Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Osnutki

Osnutek je prijava, ki je bila shranjena, ni pa še bila vložena. V tem primeru se nanaša na blagovno znamko Evropske unije, registrirani model Skupnosti in druge e-prijave.

Razdelek Osnutki v uporabniškem območju (User Area)

Do razdelka z osnutki boste prišli s klikom na zavihek „Osnutki“ v stranskem meniju vašega uporabniškega območja.

V razdelku Osnutki vašega uporabniškega območja so trije zavihki:

 • blagovne znamke EU
 • druge e-prijave
 • registrirani modeli Skupnosti.

Opomba: osnutki se po 30 dneh izbrišejo. Za njihovo shranjevanje po poteku tega roka izberite možnost „zaklepanje“. Osnutkov registriranega modela Skupnosti ni možno zakleniti pred brisanjem, po sedmih dneh se namreč samodejno izbrišejo.


 • Zavihki za dejanja

  Sledi seznam zavihkov za dejanja (in njihovih funkcij), ki so na voljo v razdelku Osnutki.

  Pošlji v elektronski poštni predal
  Kopijo sporočila z informacijami o osnutku lahko pošljete v izbrani elektronski poštni predal (izberete jih lahko tudi več). To lahko storite tako, da s klikom na okence na levi strani vrstice v tabeli izberete želen(-e) element(-e), nato pa izberete gumb „Pošlji v elektronski poštni predal“. V ustrezno polje pojavnega okna vnesite e-naslov in po želji dodajte pripombe.

  Izbriši
  Osnutek lahko izbrišete na dva načina:

  1. Izberite želene osnutke in kliknite na ikono v obliki sivega koša za smeti, ki je na desni strani tabele. Pojavilo se bo vprašanje, ali želite nadaljevati, in izbrali boste lahko dejanje „Prekliči“ ali „Izbriši“.
  2. Odkljukajte okence v vrstici z elementom, ki ga želite izbrisati, in kliknite na gumb za brisanje. Prikazalo se bo pojavno okno, na katerem boste brisanje potrdili ali preklicali.

  Zakleni
  Osnutki blagovnih znamk bodi izbrisani po 30 dneh. Če želite osnutek shraniti po tem obdobju, ga lahko zaklenete.

  Opomba: osnutkov registriranega modela Skupnosti ni možno zakleniti pred brisanjem, po sedmih dneh se namreč samodejno izbrišejo.

  Osnutek lahko zaklenete na dva načina:

  1. Izberite želene osnutke in kliknite na ikono v obliki sive ključavnice, ki je na desni strani tabele. Postali bodo temnejše sive barve, kar pomeni, da je element zaklenjen.
  2. Odkljukajte okence v vrstici z elementom, ki ga želite zakleniti, in kliknite na gumb za zaklepanje. Ikona sive ključavnice bo postala temnejše sive barve, kar pomeni, da je element zaklenjen.

  Odkleni
  Ko osnutka ne potrebujete več, ga lahko odklenete. To lahko storite na dva načina:

  1. Izberite želene osnutke in kliknite na ikono v obliki sive ključavnice, ki je na desni strani tabele. Postali bodo svetlejše sive barve, kar pomeni, da je element odklenjen.

  2. Odkljukajte okence v vrstici z elementom, ki ga želite odkleniti, in kliknite na gumb za odklepanje. Ikona sive ključavnice bo postala svetlejše sive barve, kar pomeni, da je element odklenjen.

  Opombe
  Za dodajanje pripomb kliknite na ikono „Dodaj opombo“. Pojavilo se bo prikazno okno. Dodajte opombo in jo shranite.

 • Obnova prijave

  Za obnovo predhodne prijave označite ustrezen element v tabeli in kliknite na ikono strani v stolpcu „Dejanja“. Shranjena prijava se bo odprla v novem oknu.

 • Polje za hitro iskanje

  Po svojih osnutkih lahko brskate s pomočjo iste funkcije kot pri iskalnikih Basic Search in eSearch plus, le da boste pregledovali informacije v razdelku za osnutke. Rezultati iskanja bodo zajemali le zadetke iz zavihka, po katerem iščete.

  V iskalno polje vnesite alfanumerične znake.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.