Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Domenska imena .eu

Domena .eu je državna vrhnja domena (ccTLD) Evropske unije (EU).

Vsako posameznik, podjetje ali organizacija s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v Evropski uniji, na Islandiji, v Lihtenštajnu ali na Norveškem lahko registrira domensko ime .eu ali .ею.


Registracija domenskega imena .eu, ki je enaka poimenovanju vaše blagovne znamke, krepi pravice intelektualne lastnine, povezane z njo, in preprečuje drugim osebam, da registrirajo domensko ime .eu, enako vaši blagovni znamki.Urad EUIPO uporablja podatkovno zbirko WHOIS za obveščanje uporabnikov o razpoložljivosti domenskega imena .eu, ki je enako njihovi blagovni znamki, na koncu postopka elektronske prijave. Uporabniki lahko v uporabniškem območju in orodju  eSearch spremenijo nastavitve glede opozoril tako, da bodo v primeru, če je domensko ime .eu, enako njihovi blagovni znamki, že registrirano, prejeli obvestilo o tem.

Upoštevajte, da morate domensko ime .eu registrirati prek akreditiranih registrarjev (seznam je na voljo na spletni strani registra).Za zagotavljanje informacij o domenskih imenih .eu in njihovi razpoložljivosti urad EUIPO sodeluje z registrom EURid. Namen tega sodelovanja je spodbuditi ozaveščenost, da se zaščitijo pravice intelektualne lastnine imetnikov blagovnih znamk EU.

Informacije so zagotovljene iz podatkovne zbirke WHOIS. Vsebina te zbirke, natančnost njenih podatkov ali katere koli z njo povezane informacije v nobenem primeru niso odgovornost urada EUIPO.Register EURid je upravitelj državnih vrhnjih domen .eu in ею, ki ga je imenovala Evropska komisija. Več informacijSvoje domensko ime .eu lahko registrirate pri akreditiranem registrarju .eu domen.Z nastavitvijo opozorila boste prejeli obvestilo takoj, ko bo registrirano domensko ime .eu, enako vaši registrirani blagovni znamki EU.Prijavite se v uporabniško območje User Area na spletni strani urada EUIPO in kliknite zavihek „Opozorila“.

opozorilo

Možnost nastavitve opozorila o domenskih imenih .eu se nahaja pod zavihkom „Konfiguracija“.

Za vsako blagovno znamko EU se lahko nastavi samo eno opozorilo za domensko ime .eu.

Več informacij o nastavitvi opozoril je na voljo tukaj.Za izbris opozorila kliknite na križec v stolpcu „Dejanja“.

izbriši_opozoriloThis site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.