Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Podrobni prikaz spisa

Podrobni prikaz spisa
 

V podrobnem prikazu spisa so na voljo vse razpoložljive informacije o blagovni znamki ali modelu, vključno z informacijami o imetnikih in zastopnikih, prednostnimi pravicami in pravicami starejše znamke, vpisi, ugovori in podaljšanji veljavnosti.

Uporabnikom omogoča tudi pregled spisov ali zahtevanje poročila o podobnih blagovnih znamkah.

 
 • Splošne informacije

  Za podrobni prikaz rezultatov iskanja kliknite na ime ali povezavo „+info“ blagovne znamke/modela/imetnika ali zastopnika, ki vas zanima.

  Ime blagovne znamke in povezava „+info

  V podrobnem prikazu rezultatov iskanja so na eni strani na voljo informacije o posamezni blagovni znamki ali modelu.

  Informacije, prikazane v podrobnem prikazu, so odvisne od aktivnih sestavnih delov prijave/registracije in se bodo razlikovale glede na to, ali gre za prijavo/registracijo blagovne znamke ali modela.

  Privzeta nastavitev je takšna, da se prikažejo vse naslovne vrstice vseh vrst informacij, podatki pod njimi pa se izpišejo le, če obstajajo za določeno blagovno znamko ali model.

  Prikaz drugega rezultata iskanja
  Če se želite premakniti na drug rezultat iskanja, uporabite puščice na vrhu strani.

  Ikone puščic

  Nazaj na rezultate iskanja
  Za vrnitev na rezultate iskanja kliknite povezavo „Nazaj na rezultate iskanja“ na levi strani poleg puščic.

  Pokaži/skrij prikazane informacije
  Kliknite na puščico pod gumbom za tiskanje, če želite skriti/prikazati informacije, ki se prikažejo samodejno v preglednicah.

  Ikone puščic

  S pomočjo gumba desno od naslovnih vrstic lahko vsak element posamično prikažete ali skrijete.

  Gumbi za prikaz ali skritje posameznega elementa

  Spreminjanje vrstnega reda prikazanih elementov
  Če želite spremeniti vrstni red prikazanih elementov v podrobnem prikazu, kliknite in povlecite ustrezno naslovno vrstico na drugo mesto. Ta možnost vam utegne koristiti pri ogledu in tiskanju.

  Kako spremeniti vrstni red prikazanih elementov?

  Upoštevajte, da se ob izbrisu piškotkov ali dostopu do spletne strani z drugega osebnega računalnika ali brskalnika vse nastavitve vrnejo na privzeto.

  Nastavitev opomnika
  Kliknite gumb „Nastavi opomnik“ za nastavitev opomnika.

  Gumb za nastavitev opomnika

  Natisni
  Za tiskanje prikazanih podrobnih informacij kliknite gumb „Natisni“. Upoštevajte, da bodo natisnjene samo vidne informacije, ne pa tudi skrite.

 • Overjene kopije

  Kliknite gumb „Potrdilo“, če želite pridobiti overjeno kopijo prijavnega obrazca in/ali potrdila o registraciji. (Opomba: Za to dejanje morate biti prijavljeni.) Ta možnost je na voljo v naslednjih primerih:

  • ko je bila prijava že objavljena;
  • v primeru obrazca za prijavo blagovne znamke EU, kadar je bila prijava blagovne znamke vložena po 1. januarju 2008;
  • v primeru potrdila o registraciji blagovne znamke EU, kadar je bilo potrdilo o registraciji izdano po 1. januarju 2001;
  • za pridobitev overjenih kopij potrdila o registraciji modela Skupnosti.
 • Časovnica

  Časovnica je vidna predstavitev prijavnega in/ali registracijskega postopka blagovne znamke ali modela. V njej so različni statusi in ustrezni datumi prikazani v kronološkem vrstnem redu. Časovnice so na voljo za blagovne znamke EU, registrirane modele Skupnosti in postopke ugovorov.

  Če nimate dostopa do teh podatkov, se bo pojavilo sporočilo „Zaupne informacije“.

