Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Sporočila

V tem razdelku boste prejemali uradna sporočila urada EUIPO.

 

Kliknite na ikono ovojniceIkona za sporočila v zavihku Sporočila v levi stranski vrstici.

V vašem uporabniškem območju so v razdelku Sporočila štirje zavihki.

 • Novo — zavihek za prejemanje novih sporočil.

 • V teku — zavihek za sporočila, ki bodo obravnavana kasneje.

 • Poslano — zavihek za uspešno poslana sporočila, ki si jih lahko ogledate tukaj.

 • Arhiv — zavihek za sporočila, ki so shranjena za prihodnjič.

Opomba: Sporočila, ki so shranjena pod zavihkoma Arhiv in Poslano, bodo samodejno izbrisana po 30 dneh. Če bi si jih radi ogledali kasneje, izberite možnost za podrobni prikaz spisa v orodju eSearch plus.

 
 • Zavihek „Dejanja“

  Spodaj so opisani zavihki za dejanja in njihove funkcije.

  Filtriraj
  Kliknite na gumb Filtriraj, če želite odpreti spustni meni. Izberite filtre, ki jih želite uporabiti, ali ustvarite nove. Če želite odstraniti filter, kliknite na ikono za koš Ikona za koš.

  Premakni
  Sporočila lahko premaknete v drug zavihek. Izberite sporočilo, ki ga želite premakniti, in nato kliknite na gumb Premakni ter izberite med možnostma V teku ali Arhiv.

  Pošlji
  Sporočila lahko pošljete ali prepošljete prejemnikom po vaši izbiri (eno sporočilo naenkrat). Kliknite okence na levi strani vrstice v preglednici, nato kliknite na gumb „Pošlji“ in izberite med možnostma „Moja naslov e‑pošte“ ali „Drug naslov e‑pošte“.

  Če izberete možnost „Moj naslov e‑pošte“, se vaš elektronski naslov samodejno izpolni.

  Če izberete možnost „Drug naslov e‑pošte“, vnesite prejemnikov elektronski naslov.

  Prenesi
  Kliknite gumb „Prenesi“ in odkljukajte izbrana sporočila, da jih stisnete v obliko ZIP.

  Drugi načini pošiljanja sporočil

  gumb

  Ta zavihek se uporablja samo takrat, kadar na spletišču urada EUIPO ni na voljo spletnega obrazca ali kadar elektronsko sporočilo Urada ne vsebuje gumba za e-odgovorgumb.

  Preden uporabite drug način pošiljanja sporočil, preverite, ali je morda želeni obrazec na voljo med spletnimi storitvami oziroma ali elektronsko sporočilo Urada vsebuje gumb za e-odgovorgumb. Za uporabo zavihka „Drugi načini pošiljanja sporočil“ je treba sprejeti tam navedene pogoje.

  Potem ko ste v zavihku „Drugi načini pošiljanja sporočil“ poslali sporočilo, boste v zavihek „Poslano“ v vašem uporabniškem območju (User Area) prejeli elektronsko potrdilo o prejemu.

  Primer sprejemljivega sporočila je denimo zahtevek za vključitev na seznam poklicnih zastopnikov v zadevah, ki se nanašajo na blagovne znamke ali modele. Tak zahtevek lahko uradu EUIPO pošljete prek zavihka „Drugi načini pošiljanja sporočil“.

 • Predogled in prenos sporočil

  Sporočila si lahko predhodno ogledate in prenesete v pojavnem oknu, ki je dostopen prek te ikone Ikona za prenos na desni strani vrstice v preglednici.

  Opomba: Za predogled datotek v obliki PDF v pojavnem oknu morate namestiti vtičnik Adobe Acrobat.

 • Pogled v orodju eSearch plus

  Kliknite ikono Ikona za ogled poleg sporočila, da odprete eSearch plus v novem zavihku.

 • Spremljate sporočila

  Kliknite ikono Ikona za ogled, da si ogledate podrobnosti glede dejanj, izvedenih v zvezi z vašimi sporočili.

 • Polje za hitro iskanje

  Kliknite na povečevalno steklo Ikona za iskanje v zgornjem desnem kotu okenca za iskanje po vaših sporočilih. Rezultati iskanja bodo prikazani samo za zavihek, ki ste ga izbrali (Novo, V teku, Poslano ali Arhiv).

 • Odgovarjanje na sporočila

  Kliknite gumb „Odgovori“ poleg sporočila Gumb za neodgovorjena sporočila. Preusmerjeni boste na podrobni prikaz spisa v orodju eSearch plus , v katerem si lahko ogledate podatke o spisu. Na voljo so različne možnosti odgovora. Ko izberete način odgovora, se pojavi obrazec za sporočilo. Ko odgovorite, boste opazili, da se gumb poleg sporočila v zavihku „Sporočila“ obarva zeleno Gumb za odgovorjena sporočila.

  Opomba: Gumb „Odgovori“ se obarva zeleno, ko odgovorite na sporočilo iz zavihka „Sporočila“ v svojem uporabniškem območju. Če na sporočilo niste odgovorili v svojem uporabniškem območju, gumb ostane oranžne barve.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.