naslov.
  4. Kliknite gumb „Nastavi opomnik“.

  Na dnu pojavnega okna se bo pojavilo sporočilo, ko bo opomnik uspešno ustvarjen.

 • Nadzorni opomnik

  Nadzorni opomnik lahko nastavite, če želite prejemati sporočila o določenih dogodkih v zvezi z blagovnimi znamkami EU, registriranimi modeli Skupnosti in domenami .eu, ki so enake zadevnim blagovnim znamkam EU. Za aktiviranje opomnika lahko izberete najrazličnejše sprožilne parametre, npr.:

  • spremembo statusa blagovne znamke,
  • blagovno znamko, ki jo je treba podaljšati,
  • spremembo lastništva/zastopnika,
  • obdobje za ugovor, ki se bo kmalu izteklo,
  • registracijo enake domene .eu.
 • Nastavitev nadzornega opomnika

  Nadzorni opomnik lahko nastavite tako, da po izvedenem osnovnem ali naprednem iskanju izberete podorbnega pogleda blagovnih znamk ali modelov.

  1. Kliknite na gumb „Nastavi opomnik“ v desnem zgornjem kotu podrobnega pogleda.

   Odprlo se bo novo pojavno okno, v katerem lahko izberete, katera polja boste odkljukali glede na to, katere vrste sprememb blagovnih znamk EU ali registriranih modelov Skupnosti želite spremljati.

  2. Poimenujte opomnik tako, da izberete eno od možnosti:
   • izberete ime opomnika, ki ste ga predhodno ustvarili prek spustnega seznama;
   • izberete novo ime in ga vpišete v polje za vnos besedila na desni strani.
  3. Odkljukajte polje „Prejmi opomnik po e-pošti“, če želite, da vam kopijo opomnika pošljemo tudi na vaš elektronski naslov.
  4. Kliknite gumb „Nastavi opomnik“.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.