  Če podatki ne morejo biti prikazani pravilno, se bo pojavilo sporočilo „Ni na voljo“. O tem vam ni treba obveščati urada EUIPO, saj upravitelj spletišča samodejno prejme obvestilo.

 • Dejanja in sporočila

  V tem razdelku so na voljo orodja za elektronski stik z uradom EUIPO v zvezi z izbranim spisom. Od statusa in/ali vrste prijave/registracije je odvisno, katere možnosti se prikažejo v tem razdelku.

  Možna dejanja in sporočila

  Splošna dejanja Preizkušanje Sprememba/posodobitev podatkov o blagovni znamki
  Pregled spisa Umik Podaljšanje
  Zahteva za carinsko ukrepanje Omejitev Polni prenos
  Poročilo o podobnih blagovnih znamkah Podaljšanje Delni prenos
    Nadaljevanje postopka Imenovanje zastopnika
    Vrnitev v prejšnje stanje Brisanje zastopnika
    Pošlji pripombe tretjih oseb Zahteva za prednost starejše blagovne znamke
    Pošlji potrdila o prednosti starejše blagovne znamke Zahteva za konverzijo
 • Sporočila in obvestila

  Vsa sporočila in obvestila, povezana z blagovno znamko, so prikazana v preglednici. Določeno sporočilo ali obvestilo lahko poiščete tako, da v iskalno polje vnesete besedilo. Iskalnik bo vneseno besedilo iskal po stolpcih s postopki, številkami vložitve prijave, zadevami in datumi.

  V stolpcu „Od“ lahko vidite, ali ste obvestilo oziroma sporočilo poslali vi ali urad EUIPO, pri čemer simbol Simbol za sporočilo/obvestilo, ki ga je poslal urad EUIPO pomeni, da je sporočilo/obvestilo poslal urad, simbol Simbol za sporočilo/obvestilo, ki ga je poslal uporabnik pa označuje sporočila/obvestila, ki jih je poslal uporabnik. Vsa sporočila/obvestila je mogoče naložiti v obliki PDF s klikom na ikono v stolpcu „Dejanja“.

 • Grafični prikaz videza

  Grafični prikaz videza je možen samo za modele in naslednje vrste znamk: figurativne, tridimenzionalne, barvne, zvočne in druge.

 • Informacije o modelu

  Informacije o registriranem modelu Skupnosti so prikazane tukaj. Če ste imetnik ali zastopnik zadevnega spisa in ste prijavljeni, lahko svojo referenčno številko prijave (tj. številko prijave, ki ste jo izbrali, in ne uradne referenčne številke prijave, ki vam jo je dodelil urad EUIPO) spremenite s klikom na ikono v obliki modrega peresa Blue pen icon. Novo identifikacijsko številko nato vnesite v polje, ki se pojavi.

 • Navedba proizvoda

  V tem razdelku je prikazana številka razreda Locarnske klasifikacije in dodeljena navedba proizvoda. Navedbo si je mogoče ogledati v vseh uradnih jezikih Evropske unije, ko je registrirani model Skupnosti objavljen. Za preusmeritev na orodje DesignClass kliknite na povezavo v naslovni vrstici tega razdelka.

 • Informacije o blagovni znamki

  Informacije o blagovni znamki Evropske unije so prikazane tukaj. Če ste imetnik ali zastopnik zadevnega spisa in ste prijavljeni, lahko svojo referenčno številko prijave (tj. številko prijave, ki ste jo izbrali, in ne uradne referenčne številke prijave, ki vam jo je dodelil urad EUIPO) spremenite s klikom na ikono v obliki modrega peresa Ikona v obliki modrega peresa. Novo identifikacijsko številko nato vnesite v polje, ki se pojavi. Ta funkcija ni na voljo za mednarodne registracije.

  Več o Nicejski klasifikaciji in Dunajski klasifikaciji

 • Dokumenti

  Za prenos dokumenta kliknite na ikono PDF. Za hkraten prenos več dokumentov odkljukajte zahtevana polja in kliknite na gumb „Prenos“, ki se pojavi v preglednici (ko je polje odkljukano). Za prenos dokumentov morate biti prijavljeni. Če prenašate več dokumentov hkrati, se bodo prenesli v obliki datoteke ZIP.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.